Δευτέρα, 27 Ιουνίου 2016

Πάπας: "Οι Χριστιανοί πρέπει να ζητήσουν συγγνώμη από τους ομοφυλόφιλους..." - (αμφ: Χρειάζεται σχόλιο;)

pope_prayer

Σε άλλη μια «αιρετική» δήλωση προχώρησε το Σάββατο ο Πάπας Φραγκίσκος καλώντας την Εκκλησία να ζητήσει συγγνώμη από τους ομοφυλόφιλους.
Μιλώντας με δημοσιογράφους κατά τη διάρκεια της πτήσης επιστροφής από την Αρμενία ο Ποντίφικας ρωτήθηκε για το αν συμφωνεί με τη δήλωση ενός Γερμανού καρδινάλιου ότι η Εκκλησία θα πρέπει να απολογηθεί στους ομοφυλόφιλους.
Επικαλούμενος τις Γραφές ο Πάπας είπε 
«{οι ομοφυλόφιλοι} δεν θα πρέπει να τυγχάνουν διακρίσεων. 
Θα πρέπει να απολαμβάνουν σεβασμού».
«Πιστεύω ότι η Εκκλησία όχι μόνο θα πρέπει να απολογηθεί (…) σε όποιον ομοφυλόφιλο τυχόν προσέβαλε αλλά θα πρέπει να κάνει το ίδιο και στους φτωχούς, στις γυναίκες που έγιναν αντικείμενο εκμετάλλευσης, στα παιδιά που υποχρεώθηκαν να εργάζονται. Θα πρέπει να απολογηθεί γιατί έχει «ευλογήσει» τόσα πολλά όπλα» πρόσθεσε ο προκαθήμενος της Ρωμαιοκαθολικής εκκλησίας.
«Η ερώτηση είναι: αν ένα άτομο που βρίσκεται σε αυτή την κατάσταση, που έχει καλή θέληση, και που ψάχνει το Θεό, ποιοι είμαστε εμείς για να το κρίνουμε;» συνέχισε υπενθυμίζοντας τη φράση «ποιος είμαι εγώ για να κρίνω;» που είχε χρησιμοποιήσει για τους ομοφυλόφιλους αμέσως μετά το πρώτο του ταξίδι στο εξωτερικό μετά την εκλογή του το 2013.
Ο Πάπας Φραγκίσκος έχει κατά καιρούς επαινεθεί από την ομοφυλοφιλική κοινότητα γιατί αποδείχθηκε ότι ήταν ο πιο ελεήμων απέναντι τους στην πρόσφατη ιστορία την ώρα που συντηρητικοί Καθολικοι τον έχουν επικρίνει για τα «ασαφή» σχόλιά του σχετικά με τη σεξουαλική ηθική.
Δημοσίευση σχολίου
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...