Σάββατο 29 Σεπτεμβρίου 2018

"...Λίγο πριν την πρόσκρουση(μεσαία λωρίδα) και αντιλαμβανόμενος το τι πρόκειται να συμβεί, πατώντας το φρένο επικαλέστηκα με όλη τη δύναμη της ψυχής μου το όνομα του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού. Αμέσως αισθάνθηκα πλήρως ακινητοποιημένος στη θέση μου και ήρεμος. Το αυτοκίνητο συντρίμμια(δεν επισκευάζεται), αερόσακοι ανοιχτοί, καπνοί παντού..."

 Î— εικόνα ίσως περιέχει: υπαίθριες δραστηριότητες
Αισθανόμενος την αγωνία σας και βλέποντας τα τηλέφωνα και τα μηνύματα να πυκνώνουν, σκέφθηκα ότι ίσως θα έπρεπε να αναρτήσω ένα σχετικό κειμενάκι προς πνευματική ενίσχυση όλων αλλά και για να σας καθησυχάσω.

Την Τρίτη 25 Σεπτεμβρίου, ημέρα που σκεφτόμουν και υπολόγιζα να εξομολογηθώ, είχα ένα σοβαρό τροχαίο(σύμφωνα με εκτίμηση της τροχαίας) στην Αττική οδό. 
Λίγο πριν την πρόσκρουση(μεσαία λωρίδα) και αντιλαμβανόμενος το τι πρόκειται να συμβεί, πατώντας το φρένο επικαλέστηκα με όλη τη δύναμη της ψυχής μου το όνομα του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού. 
Αμέσως αισθάνθηκα πλήρως ακινητοποιημένος στη θέση μου και ήρεμος. Το αυτοκίνητο συντρίμμια(δεν επισκευάζεται), αερόσακοι ανοιχτοί, καπνοί παντού.
Δοξασμένο το Όνομα του Κυρίου, η πρώτη μου φράση βγαίνοντας. 
Περιπολικά, ασθενοφόρα, οδική βοήθεια κτλ. στην περιοχή του ατυχήματος. 

Ήταν πολλά αυτοκίνητα εμπλεκόμενα, όμως το δικό μου πιο σοβαρό, ήταν και το τελευταίο. Πάτερ είστε καλά; Δόξα τω Θεώ απαντούσα. Πρέπει να πάμε στα επείγοντα στο ΚΑΤ. Θα πάω αλλά λίγο αργότερα, δεν αισθάνομαι κάτι σοβαρό. Φυσικά έκανα υπακοή. Πήγα, έκανα εξονυχιστικές εξετάσεις και με τη χάρη του Θεού ούτε γρατζουνιά. Εντύπωση μου έκανε ο Αρχιφύλακας της τροχαίας ο οποίος κατά τη διάρκεια της συνομιλίας μας άρχισε να δακρύζει, κοιτάζοντας μία εμένα και μία τα συντρίμμια. Πάτερ, θέλω να σας επισκεφθώ στην Αγία Σοφία μου είπε στο τέλος. Με ξαναπήρε μετά από δυο μέρες να δει πως είμαι και μου ζήτησε ξανά το ίδιο.
Επεξεργαζόμενος όσα βίωσα, ενίσχυσα ακόμη περισσότερο αυτά που πίστευα.
1ον Ο διάβολος κάνει τα πάντα για να αποτρέψει μια εξομολόγηση. Μην αναβάλλετε την εξομολόγηση. Μία αμαρτία ανεξομολόγητη = δικαίωμα στον πονηρό.
2ον Ο Ιερεύς όταν προσπαθεί να προχωρήσει το ποιμαντικό του έργο, τραβάει όλες τις πονηρές δυνάμεις επάνω του ώστε να τον σταματήσουν. Επί να ολόκληρο εικοσιτετράωρο δεχόμουν έντονα αυτές τις επιθέσεις και ήμουν προετοιμασμένος για κάτι μεγαλύτερο.
3ον Πρέπει απαραιτήτως να κάνουμε την πρωινή μας προσευχή και να σταυρώνουμε το τιμόνι συνέχεια στην οδήγηση όπως λέει κι ο Άγιος Παϊσιος. Όσο καλοί και προσεκτικοί οδηγοί κι αν είμαστε.
4ον Αδιαλείπτως προσεύχεσθε και να επικαλείσθε συνεχώς το όνομα της Παναγίας και των Αγίων.
5ον Να προσεύχεστε και σεις για τους ποιμένες σας διότι το πραγματικό έργο των κληρικών είναι αυτό που δεν φαίνεται με τα κοσμικά μάτια. Τα κοινωνικά και φιλανθρωπικά έργα φαίνονται. Σπουδαιότερο όμως από αυτά είναι το έργο της Σωτηρίας του Ανθρώπου.
Εύχεσθε αδελφοί μου. Ο Θεός να σας ευλογεί και η Υπεραγία Θεοτόκος να σας σκεπάζει πάντοτε με τη χάρη της...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου