Κυριακή, 19 Ιουνίου 2016

Η μνήμη τρέχει προς τα πίσω και ο χρόνος σταματάει στον Αύγουστο του 1996...Με τις ευχές των γονιών Ισαάκ - Σολωμού ξεκινούν οι μοτοσικλετιστές... Είκοσι χρόνια μετά από τις άνανδρες δολοφονίες των Τάσου Ισαάκ και Σολωμού Σολωμού...


ΒΙΝΤΕΟ: Με τις ευχές των γονιών Ισαάκ - Σολωμού ξεκινούν οι μοτοσικλετιστές

Είκοσι χρόνια μετά από τις άνανδρες δολοφονίες των Τάσου Ισαάκ και Σολωμού Σολωμού. Οι μοτοσικλετιστές δε ξεχνούν και με τις ευχές του πατέρα του Σολωμού και της μητέρας του Ισαάκ ετοιμάζονται για την «Πορεία Ελευθερίας - Road to Freedom Βερολίνο - Λευκωσία 2016».
Η μνήμη τρέχει προς τα πίσω και ο χρόνος σταματάει στον Αύγουστο του 1996. Η Κύπρος σε διάστημα τριών ημερών «έχασε» δύο νεαρά παλικάρια,  τον Τάσο Ισαάκ και τον Σολωμό Σολωμού, οι οποίοι δολοφονήθηκαν από Τούρκους και Τουρκοκύπριους στρατιωτικούς, αστυνομικούς και παραστρατιωτικές ομάδες των Γκρίζων Λύκων.
2016, είκοσι χρόνια μετά οι μοτοσικλετιστές και η «Πρωτοβουλία Μνήμης Ισαάκ-Σολωμού» διοργανώνουν φέτος την πορεία «Πορεία Ελευθερίας - Road to Freedom Βερολίνο - Λευκωσία 2016».
Ξεκινώντας από το Βερόλινο στις 16 Ιουλίου θα διανύσουν μια πορεία πολλών χιλιομέτρων για να κρατήσουν άσβεστη τη μνήμη της θυσίας των Ισαάκ – Σολωμού. Θα περάσουν από την Πράγα, τη Βουδαπέστη, το Βελιγράδι, τη Σόφια και στις 22 Ιουλίου θα βρεθούν στην Αθήνα και θα ταξιδέψουν για Λεμεσό.
Μαζί με άλλους μοτοσικλετιστές θα ξεκινήσουν στις 30 Ιουλίου για τη μεγάλη πορεία που θα καταλήξει στη Λευκωσία.
Πήραν την ευχή από τους γονείς των ηρώων
Το μεγάλο ταξίδι θα ξεκινήσει έχοντας ως εφόδια τις ευχές που πήραν από χαροκαμένους γονείς, τον πατέρα του Σολωμού Σολωμού, κύριο Σπύρο, και τη μητέρα του Τάσου Ισαάκ, κυρία Τασούλα.
Από την πλευρά του ο κύριος Σπύρος έστειλε τα δικά του μηνύματα προς του πολιτικούς καλώντας τους να παραδειγματιστούν από τον υγιές αγώνα που κάνουν οι μοτοσικλετιστές, αφήνοντας πίσω τους τις μεταξύ τους αντιπαλότητες.


Δημοσίευση σχολίου
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...