Κυριακή 7 Φεβρουαρίου 2016

Με νόμο που ψηφίστηκε την Τετάρτη στην Γαλλία τα σούπερ μάρκετ υποχρεούνται να δίνουν οτιδήποτε φαγώσιμο περισσεύει στα ράφια τους στις τράπεζες φαγητού με σκοπό να διανέμονται σε όσους το έχουν ανάγκη...(αμφ: Επιτέλους & κάτι καλό...Πότε θα ψηφιστεί & κάτι ανάλογο στο Ελλάντα;)

Νόμος-σταθμός για την κοινωνική αλληλεγγύη

Posted by Cassandra 

Με νόμο που ψηφίστηκε την Τετάρτη στην Γαλλία τα σούπερ μάρκετ υποχρεούνται να δίνουν οτιδήποτε φαγώσιμο περισσεύει στα ράφια τους στις τράπεζες φαγητού με σκοπό να διανέμονται σε όσους το έχουν ανάγκη.

Λαχανικά, αλλαντικά, τυριά, κρέατα και οτιδήποτε άλλο «κινδυνεύει» να καταλήξει στις χωματερές θα μοιράζεται πλέον σε άτομα και οικογένειες που δυσκολεύονται να τα βγάλουν πέρα. Ο νόμος πιάνει όλα τα μαγαζιά που είναι πάνω από 400 τ.μ., ενώ το πρόστιμο για την παραβίαση του νόμου είναι 75.000 ευρώ ή δύο χρόνια φυλάκιση!

Ο υπεύθυνος τράπεζας φαγητού Jacques Bailet, μιλώντας στην αγγλική «Guardian» σημείωσε πως με αυτόν το νόμο η ποιότητα του φαγητού θα βελτιωθεί αισθητά, ενώ σημείωσε πως το επόμενο βήμα είναι το συγκεκριμένο μέτρο να γίνει νόμος της Ευρωπαϊκής Ένωσης. «Ο πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ θα πρέπει να πιέσει τον Ζαν Κλοντ Γιούνκερ ώστε αυτός ο νόμος να ισχύει για ολόκληρη την Ευρώπη.

Τα σούπερ μάρκετ πάντως ήταν μόνο η αρχή. Θα ακολουθήσουν τα εστιατόρια, οι φούρνοι, οι σχολικές καντίνες κλπ».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου