Παρασκευή, 5 Αυγούστου 2016

Νηστήσιμα Cupcakes!!! - (σχ."αμφ": Νηστεύουμε,σου λέει, μετά...)




Cupcakes με ταχίνι!!!
Συστατικά
Για τα cupcakes
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 2 μπανάνες
  • 80 γρ. ταχίνι
  • 80 γρ. ζάχαρη
  • 50 γρ. χυμό πορτοκάλι
  • 100 γρ. αλεύρι χωρίς γλουτένη
  • ½ κ.γ. μπέικιν
  • 1 πρέζα κανέλα
  • 1 πρέζα μοσχοκάρυδο τριμμένο
  • 1 βανίλια
  • 50 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα, ψιλοκομμένη
  • 50 γρ. καρύδια (προαιρετικά)
Για τη σως ταχινιού (προαιρετικά)
  • 2 γεμάτες κ.σ. ταχίνι
  • 2 γεμάτες κ.σ. μαρμελάδα μπανάνα (ή μέλι)
  • 1 κοφτό κ.γ. κακάο


  • Μέθοδος Εκτέλεσης
  • Ευχαριστούμε το μέλος μας, Mairy Petrou, για τη συνταγή αυτών των λαχταριστών cupcakes με ταχίνι χωρίς γλουτένη, με μπανάνα και σοκολάτα.
Για τη σως
  • Ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικά μαζί.
Για τα cupcakes
  • Σε ένα μπολ βάζουμε το αλεύρι με το μπέικιν, την κανέλα, το μοσχοκάρυδο, τα ψιλοκομμένα καρύδια και την ψιλοκομμένη κουβερτούρα. Ανακατεύουμε και αφήνουμε στην άκρη μέχρι να το χρειαστούμε.
  • Σε ένα κάδο του μίξερ βάζουμε το ταχίνι, τη ζάχαρη, τη βανίλια και χτυπάμε στο μίξερ με το σύρμα καλά για να αφρατέψουμε λίγο το μείγμα.
  • Ρίχνουμε και το χυμό και χτυπάμε λίγο ακόμη με το σύρμα.
  • Στη συνέχεια, ρίχνουμε και τις μπανάνες τις οποίες έχουμε λιώσει με ένα πιρούνι, (όχι τελείως να μείνουν μερικά μικρά κομματάκια) και ανακατεύουμε και αυτές με το πιρούνι στο μείγμα ταχινιού.
  • Τέλος, προσθέτουμε μέσα και το μείγμα του αλευριού. Ανακατεύουμε να υγρανθεί όλο το μείγμα χωρίς να το παρακάνουμε με το ανακάτεμα.
  • Σε μια μεγάλη φόρμα για cupcake βάζουμε 6 χάρτινα θηκάκια και μοιράζουμε σε αυτά το μείγμα μας (περίπου 1 μεγάλη κ.σ. στο καθένα).
  • Ψήνουμε για 20 με 25 λεπτά το πολύ σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς.
  • Σερβίρουμε αφού κρυώσουν σκέτα ή πασπαλισμένα με άχνη ζάχαρη ή με τη σως ταχινιού.
Δημοσίευση σχολίου
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...