Παρασκευή 17 Ιουλίου 2015

Έξι Έλληνες στους κορυφαίους γιατρούς του κόσμου!


redcrosscorrupted001

Ο Γιώργος Χρούσος, καθηγητής της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών και Διευθυντής του Τομέα Υγείας Μητέρας – Παιδιού και της Α΄ Παιδιατρικής Κλινικής, αναδείχθηκε 37ος ανάμεσα σε 669 επιστήμονες υψηλού κύρους, όσον αφορά την επιρροή του (με βάση τις αναφορές άλλων επιστημόνων στο έργο του), σύμφωνα με τα στοιχεία της βάσης δεδομένων «Google Scholar Citations».
Ο Χρούσος είναι ο Έλληνας επιστήμονας με την υψηλότερη θέση στη σχετική παγκόσμια κατάταξη. Ακολουθούν κατά σειρά, από ελληνικής πλευράς, ο καθηγητής βιολογίας του Πανεπιστημίου Κολούμπια της Νέας Υόρκης Τομ Μανιάτης (70ός), ο καθηγητής χημικής μηχανικής του Πανεπιστημίου του Τέξας-Όστιν Νικόλαος Πέππας (130ός), ο καθηγητής ιατρικής του Πανεπιστημίου Στάνφορντ Γιάννης Ιωαννίδης (191ος), ο φυσικοχημικός Φαίδων Αβούρης της ΙΒΜ (209ος), ο καθηγητής γενετικής του Πανεπιστημίου της Γενεύης Στυλιανός Αντωναράκης (235ος) κ.α.
Αν και πολλοί επιστήμονες δεν έχουν αναπτύξει ακόμα δημόσια παρουσία στη βάση δεδομένων «Google Scholar Citations» (κάτι που είναι εύκολο να κάνουν), η παρουσία αρκετών ελληνικών ονομάτων είναι ολοφάνερη και ενδεικτική της επιρροής που απολαμβάνουν πολλοί ελληνικής καταγωγής ερευνητές διεθνώς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου