Δευτέρα 3 Νοεμβρίου 2014

Τρέχοντας για το νεκρό αδερφό του...





Επτά χρόνια μετά το θάνατο του αδερφού του ένας 28χρονος άνδρας τερμάτισε στο Μαραθώνιο της Νέας Υόρκης.
 "Λύγισαν" τα πόδια του όταν πέρασε δίπλα όταν πέρασε δίπλα από το σημείο που ξεψύχησε ο αδερφός του...

Τα δύο αδέρφια ονειρεύονταν μια μέρα να τρέξουν μαζί στον Μαραθώνιο της Νέας Υόρκης. Δεν πρόλαβαν... Ο 28χρονος Ράιαν Σέι υπέστη ανακοπή καρδιάς το 2007 κατά τη διάρκεια των αγώνων πρόκρισης για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2008. Ο θάνατος του ήταν ακαριαίος.
Ένα από τα επτά αδέρφια του, ο Στεφάν συμπλήρωσε φέτος τα 28 χρόνια. Αποφάσισε να τρέξει στο Μαραθώνιο της Νέας Υόρκης για να τιμήσει τη μνήμη του αδερφού του. Μαραθωνοδρόμος και ο ίδιος δεν θα είχε πρόβλημα να τερματίσει. Αρκεί να περνούσε δίπλα από το σημείο που κατέρρευσε ο αδερφός του το 2007.
Ο Ράιαν άφησε την τελευταία του πνοή στο Σέντραλ Παρκ. Στον "πνεύμονα πρασίνου" κορυφώνεται κάθε χρόνο ο Μαραθώνιος. Στη μνήμη του Ράιαν η οικογένεια και ο χορηγός του, η εταιρεία αθλητικών ειδών έχουν τοποθετήσει ένα παγκάκι με το όνομα του αδικοχαμένου αθλητή. Βρίσκεται κοντά σε ένα από τα πιο αναγνωρίσιμα σημεία του πάρκου, το boathouse.

Στο παγκάκι είναι χαραγμένα τα λόγια "είναι απαραίτητο να 
σκάψει κανείς βαθιά μέσα στον εαυτό του για να ανακαλύψει αυτό που είναι κρυμμένο σε κόκκους του χάλυβα και ονομάζεται θέληση".
Τα αδέρφια του Ράιαν και του Στεφάν στέκονταν στο σημείο. Στο παγκάκι είχαν κρεμάσει και ένα ζευγάρι παπούτσια που ανήκαν στον Ράιναν. Ένας εξ αυτών είχε φωνάζει αρκετά λεπτά νωρίτερα στον φίλο του Ράιαν και νικητή στη Βοστώνη φέτος, τον Μεμπ Κεφλεζίγκι "κάντο για τον Ράιαν". Στα 39 του χρόνια ο σπουδαίος Αμερικανός τερμάτισε 4ος, σαν νίκη απέναντι στους κυρίαρχους μαραθωνοδρόμους από τη Νότια Αφρική.
Όταν πέρασε μπροστά τους ο Στεφάν δεν τους είπε τίποτα. Ο 28χρονος είχε ήδη αρχίσει να κλαίει και αργότερα δήλωσε στην αμερικανική τηλεόραση πως πριν από την εκκίνηση ο Κεφλεζίγκι του είχε πει πως "ο Ράιαν θα απολάμβανε τις καιρικές συνθήκες" δηλαδή τον δυνατό αέρα.

Ο Στεφάν Σέι τίμησε τον αδερφό του. Τερμάτισε 16ος σε χρόνο δύο ώρες, 19 λεπτά και 47 δευτερόλεπτα. Ήταν ο τέταρτος Αμερικανός στον αγώνα. Συνέχισε να κλαίει στην αγκαλιά των δικών του ανθρώπων και το μόνο που ψέλλισε ήταν "ήταν απίστευτο. Κλείσιμο". Επτά χρόνια μετά το τελευταίο χτύπημα της καρδιάς του αδερφού του.

Επιμέλεια:

Δημοσίευση: 03 Νοε. 2014 14:21

Πηγή: NY Times

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου