Παρασκευή 11 Δεκεμβρίου 2015

"ΠΑΟΚ σημαίνει να υποφέρεις!"- (αμφ: Η συγκεκριμένη ανάρτηση δεν είναι μόνο για άντρες, ούτε μόνο για Παοκτζήδες...Είναι όμως αφιερωμένη σ΄αυτούς!Σπύρο, το δώρο σου για σήμερα...)



Το ποδόσφαιρο είναι στιγμές. Μνήμες. Εικόνες. Στιγμές. Καρτ-ποστάλ. Κάτι τέτοια βράδια, όπως αυτό στην Βεστφαλία συντηρούν, μεταδίδουν, εξαπλώνουν αυτή την ανεξήγητη αρρώστια που έχουν κάτι άνθρωποι να αντέχουν ακόμα να υποστηρίζουν τον ΠΑΟΚ.
 Γράφει ο Σωτήρης Μήλιος
Article Cover
ΠΑΟΚ σημαίνει να πουλάς τρέλα και να ξελαρυγγιάζεσαι, κάνοντας όλη την Βετφαλία να ακούει ελληνικά κι ας σε έχουνε στριμώξει τέρμα στον εξώστη, όσο πιο πάνω γίνεται.
ΠΑΟΚ σημαίνει να αναγκάζεις τους Γερμανούς να ψάχνουν Έλληνα για να πει στα μεγάφωνα μετά το γκολ: «παρακαλούνται οι οπαδοί του ΠΑΟΚ να μην κρεμιούνται από τα κάγκελα, γιατί αυτά θα πέσουν»! 
ΠΑΟΚ σημαίνει να φωνάζεις «πάρτε το πρέφα, εμείς θα πάρουμε το κύπελλο ΟΥΕΦΑ», κι ας έχεις αποκλειστεί από την συνέχεια της διοργάνωσης!
ΠΑΟΚ σημαίνει να διδάσκεις στο μεγαλύτερο πέταλο της Ευρώπης, το περίφημο Κίτρινο Τείχος, πως κερκίδα δεν κάνουν οι σημαίες και τα καρεκλάκια, αλλά η φωνή, η ψυχή, τα σώψυχα!
ΠΑΟΚ σημαίνει να αναγκάζεις ένα παίκτη top class παγκοσμίως, που δεν είναι Έλληνας κιόλας να παίρνει αμάξι, γυναίκα και κασκόλ στο χέρι, να παρατάει την ομάδα του που μόλις απέκλεισε την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και να τραβιέται 440 χιλιόμετρα πήγαινε - έλα για να μυρίσει λίγο κάγκελο και να ανατριχιάσει με την ασπρόμαυρη στολή!
ΠΑΟΚ σημαίνει να προσφέρεις το απόλυτο θρίλερ και να βοηθάς τα φαρμακεία της χώρας να ξεπουλήσουν σε υπογλώσσια και ηρεμιστικά σε ένα βαθμολογικά αδιάφορο ματς!
ΠΑΟΚ σημαίνει να κερδίζεις μες το Ντόρτμουντ και όχι μόνο να κρατάς στον πάγκο τον φετινό σου MVP (Ροντρίγκες), αλλά και να ξεκουράζεις τον πρώτο σκόρερ του Europa League (κάποιοι τον λένε και… Ρόις των φτωχών) διότι περιμένει ο Κομπότης και ο αντίπαλος να ρίχνει μέσα πανικόβλητος ως αλλαγή όλα του τα πυρηνικά (Μχιταριάν, Ομπαμεγιάνγκ)!
ΠΑΟΚ σημαίνει να βγάζεις το μεγαλύτερο ευρωπαϊκό διπλό της σύγχρονης ιστορίας σου, με ασίστ του αριστερού σου μπακ-χαφ που ανάθεμα κι αν έχει ξαναπαίξει σε αυτή τη θέση και ο οποίος πέρυσι έπαιζε στον Πιερικό!
ΠΑΟΚ σημαίνει να μένεις αήττητος σε δύο ματς από την υδραυλική Ντόρτμουντ, να γίνεσαι η πρώτη ελληνική ομάδα που την κερδίζεις στο σπίτι της και να αποκλείεσαι διότι δεν έβαλες γκολ σε 180 λεπτά απέναντι στην… Καμπάλα!
ΠΑΟΚ σημαίνει να έχεις σε ένα βράδυ μαζεμένη όλη την τύχη που σου έχει γυρίσει την πλάτη όλη την χρονιά (δύο δοκάρια, απόκρουση Γλύκου με τα… καρύδια του) στο ματς, όπου δεν έχεις να κερδίσεις τίποτα βαθμολογικά.
ΠΑΟΚ σημαίνει να μην έχεις φράγκο στην τσέπη και εν μέσω κρίσης να τα παρατάς όλα για να κάνεις χιλιάδες χιλιόμετρα με τον κίνδυνο το κοντέρ να γράψει… όσα γράψει!
Ο ΠΑΟΚ είναι αυτά κι άλλα πολλά. Είναι γεμάτος υπερβάσεις και ανεξήγητη τρέλα. Είναι στην Ευρώπη το… καλύτερο σιρόπι, είναι αετός με… οχτώ κεφάλια, είναι αυτός που πουλάει τρέλα, μόνος του, με την μαγκιά του, με τα καλά του, με τα χαζά του, με την εμμονή του στην αυτοκαταστροφή, με την εσωστρέφεια του, την μίρλα του. Κυρίως όμως με τα ΠΑΝΤΕΛΟΝΙΑ του. 
ΠΑΟΚ σημαίνει να υποφέρεις. Μόνο αυτή η ομάδα μπορεί να σε κάνει μετά από 364 συνεχόμενα βράδια στεναχώριας, πίκρας, απόγνωσης, προβληματισμού να μην ξέρεις πως να διαχειριστείς μία από τις μεγαλύτερες νίκες ελληνικής ομάδας στην Ευρώπη. Να χαρείς; Να λυπηθείς; Να τραβήξεις τα μαλλιά σου; Να χτυπήσεις το κεφάλι σου στον τοίχο; Να τα σπάσεις όλα; Να πιεις; Να πας αεροδρόμιο; Να αρχίσεις τα… σκληρά; 
Το ποδόσφαιρο είναι στιγμές. Μνήμες. Εικόνες. Στιγμές. Καρτ-ποστάλ. Κάτι τέτοια βράδια, όπως αυτό στην Βεστφαλία συντηρούν, μεταδίδουν, εξαπλώνουν αυτή την ανεξήγητη αρρώστια που έχουν κάτι άνθρωποι να αντέχουν ακόμα να υποστηρίζουν τον ΠΑΟΚ…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου