Τετάρτη 30 Μαρτίου 2016

«Άρχισαν οι προετοιμασίες για το Πάσχα», στην Τουρκία οι πάσης φύσεως χριστιανοί...(άραγε πόσοι να είναι;;;)

ΑΠΟ ΤΩΡΑ ΕΤΟΙΜΑΖΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΣΧΑ ΣΤΗΝ…ΤΟΥΡΚΙΑ!!!


                         Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης

Αν δε πιστεύετε, σύμφωνα με την μεγάλης κυκλοφορίας τουρκική εφημερίδα την Sabah, με το χαρακτηριστικό άρθρο : «Paskalya bayramı hazırlıkları başladı», δηλαδή, «Άρχισαν οι προετοιμασίες για το Πάσχα», στην Τουρκία οι πάσης φύσεως χριστιανοί, (άραγε πόσοι είναι ???),
ετοιμάζονται από τώρα για την μεγάλη γιορτή της Χριστιανοσύνης το Πάσχα και την Ανάσταση, στα τουρκικά : Diriliş!

Χαρακτηριστικό είναι το ηλεκτρονικό μήνυμα του βουλευτή Κωνσταντινούπολης του κυβερνητικού ισλαμικού κόμματος, Markar Esayan, που ανήγγειλε την έναρξη της μεγάλης νηστείας της Σαρακοστής, (Oruç), και την προετοιμασία για την μεγάλη γιορτή της Ανάστασης.




Το ενδιαφέρων είναι ότι το μήνυμα αυτό έχει πάρει μεγάλη δημοσιότητα στα τουρκικά ΜΜΕ μεταδίδοντας την έναρξη της Σαρακοστής και την προετοιμασία για την μεγαλύτερη γιορτή της Χριστιανοσύνης, την Ανάσταση.

Εμείς θα ευχηθούμε είθε αυτό το Πάσχα να φέρει την ποθούμενη ελευθερία θρησκευτικής συνείδησης στην γειτονική Τουρκία, όπου εκατοντάδες χιλιάδες ζουν το δράμα της θρησκευτικής και ψυχικής καταπίεσης από το ισλαμικό καθεστώς.


Ήδη τα μηνύματα πυκνώνουν συνεχώς, καθώς αυτός ο κόσμος όλο και πιο συχνά, παρά τις συνέπειες, εκδηλώνει την πραγματική του πίστη.

ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
www.nikosxeiladakis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου