Σάββατο, 9 Ιανουαρίου 2016

Υψηλότερο IQ έχουν τα παιδιά που περνούν χρόνο με τον πατέρα τους...


Υψηλότερο IQ έχουν τα παιδιά που περνούν χρόνο με τον πατέρα τους
Το ισχυρό δέσιμο με τον πατέρα στα πρώτα χρόνια ενός παιδιού φαίνεται πως μπορεί να βελτιώσει τις μελλοντικές προοπτικές σταδιοδρομίας του, σύμφωνα με έρευνα.
Μελέτη στο Πανεπιστήμιο του Νιούκαστλ, διαπίστωσαν πως οι άνδρες τείνουν να δίνουν μεγαλύτερη προσοχή στους γιους τους απ' ότι στις κόρες τους, προειδοποιώντας πως οι μπαμπάδες θα πρέπει να συμμετέχουν ενεργά στη ζωή του παιδιού τους, καθώς επωφελείται η ανάπτυξή του.
Στην έρευνα συμμετείχαν άνδρες και γυναίκες με τους μελετητές να ρωτούν τις γυναίκες πόσο συχνά ο πατέρας του παιδιού τους συμμετέχει σε δραστηριότητες, όπως η ανάγνωση.
Τα ευρήματα, που δημοσιεύονται στο περιοδικό Evolution and Human Behaviour, αποκαλύπτουν πως τα παιδιά που περνούν περισσότερο χρόνο με τον πατέρα τους έχουν υψηλότερο IQ. Η διαφορά αυτή εντοπίζεται από την ηλικία των 42 χρόνων.
«Ηταν έκπληξη για την έρευνα αυτή η σημαντική διαφορά στην πρόοδο των παιδιών, που ωφελήθηκαν από το πατρικό ενδιαφέρον και πως 30 χρόνια αργότερα, οι άνθρωποι, που είχαν βιώσει τον ενεργό ρόλο του πατέρα τους, είχαν πιο υψηλές επιδόσεις», αναφέρει ο επικεφαλής της έρευνας Δρ. Ντάνιελ Νετλ.
«Τα στοιχεία δείχνουν πως η ύπαρξη ενός δεύτερου ενήλικα κατά την παιδική ηλικία έχει οφέλη στην ανάπτυξη δεξιοτήτων και ικανοτήτων, που διατηρούνται και στην ενήλικη ζωή», προσθέτει.
Πηγή:iefimerida.gr 
Δημοσίευση σχολίου
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...