Σάββατο 4 Απριλίου 2015

Σάμου Ευσέβιος: Ποιοι από αυτούς ανήκουν στους 144.000 εκλεκτούς;



O Μητροπολίτης Σάμου και Ικαρίας Ευσέβιος, στην εγκύκλιο του για την Κυριακή των Βαΐων, απευθύνεται στους Ιεχωβάδες και τους καλεί να δώσουν απαντήσεις στους αιρετικούς ισχυρισμούς τους.
Ακολουθεί ολόκληρη η εγκύκλιος:
Αγαπητοί μου Πατέρες και Αδελφοί,
«Σήμερον η χάρις του Αγίου Πνεύματος ημάς συνήγαγεν».
Όπως ψάλλουμε από χθες, μας συγκέντρωσε σήμερα η χάρις του Αγίου Πνεύματος για να υποδεχθούμε κι εφέτος τον Χριστό, ως τον Νικητή του θανάτου, μετά την θαυμαστή ανάσταση του τετραημέρου νεκρού Λαζάρου. Κρατούμε τα βαΐα των φοινίκων με τα δαφνόφυλλα, ως σύμβολα της νίκης του Χριστού επί του θανάτου και εισερχόμαστε στην Αγία και Μεγάλη Εβδομάδα, όπου ο Κύριος Ιησούς Χριστός με την δική του εκ νεκρών ανάσταση θα αποδείξει περίτρανα ότι είναι όχι μόνο ο νικητής του θανάτου, αλλά και ο Αρχηγός της ζωής.
Τις ίδιες αυτές άγιες και μεγάλες ημέρες οι αυτοαποκαλούμενοι «Μάρτυρες του Ιεχωβά» και πάλι προγραμματίζουν να «θυμηθούν», όπως λένε στα φυλλάδιά τους τον θάνατο του Κυρίου μας Ιησού Χριστού.
Προς τούτο διένειμαν με αφθονία μία πρόσκληση -τυπωμένη στη Γερμανία για λογαριασμό του Κέντρου τους στην Πενσυλβάνια της Αμερικής (Watch Tower Bible Society of Pennsylvania)- στην οποία αναφέρουν πως η ανάμνηση του θανάτου του Χριστού είναι την Παρασκευή 3 Απριλίου μετά τη δύση του ηλίου.
Βέβαια μας ξενίζει το γεγονός, ότι άλλη μέρα είναι κατ’ αυτούς η επέτειος και άλλη μέρα πραγματοποιούν την θρησκευτική τους εκδήλωση, αλλά πιο πολύ μας ξενίζει το γεγονός ότι επικαλούνται την ενημέρωση, που θα γίνει από την τοπική τους εκκλησία.
Ποιά Εκκλησία; Πως έχουν την αντίληψη, ότι αποτελούν Εκκλησία; Θρησκεία ναί, αλλά Εκκλησία από που κι ως που; Τι σχέση έχουν με τον ορισμό της Εκκλησίας, όπως περιγράφεται στην Αγία Γραφή και σημειώνεται στην δογματική μας διδασκαλία;
Κι επειδή αναφέρονται σε πολλά εκατομύρια ανθρώπων ανά τον κόσμο, που θα παρακολουθήσουν μία τέτοια εκδήλωση θα θέλαμε πολύ να μας πούν, ποιοί από αυτούς ανήκουν στους 144.000 εκλεκτούς; Διότι παρερμηνεύοντας γνωστά χωρία της Αποκάλυψης του Ιωάννου (Βλ. ζ 1-8 και ιδ 1-5) πιστεύουν πως η εκκλησία τους, όπως την ονομάζουν απαρτίζεται μόνο από 144.000 ανθρώπους! Πολύ λίγους δηλαδή σχετικώς με τους πιστούς τους, όπως διατείνονται και άρα οι περισσότεροι δεν έχουν μέλλον στη σωτηρία, όπως την πρεσβεύουν οι Χιλιαστές...

 Οι φωτογραφίες από την
 Ι.Μ.Μεγάλης Παναγιάς.- 

Η συνέχεια εδώ:
http://www.pentapostagma.gr/2015/04/%cf%83%ce%ac%ce%bc%ce%bf%cf%85-%ce%b5%cf%85%cf%83%ce%ad%ce%b2%ce%b9%ce%bf%cf%82-%cf%80%ce%bf%ce%b9%ce%bf%ce%b9-%ce%b1%cf%80%cf%8c-%ce%b1%cf%85%cf%84%ce%bf%cf%8d%cf%82-%ce%b1%ce%bd%ce%ae%ce%ba%ce%bf.html#ixzz3WMbbMkyb

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου