Τρίτη 1 Μαρτίου 2016

Ιβάν Σαββίδης: Θα αναγνωριστεί η Γενοκτονία των Ποντίων και θα είναι θρίαμβος της θεϊκής δικαιοσύνης...

Ιβάν Σαββίδης: Θα αναγνωριστεί η 

Γενοκτονία των Ποντίων και θα είναι 

θρίαμβος της θεϊκής δικαιοσύνης...

  • Ιβάν Σαββίδης: Θα αναγνωριστεί η Γενοκτονία των Ποντίων και θα είναι θρίαμβος της θεϊκής δικαιοσύνης
    Από αριστερά: Κώστας Τσιλφίδης, Δημήτρης Μολοχίδης, Ιβάν Σαββίδης (φωτ.: Σωματείο «Κομνηνοί» Νέας Υόρκης)
Σημαντικά ζητήματα για τον ποντιακό ελληνισμό έθιξε ο Ιβάν Σαββίδης στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Συνδιάσκεψης Ποντιακών Νεολαιών στη Νέα Υόρκη. Παρευρέθηκε στην κυριακάτικη λειτουργία στην Παναγία Σουμελά Νιου Τζέρσεϊ, ενώ μίλησε και κατά την άφιξή του στην αμερικανική μεγαλούπολη.
Η αναγνώριση της Γενοκτονίας και η ανάγκη συνεργασίας των απανταχού Ποντίων για την επίτευξη αυτού του στόχου ήταν τα κύρια θέματα που ανέπτυξε ο Πόντιος επιχειρηματίας.
«Ερχόμενος στην Αμερική πείστηκα ακόμα μία φορά για τη δύναμη της ελληνικής διασποράς και την εντυπωσιακή δράση των Ποντίων για τη διατήρηση του πολιτισμού, της παράδοσης και της γλώσσας τους, και μάλιστα μακριά από την ιστορική τους πατρίδα», δήλωσε ο Ιβάν Σαββίδης.
Όπως υποστήριξε, οι Έλληνες της διασποράς επιδεικνύουν βαθύτερο πατριωτισμό και εργάζονται με μεγαλύτερο ζήλο για τα θέματα της εθνικής αξιοπρέπειας· διαφαίνεται μια καθαρή πολιτική και αγάπη για το έθνος, και οι ανησυχίες που υπάρχουν για την Ελλάδα είναι γνήσιες.

Ο Ιβάν Σαββίδης στην κυριακάτικη λειτουργία στην Παναγία Σουμελά Νιου Τζέρσεϊ
«Είκοσι δύο χρόνια πριν, το ελληνικό Κοινοβούλιο αναγνώρισε τη 19η Μαΐου ως ημέρα μνήμης για τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου. Σήμερα δεν γίνεται πια οργανωμένη προσπάθεια για αναγνώρισή της σε διεθνές επίπεδο αλλά, αντίθετα, γίνονται απόπειρες να γεννηθούν αισθήματα αμφιβολίας από υπουργούς για την ίδια τη Γενοκτονία και τις τρομερές συνέπειές της.
»Αυτά τα γεγονότα τα οποία συνέβησαν και τα οποία εμείς οροθετούμε ως Γενοκτονία, δεν έχουμε δικαίωμα να τα ξεχάσουμε. Δεν μπορεί να υποτιμηθεί το τρομακτικό μέγεθος των γεγονότων αυτών», σημείωσε.
Σύμφωνα με τον Ιβάν Σαββίδη, κάθε λαός επιζητά το δικό του δίκαιο και προωθεί τα δικά του συμφέροντα. Οι Αρμένιοι προωθούν τη Γενοκτονία των Αρμενίων και οι Τούρκοι από την άλλη αξιοποιούν τις δικές τους δυνατότητες για τη μη αναγνώριση. Γι’ αυτό, με βάση τα λεγόμενά του, εμφανίζονται άλλοι όροι όπως τραγωδία, καταστροφή, ανθρώπινα θύματα, ενώ πρόκειται για μια καθαρή Γενοκτονία – όρος που δεν υπήρχε την εποχή των οικτρών γεγονότων.
«Από τη δική μου οπτική γωνία, τον πιο δύσκολο δρόμο τον έχουμε περάσει. Το δρόμο του φόβου και της προσφυγιάς. Σήμερα άνοιξε ένας άλλος δρόμος, δύσβατος για μας. Αλλά είναι κάτι που μπορούμε να πετύχουμε.
»Δεν έχει σημασία αν εμείς οι ίδιοι στη διάρκεια της ζωής μας θα προλάβουμε να το τελειώσουμε. Πρέπει να κινηθούμε προς αυτή την κατεύθυνση και μετά τα παιδιά μας θα συνεχίσουν. Θα έρθει η μέρα που θα αναγνωριστεί η Γενοκτονία. Και θα είναι ένας θρίαμβος της θεϊκής δικαιοσύνης αυτή η μέρα» είπε κλείνοντας το λόγο του για το θέμα της Γενοκτονίας ο Ιβάν Σαββίδης.
Ο Ιβάν Σαββίδης προανήγγειλε τη διεξαγωγή παγκόσμιου ποντιακού συνεδρίου με στόχο τη δημιουργία διεθνούς οργάνωσης που θα υπερασπίζεται τα συμφέροντα του ποντιακού ελληνισμού.
Εξέφρασε τη βεβαιότητά του ότι αυτό το συνέδριο θα λάβει χώρα την τρέχουσα χρονιά και υπογράμμισε ότι οι Πόντιοι πρέπει να πάρουν τις ευθύνες στα χέρια τους και να δημιουργήσουν έναν ενιαίο ορθόδοξο χώρο, πάνω στον οποίο θα αγωνιστούν για την αποκατάσταση της ιστορικής δικαιοσύνης και τη διατήρηση της εθνικής ταυτότητας του Πόντου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου