Κυριακή 4 Φεβρουαρίου 2024

* Το σπίτι μας άντρο ληστών ή καταφύγιο αγίων;

 Μπήκαμε στην εποχή της ομολογίας!

Σε μια εποχή που όχι μόνο οι "δάσκαλοι", όσοι δηλαδή εκπαιδεύουν με οποιονδήποτε τρόπο παιδιά, είτε είναι γονείς, είτε γιαγιάδες και παππούδες, είτε προπονητές, είτε πέρασαν από Πανεπιστήμια, έχουν την τεράστια ευκαιρία να αναδειχτούν μικροί ή μεγάλοι ομολογητές...

Αλλά και τα παιδιά μας πρέπει να φανούν γενναία!

Μέσα στο κλίμα του ασύδωτου διαδικτύου, που φτάσαμε σε ένα αναπάντεχο σημείο, όπου κανείς γονιός πλέον δεν μπορεί να μη συναινέσει, ξεχωριστά θα παραμείνουν όσα παιδιά έχουν γερά θεμέλια, αλλά θέλουν και τα ίδια να κρατηθούν από αυτά.

Κι επειδή έχουν εγκατασταθεί για τα καλά στις οθόνες μας, σκάνδαλα επί σκανδάλων και καταγγελίες επί καταγγελιών, αυτό που νομίζω πως κυριαρχεί είναι το...

Πόσο βρώμικος είναι ο κόσμος μας...

Στο χέρι μας λοιπόν η διαχείριση της σημερινής κατάστασης, όχι τόσο έξω στον κόσμο, όπου λίγο μπορούμε να επηρεάσουμε, αλλά μέσα στο σπίτια μας.

Το σπίτι του καθενός μας με ό,τι πολύτιμο περικλείει...

Πως το θέλουμε;

Άντρο ληστών ή καταφύγιο μελλοντικών αγίων;

Ας κινηθούμε ανάλογα, ιδιαιτέρως τώρα που οι διάφοροι "εγκλεισμοί μας" αναμένονται και πάλι πιο σκληροί...

Ο Κύριος Ιησούς ας κληθεί στο σπίτι μας, έστω και ως ο μόνος Επισκέπτης και "Ο μόνος καθαρός και ακήρατος Κύριος" -


σ.Β.Γ.


|αναδημοσίευση από τις 3/2/2021

 (άλλαξε κάτι από τότε; Παρεμπιπτόντως δες το υπέροχο σχόλιο, που έγραψε τότε η Ειρήνη Δ. από "τας Γερμανικάς εξοχάς"...)

                                              

4 σχόλια:

  1. Σας διαβάζω κάθε μέρα! (σχεδόν!) Και έτσι σήμερα, είπα να σας πώ μια αισιόδοξη καλημέρα σε όλους! Σήμερα εδώ (στας Γερμανικάς εξοχάς) βγήκε μετά από πολύ καιρό ο ήλιος! Και έτσι θυμήθηκα ότι, τί και αν πλακώνουν σύννεφα και παγετοί και χιόνια, τί και άμα βρέχει ο καιρός και αστράφτει και βροντάει, το φώς του ηλιού δε κρύβεται, δεν έρχεται σκοτάδι, μα πάλι φέγγει , προσπαθεί τα σύννεφα να σπάσει, και να! Σήμερο ήβγηκε τρανός, ψηλά, "αναντρεμένος", να μας ζεστάνει τις καρδιές, τα σπίτια, τα χωράφια, να λέει πως είναι δυνατός, ο Βασιλιάς του Κόσμου και ό,τι σκοτάδι θέ να ρθεί, αυτός το διαλύει και πάντα στέκεται ψηλά, ψηλότερα απ όλα και στέλνει τις ακτίνες του στα βάθη της αβύσσου.
    Όλα καλά θα παν στο τέλος. Ο Χριστός μας , ΤΟ Φως του Κόσμου, θα φωτίζει πάντα ΚΑΘΕ άνθρωπο ερχόμενον εις τον κόσμο.
    Εύχεστε! Καλή και ευλογημένη ημέρα και να με συγχωρήσετε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πειράζει που μετά από ένα τέτοιας ποιότητας μήνυμα θέλουμε και μεις να σας διαβάζουμε συχνότερα;
    Πολύ σας ευχαριστούμε, αγαπητή Ειρήνη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εμείς σας ευχαριστούμε με αυτά που ανεβάζετε και μας "¨ανεβάζετε!" Όταν θα υπάρχει κάτι να θέλει σώνει και καλά να "βγει", θα βγαίνει... Χριστός Ανέστη!

      Διαγραφή
  3. Ναι,ειναι ευκαιρίες για ομολογία Χριστού αυτές !!Και η γενική κινητοποίηση όμως είναι ευλογημένη, χωρίς υπερβολές!!Την Κυριακή 11 του Φλεβάρη όλοι στο Σύνταγμα να διατρανώσουμε την αντίθεσή μας στο βδελυρό και πρωτοφανή για την Πατρίδα νόμο!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή