Σάββατο 16 Ιουλίου 2022

* H πρώτη συνάντηση του παπά Χρήστου (παπά ΠΑΟΚ) με τον άγιο Παϊσιο και η γνωριμία του με τον μετέπειτα πνευματικό του (και βιογράφο του αγίου), τον π.Ισαάκ τον Λιβανέζο...

Σαν σήμερα, στις 16 Ιουλίου του 1998 εκδήμησε εις Κύριον ένας από τους αγιορείτες πατέρες που τιμάται ιδιαίτερα στην Ορθόδοξη Εκκλησία της Αντιοχείας.
Πρόκειται για τον ιερομόναχο Ισαάκ (Ατάλλα), που καταγόταν από το Λίβανο, το μαθητή του μεγάλου Αγίου των ημερών μας, του Οσίου Παϊσίου του Αγιορείτη. 
Το πρώτο βιβλίο (το μπλε...) με τη βιογραφία του γέροντα Παϊσίου, που έχει καταγράψει μεγάλη απήχηση και δημοτικότητα και που έχει μεταφραστεί σε πολλές γλώσσες, ήταν κυρίως έργο του ιερομόναχου Ισαάκ...

(η συνάντηση περιγράφεται υπέροχα κάπου στο 13΄,
Αξίζει βέβαια να το δει κανείς ολόκληρο, όπως και το β΄μέρος...)

~ Σχετικές αναρτήσεις:

Μια μοναδική φωτογραφία με 3 Αγίους...

 Δες πόσο φως βγαίνει και από τους 3...



~ Αριστερά ο Άγιος Παϊσιος

|από εδώ


Φωτογραφία: Ο μακαριστός Γέρων Ισαάκ στην Ιερά Μονή Στομίου στην Κόνιτσα! Σαν σήμερα αναχώρησε για τα επουράνια ο Γέρων Ισαάκ ο Λιβανέζος που ασκήτευσε στο σταυρονικητιανό Κελλί της Αναστάσεως στην Καψάλα του Αγίου Όρους!
Υπήρξε πνευματικό τέκνο του Αγίου Παϊσίου
και βιογράφος του!
Ενταφιάστηκε σε τάφο, που ο ίδιος είχε ετοιμάσει για τον εαυτό του, εντός του περιβόλου του Κελλιού της Αναστάσεως! Την ευχή του να έχουμε!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου