Κυριακή 23 Φεβρουαρίου 2020

* Απ' την καλή κι απ' την ανάποδη

Επιλέγουμε όσα μας έκαναν κλικ
από αυτά που είδαμε, ακούσαμε ή διαβάσαμε
τη βδομάδα που πέρασε
και τα μοιραζόμαστε μαζί σας
 
👍 Η Γιαράκα Μπέιλς πήγε να πάρει τον 9χρονο γιο της Κουάντεν από το σχολείο του στο Μπρίσμπεϊν της Αυστραλίας όταν είδε με τα μάτια της έναν συμμαθητή του να τον κοροϊδεύει για το ύψος του. Ο Κουάντεν πάσχει από νανισμό.
Η μητέρα βιντεοσκόπησε το παιδί της την ώρα που έκλαιγε και έλεγε πως θέλει να αυτοκτονήσει. Σκοπός της βιντεοσκόπησης ήταν να παροτρύνει και άλλους γονείς να αναλάβουν δράση ενάντια στον σκληρό εκφοβισμό που δέχεται.
«Μήπως μεγαλώνετε ένα παιδί που κάνει bullying;» είπε η Μπέιλς στο βίντεο.
«Το μόνο που χρειάζεται για να γίνει το κακό είναι άλλη μια φορά.
Και μετά αναρωτιόμαστε γιατί τα παιδιά αυτοκτονούν».
Αρκετοί επώνυμοι συγκινήθηκαν με το δράμα του μικρού παιδιού και προσπάθησαν, ο καθένας με τον δικό του τρόπο, να βοηθήσουν. 

👎 Εκατομμύρια θεατές από όλο τον κόσμο επίσης συγκινήθηκαν βλέποντας το δράμα του μικρού Κουάντεν από τον καναπέ του σπιτιού τους, κάποιοι τρώγοντας πίτσα και πίνοντας Coca Cola. Εκατοντάδες χιλιάδες από αυτούς ήταν απολύτως βέβαιοι πως το δικό τους το παιδί αποκλείεται να κορόιδευε ένα παιδί με διαφορετικότητα.


👍 Η Μαρία – Ελένη Λυκουρέζου, κόρη του γνωστού ποινικολόγου και της ηθοποιού Ζωής Λάσκαρη μίλησε ανοιχτά μέσω instagram για την εδώ και 17 χρόνια απεξάρτησή της από την κοκαΐνη «απλά, ξεκάθαρα, ντόμπρα», όπως έγραψε χαρακτηριστικά. Και συνέχισε: Ταμπού είναι να μη μιλάς. Εγώ το ξεκίνησα γιατί ήμουν πολύ περίεργη. Ξεκίνησα με το τσιγάρο ... Μετά τα 25 έκανα κοκαΐνη ... Δεν μπορούσα να βγω έξω αν δεν έκανα κοκαΐνη. Αυτό που πρέπει να κάνεις είναι να σταματήσεις τις παρέες αυτές και να εξαφανιστείς για να σωθείς.
Αν έστω κι ένα παιδί προβληματιστεί από τα γραφόμενά της, θα είναι πολύ χαρούμενη η μανούλα της από ψηλά.

👎 Ο πνευματικός μέντορας της ομάδας των εθνομηδενιστών και καθηγητής της Ιστορίας Αντώνης Λιάκος υποστήριξε με ανάρτησή του στα social media ότι η Ελλάδα έχει ανάγκη από 1.000.000 μετανάστες.


   

👍 «Αυτό που αφήνει άναυδο κάθε έντιμο Έλληνα είναι το μίσος μιας τάξης ανθρώπων για τη χώρα που την τρέφει. Αυτοί οι άνθρωποι είναι ο πραγματικός εχθρός. Για τούτο και είναι φαιδρό να νομίζουμε ότι θα αντιμετωπίσουμε τον όποιο Ερντογάν όταν η πέμπτη φάλαγγα έχει καταλάβει τη Μαδρίτη» διαβάσαμε επίσης στα social media, ως σχόλιο στην ανάρτηση του Αντ. Λιάκου. Συμφωνούμε απόλυτα!

👎 Φαγητό 527 θερμίδων την ημέρα πετάει ο μέσος άνθρωπος, σύμφωνα με ολλανδική μελέτη. Το 2011 ο Οργανισμός Τροφίμων και Γεωργίας (FAO) των Ηνωμένων Εθνών είχε εκτιμήσει ότι περίπου το ένα τρίτο των παραγόμενων τροφίμων χάνεται και καταστρέφεται πριν φθάσει στους καταναλωτές ή πετιέται από τους τελευταίους. 
Η νέα εκτίμηση δείχνει ότι, όσον τουλάχιστον αφορά τα νοικοκυριά, το πρόβλημα είναι πολύ μεγαλύτερο από ό,τι είχε αρχικά εκτιμηθεί.

👍 Ο 54χρονος Ασόκ Κέμκα είναι Ινδός δημόσιος υπάλληλος ο οποίος «ειδικεύεται» στην αποκάλυψη υποθέσεων διαφθοράς από πολιτικούς. Η διαφθορά στη χώρα του είναι αρκετά διαδεδομένη, αφού σύμφωνα με την έκθεση της Διεθνούς Διαφάνειας για το 2019 περισσότεροι από τους μισούς Ινδούς είχαν δωροδοκήσει είτε αστυνομικό είτε κρατικό υπάλληλο. Ο Ασόκ Κέμκα εργάζεται όσο πιο ευσυνείδητα μπορεί. Η σπουδαιότερη υπόθεση που χειρίστηκε ήταν το 2012 όταν ακύρωσε μια παράτυπη συμφωνία για αγορά γης από τον γαμπρό της επικεφαλής του κόμματος της Σόνια Γκάντι. 
Στην 26χρονη καριέρα του ωστόσο, ο Κέμκα υπέφερε στα χέρια των πολιτικών προϊσταμένων του επειδή αρνήθηκε να συμβιβαστεί. Μετατέθηκε συνολικά 53 φορές λόγω της εντιμότητάς του!
Εκείνος όμως, βράχος! Η δικαίωση άργησε, αλλά ήρθε. Οι περιπέτειές του έγιναν βιβλίο με τίτλο Just Transferred: The Untold Story of Ashok Khemka το οποίο αναμένεται να κυκλοφορήσει τον επόμενο μήνα. Κι αν μη τι άλλο, οι Ινδοί πολιτικοί θα το σκεφτούν πολύ την επόμενη φορά που θα επιχειρήσουν να δωροδοκηθούν.


👎 Αλματώδης αύξηση στις νέες μολύνσεις από Σεξουαλικώς Μεταδιδόμενα Νοσήματα, τον ιό HIV και την ιογενή ηπατίτιδα, καταγράφεται διεθνώς, αλλά και στη χώρα μας, όπως προκύπτει από την τελευταία συνάντηση για τις στρατηγικές που θα ακολουθήσει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας την περίοδο 2016 – 2021. Συγκεκριμένα τα στοιχεία που έχουν καταγραφεί παγκοσμίως, που δόθηκαν στη δημοσιότητα από τον ΕΟΔΥ και που αφορούν τις ηλικίες από 15 έως 49 ετών, δείχνουν 357.000.000 νέες μολύνσεις από Σ.Μ.Ν, εστιάζοντας εκτός από τον ιό HIV/AIDS και τις ηπατίτιδες, σε τρείς λοιμώξεις που απαιτούν άμεση θεραπευτική αντιμετώπιση (Γονόρροια, Σύφιλη & HPV). 
Και γω που νόμιζα πως με τη διεθνή ημέρα κατά του AIDS και τη διεθνή ημέρα αντισύλληψης είχαν λυθεί όλα τα προβλήματα, είμαι αφελής, ε;


👍 ή 👎 ;




Ο ακουναδειςτιεγινε

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου