Τετάρτη 29 Ιουνίου 2016

Υπάρχουν ακόμα στον Ελληνικό Αθλητισμό..."Διαμάντια"; Κι όμως...Δες μια Υπερπολύτεκνη Οικογένεια, γεμάτη από Αθλητές,Πρωταθλητές & ...Πρωτοψάλτες!!! Άξιοι & ευτυχισμένοι Γονείς (& όχι δίχως κόπο...)


Οικογένεια 10θλητών Ανδρεόγλου
(8 μελής!!!)
Οι Αμερικανοί θεωρούν, ότι ο καλύτερος αθλητής του κόσμου, είναι πάντα ο καλύτερος δεκαθλητής. Ίσως να μεροληπτούν λόγω Άστον Ίτον, όμως η άποψη τους δεν απέχει πολύ από την πραγματικότητα. Στην Ελλάδα το δέκαθλο ξαναβρίσκεται το δρόμο του τα τελευταία χρόνια και σε αυτό συνεισφέρει τα μέγιστα μια οικογένεια… δεκαθλητών.
Δεν πάει πολύ καιρός από τότε που ψάχναμε τους δεκαθλητές με το… κυάλι. Η φύση του αγωνίσματος (είναι ότι πιο δύσκολο) δεν είναι και τόσο ελκυστική για να νέα παιδιά. 
Όταν όμως στο σπίτι υπάρχει ο Νο2 όλων των εποχών στην Ελλάδα, είναι λίγο δύσκολο τα παιδιά να παρεκλίνουν του… δεκάθλου. Όταν μάλιστα είναι και δίδυμα, τότε αποτελούν τη χαρά του μπαμπά-προπονητή.

Ο Ευθύμης Ανδρεόγλου σύμφωνα με τα νούμερα που στην περίπτωση του στίβου δε λένε ψέμματα, είναι ο δεύτερος καλύτερος δεκαθλητής που έχει βγάλει ποτέ η Ελλάδα... 
Τα χνάρια του ακολουθούν οι δυο γιοι του. Ο Άγγελος και ο Αντώνης που βάζουν και πάλι τη Δράμα στο χάρτη των συνθέτων σχεδόν 20 χρόνια μετά.

Στο πανελλήνιο πρωτάθλημα των παίδων που ολοκληρώθηκε στα Τρίκαλα, ο Άγγελος συγκέντρωσε 6.394 βαθμούς και πλέον είναι ο κάτοχος του πανελλήνιου ρεκόρ της κατηγορίας παίρνοντας τον τίτλο από τον Άρη Περιστέρη που είχε συγκεντρώσει 6.355β. στο περσινό σχολικό. 
Μόλις ο Ανδρεόγλου ο πρεσβύτερος αντιλήφθηκε τι συνέβη, δεν μπόρεσε να συγκρατήσει τα συναισθήματα του. 
Ο αθλητής του που τυγχάνει να είναι και… γιος του έγραψε ιστορία. Μετά το ρεκόρ εξαφανίστηκε από τις κερκίδες και τον έψαχνε όλη η οικογένεια…

Οι επιδόσεις του Άγγελου που του χάρισαν το πανελλήνιο ρεκόρ ήταν 11.57 στα 100μ., 6.47μ. στο μήκος, 12.30μ. στη σφαιροβολία, 1.74μ. στο ύψος, 53.28 στα 400μ., 15.12 στα 110μ. εμπόδια, 37.59μ. στη δισκοβολία, 3.70μ. στο επί κοντώ, 44.66μ. στον ακοντισμό και 4:51.77 στα 1.500μ.
Καλή ήταν και εμφάνιση του μεγάλου του αντιπάλου που… τυγχάνει να είναι ο δίδυμος αδελφός του. Ο Αντώνης ο οποίος κέρδισε το ασημένιο μετάλλιο κάνοντας το ελληνικό δέκαθλο οικογενειακή υπόθεση είχε 11.75, 6.14μ. 12.64μ, 1.74μ., 54.58, 15.63, 38.37μ., 3.60μ., 46.05μ. και 4:55.79).

Η στιβική ιστορία του ονόματος Ανδρεόγλου σταμάτησε κάπου στις αρχές των 00s και ξαναρχίζει…εις διπλούν το 2016...
* Σχολιάζει ο   Γρηγόρης Παπαεμμανουήλ :
Χρυσός ο Άγγελος Ανδρέογλου με πανελλήνιο ρεκόρ παίδων, ασημένιος με μικρή διαφορά ο Αντώνης Ανδρέογλου στο δέκαθλο στο πανελλήνιο πρωτάθλημα στίβου που έγινε στα Τρίκαλα (24-26.6.2016).
Πλατινένιοι οι γονείς Ευθύμιος Ανδρέογλου (πατέρας και προπονητής) και Ευαγγελία Βαμβακά (μητέρα και ΟΛΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΜΑΖΊ) γιατί απλά χωρίς τη στήριξή τους δε θα γινόταν τίποτα!
Μετάλλιο αξίζουν και τα άλλα 4 αδέλφια της οικογένειας, η Δήμητρα Ανδρέογλου, ο Νεκτάριος, η Χαρίκλεια και ο Μελέτιος, που αποτελούν αυτήν την ευλογημένη 8μελή ελληνική οικογένεια!
 
Έχω την τύχη να έχω μαθητές στη Βυζαντινή Μουσική τον Άγγελο και τον Αντώνη από το Δημοτικό (τώρα θα πάνε Γ Λυκείου), όπως και τον πατέρα τους Ευθύμη, παλιό Πρωταθλητή Ελλάδος, Βαλκανίων και Ευρώπης στο δέκαθλο, που είναι και Πρωτοψάλτης και κάτοχος Πτυχίου και Διπλώματος Βυζαντινής Μουσικής με "ΑΡΙΣΤΑ".

Ένα έχω να πω: όταν υπάρχει θέληση, υπομονή, αγάπη και σεβασμός στις αρχές και στις αξίες μας, μπορούμε να καταφέρουμε πολλά!
Άγγελε και Αντώνη ξέρετε πόσο σας αγαπώ! Όπως και όλους τους μαθητές, φίλους και συνεργάτες μου. Σας αξίζουν πολλά συγχαρητήρια! Σας εύχομαι από την καρδιά μου τα καλύτερα! Ένα πράγμα σας ζητώ και προσεύχομαι πάντα γι αυτό: να είστε ΠΑΝΤΑ ΑΓΑΠΗΜΕΝΟΙ και να τηρείτε τις αξίες και τις αρχές που σας έδωσαν οι γονείς σας!
Τα καλύτερα έρχονται και θα τα ζήσουμε μαζί στον αθλητισμό, στη μουσική, στα γράμματα και στη ζωή...
http://sportsfeed.gr/


(Εμείς το είδαμε από την  Ελισσάβετ Κοντονάσιου .-)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου