Πέμπτη, 3 Δεκεμβρίου 2015

Άθεος πρωθυπουργός « εστώς εν τόπω Αγίω…». Πιστεύει, ή δεν πιστεύει τίποτα ;Tsipras ierosol-TAFOS


Εδώ ο πρωθυπουργός μας, μέσα στά Άγια τών Αγίων τής Ορθοδοξίας !

Δέν σκύβει να προσκυνήσει, δέν κάνει τον σταυρό του, αλλά μόνο απλώνει το χέρι του πάνω στό μάρμαρο τού τάφου τού Χριστού εκεί ακριβώς πού βγαίνει το Άγιο Φώς !
Άραγε, γιά νά πάρει δύναμη ( ώστε να διαλύσει ότι υπάρχει ακόμη όρθιο ; ), γιά νά πάρει μυστική "χάρη" ( έτσι για το καλό τής επίσκεψης ; ), ή από αμηχανία νά κάνει κάτι κι΄ αυτός ώστε, ούτε με τούς Χριστιανούς να παρεξηγηθεί, αλλά ούτε καί  στούς σύντροφους τής Αριστεράς να  φανεί  αποστάτης...
Τη συμβολή του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων στον διαθρησκευτικό διάλογο, σε μια ιδιαίτερα κρίσιμη συγκυρία για την περιοχή, εξήρε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας κατά την συνάντηση που είχε το απόγευμα με τον πατριάρχη Θεόφιλο Γ΄.


Tsipras ierosolyma


Πόσο εύκολα δίνονται σήμερα τα παράσημα !
Εδώ, από το θεατρικό έργο τής παρασημοφόρησης με Μεγαλόσταυρο γιά τήν "συμβολή" του στήν Ορθοδοξία καί στό Έθνος μας !  


Υποδεχόμενος τον Πρωθυπουργό, ο Πατριάρχης τόνισε ότι η επίσκεψή του στο Πατριαρχείο Ιεροσολύμων έχει ιδιαίτερη αξία, καθώς πραγματοποιείται σε μια περίοδο που δοκιμάζονται οι Χριστιανοί στην περιοχή, και παρά τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει η χώρα προσβλέπουν στην Ελλάδα για την ασφάλειά τους.

Ο κ. Θεόφιλος αναφέρθηκε στον ιστορικό ρόλο του Πατριαρχείου και στις προσπάθειες που έχει καταβάλλει αιώνες τώρα για την διαφύλαξη της Ορθοδοξίας, ενώ σημείωσε και τον ρόλο του Πατριαρχείου στην αρμονική συμβίωση διαφορετικών θρησκειών μέσα στην ιστορική πόλη...

Απαντώντας, ο Πρωθυπουργός σημείωσε την αξία του διαθρησκευτικού διαλόγου για την ειρήνη και την συνύπαρξη, καταδίκασε για μια ακόμη φορά τις εκδηλώσεις θρησκευτικού μίσους και βίας και κάλεσε τον Πατριάρχη να συνεχίσει την προσπάθεια για την ενίσχυση του διαλόγου και την ειρηνική συνύπαρξη των τριών διαφορετικών, μονοθεϊστικών θρησκειών, των Χριστιανών, των Μουσουλμάνων και των Ιουδαίων.
Όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο Πρωθυπουργός δεσμεύτηκε ότι η κυβέρνηση θα στηρίξει τα έργα αναστήλωσης του Πατριαρχείου.
Ο πατριάρχης Ιεροσολύμων απένειμε στον πρωθυπουργό τον Μεγαλόσταυρο του Τάγματος του Παναγίου Τάφου και στη συνέχεια ο Αλέξης Τσίπρας ξεναγήθηκε στο Πατριαρχείο, ενώ επισκέφθηκε και τον Πανάγιο Τάφο.
Με την επίσκεψη αυτή, ο κ. Τσίπρας ολοκλήρωσε το ταξίδι του στο Ισραήλ και την Παλαιστίνη και επέστρεψε στην Αθήνα.
Δημοσίευση σχολίου
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...