Σάββατο 27 Αυγούστου 2016

«Ο ΑΛΛΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ» ΣΤΗΝ ΠΑΙΑΝΙΑ... - Την Παρασκευή 2 Σεπτεμβρίου 2016, συμπληρώνονται 2 χρόνια από την ημέρα που ο Αντώνης Βαρδής, ξεκινήσει το ταξίδι του...




Ο Αντώνης, λίγο πρίν «φύγει», είχε εκφράσει στην σύζυγο του Φιλοθέη και στα παιδιά του, την επιθυμία του να βοηθηθεί μια παρέα ανθρώπων που φροντίζει για τη σίτιση ανέργων, αστέγων και εχόντων ανάγκη ανθρώπων του λεκανοπεδίου Αττικής. Ο γιος του, Γιάννης Βαρδής, δημοσιοποίησε τότε την επιθυμία του πατέρα του μέσω των social media, ενημερώνοντας ότι θα ήθελε αντί στεφάνων για την κηδεία του, να δοθούν χρήματα στην κοινωνική κουζίνα «Ο άλλος άνθρωπος».
Απο τότε και κάθε Τρίτη, διοργανώνεται στην Πλατεία Μοναστηρακίου στο κέντρο των Αθήνων, αυτό το γεύμα στην μνήμη του.
Οι κινήσεις αλληλεγγύης ήταν κάτι που πάντοτε ευχαριστούσε τον Αντώνη Βαρδή όταν αυτός ήταν εν ζώη και το έκανε πολύ συχνά. Η σύζυγος του Φιλοθέη σκέφτηκε πως μια τέτοια κίνηση αλληλεγγύης, μια ένδειξη αγάπης προς τους συνανθρώπους μας που το έχουν ανάγκη, ένα χαμόγελο, ένας ζεστός λόγος και ένα ζεστό πιάτο φαγητό με καλή παρέα, ΣΤΗΝ ΠΑΙΑΝΙΑ, την πόλη που ο ίδιος τόσο πολύ αγάπησε και επέλεξε μάλιστα ως τελευταίο τόπο κατοικίας του, ανήμερα της συμπλήρωσης 2 ετών από την ημέρα που «έφυγε», θα τον κάνει να χαμογελάσει από εκεί ψηλά..
Την Παρασκευή 2 Σεπτεμβρίου λοιπόν, μαζί με την πολύ μεγάλη παρέα των εθελοντών της κοινωνικής κουζίνας «Ο άλλος άνθρωπος», θα βρισκόμαστε από τις 17.30 μετά το μεσημέρι στην Πλατεία Κύπρου στην Παιανία, για να μαγειρέψουμε φαγητό για όποιον το έχει ανάγκη, χωρίς κανέναν απολύτως διαχωρισμό. Η παρασκευή του φαγητού θα γίνει επί τόπου, εκείνη την ώρα από τους εθελοντές, και στόχος της πρωτοβουλίας είναι να στρωθεί ένα μεγάλο τραπέζι, όπου οι άνθρωποι στο πλαίσιο ουσιαστικής αλληλεγγύης και σεβασμού και όχι λύπησης και κακώς εννοούμενης φιλανθρωπίας, θα φάμε όλοι μαζί.
Είσαστε όλοι ευπρόσδεκτοι!!!
Περισσότερες πληροφορίες για την κοινωνική κουζίνα «Ο άλλος άνθρωπος» και για τη γενικότερη δράση του δημιουργού και των εθελοντών της, μπορείτε να αναζητήσετε εδώ:http://oallosanthropos.blogspot.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου