Παρασκευή 4 Δεκεμβρίου 2015

Όλεγκ Πεσκόφ...






Ο Όλεγκ Πεσκόφ ετάφη στην Αλέα των Ηρώων, θέση ιδιαιτέρως τιμητική, που προορίζεται για εκείνους που έχασαν τη ζωή τους την ώρα του καθήκοντος
Περισσότεροι από 10.000 Ρώσοι συνόδεψαν στην τελευταία του κατοικία τον πιλότο Όλεγκ Πεσκόφ, ο οποίος έχασε τη ζωή του από την κατάρριψη του βομβαρδιστικού SU-24 από τουρκικά αεροσκάφη, στα σύνορα της Συρίας με την Τουρκία, την περασμένη βδομάδα.
Παρά το δριμύ ψύχος στην πόλη της δυτικής Ρωσίας, Λίπετσκ, χιλιάδες πολίτες απέδωσαν τιμή στη μνήμη του πιλότου, ενώ στην κορυφή της συνοδείας βρίσκονταν η σύζυγός του, η 16χρονη κόρη του και ο 8χρονος γιος του. Χιλιάδες άνθρωποι ακούμπησαν ένα λουλούδι έξω από την εκκλησία της Γέννησης του Χριστού, όπου πραγματοποιήθηκε η νεκρώσιμη ακολουθία.
Τα μέτρα ασφαλείας ήταν εξαιρετικά αυξημένα και η συγκίνηση πολύ μεγάλη, ενώ δεν έλειψαν και οι εκδηλώσεις οργής από τους Ρώσους, οι οποίοι ζητούσαν εκδίκηση. Στο νεκροταφείο έπαιζε πένθιμα η μπάντα του στρατού, ενώ υπήρχε τιμητική φρουρά. Ο Όλεγκ Πεσκόφ ετάφη στην Αλέα των Ηρώων, θέση ιδιαιτέρως τιμητική, που προορίζεται για εκείνους που έχασαν τη ζωή τους την ώρα του καθήκοντος.
Στην τελετή παραβρέθηκε ο αρχηγός της ρωσικής πολεμικής αεροπορίας, Βίκτορ Μποντάρεφ και ο κυβερνήτης της περιφέρειας, Όλεγκ Κορόλεφ.
Ο τελευταίος δήλωσε ότι το όνομα του Πεσκόφ θα δοθεί σε δρόμους και πλατείες του Λίπετσκ, ώστε να θυμίζει τον ηρωισμό και την αυταπάρνηση του Ρώσου πιλότου.
Νωρίτερα, στις 25 Νοεμβρίου, μία ημέρα μετά το τραγικό συμβάν στη Συρία, ο Βλάντιμιρ Πούτιν είχε απονείμει το ύψιστο μετάλλιο τιμής στον Πεσκόφ, του «Ήρωα της Ρωσικής Ομοσπονδίας».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου