Κυριακή 4 Σεπτεμβρίου 2016

Σήμερα 4 Σεπτεμβρίου 2016, κάπου εκεί στο ξημέρωμα τής Κυριακής, έφυγε από τον κόσμο μας ο Νικόλαος Π. Βασιλειάδης (1927-2016) .

Αποτέλεσμα εικόνας για Νικόλαος Π. Βασιλειάδης
Κύπριος την καταγωγή 
(από το χωριό Ἄχνα τής Αμμοχώστου, στα από το 1974 "κατεχόμενα", υπήρξε από τα ιδρυτικά μέλη τής Ἀδελφότητος Θεολόγων «Ο ΣΩΤΗΡ». 
Στυλοβάτης τού περιοδικού
«Η ΔΡΑΣΗ ΜΑΣ», αλλά κρίσιμος κεντρικός συντάκτης τών περιοδικών «Ο ΣΩΤΗΡ» και «ΠΡΟΣ ΤΗ ΝΙΚΗ» .
Μολονότι η επίσημη πανεπιστημιακή μόρφωσή του ήταν τής Θεολογικής Σχολής, είχε τεράστιο εύρος γνώσεων στα πεδία των κοινωνικών και πολιτικών επιστημών, αλλά και πολυεπίπεδη ιστορική πληροφόρηση. Τούς αφομοιωμένους καρπούς τής πολύπτυχης παιδείας του και τής σοφής διαλεκτικής του μετέδιδε με απλότητα και σαφήνια στους ακροατές του - μαθητές του.
Μπορώ να λέω ότι υπήρξα μαθητής τους και τον ευγνωμονώ για το ζωντανό μάθημα ήθους, υπευθυνότητας και παρρησίας μετά πραότητος που μάς μετέδωσε. Όσοι τον γνωρίσαμε θα τον θυμόμαστε πάντοτε ως σταθερό, δίκαιο, υπεύθυνο αλήθινά άρτιον άνθρωπο, έναν αγωνιστικό και εμπνευστικό οδηγητή.
Ό,τι έλεγε ήταν τεκμηριωμένο και σαφές: ακόμη και αν διαφωνούσες μαζί του δεν μπορούσες παρά να τον σεβαστείς, αφού τα επιχειρήματά του, ακόμα και αν δεν σε έπειθαν,ήταν εμφανώς καλόπιστα και άρτια δομημένα.
(άκου εδώ...)

Υπήρξε αληθινά ένας μεγάλος σύγχρονος δάσκαλος και ευεργέτης γενεών Ελλήνων , είτε το κατανοούσαν, είτε εισέπρατταν ανεπίγνωτα έμμεσα την ευεργασία τής προσφοράς του: Με τα κείμενά του,τον λόγο του και την εν γένει παρουσίας του έδινε υπόσταση σε νοήματα και ιδέες που φτιάχνουν έναν κόσμο καλύτερο.
Ποτέ δεν θα εξοφλήσουμε τα όσα τού χρωστάμε .
Ας έχει ανάπαυση και εμείς την ευχή του...


http://www.osotir.org/…/36124-fyge-gia-ton-o-rano-theologos…

Σημείωση-σχόλιο:
 Τον Νοέμβριο τού 1967 (χίλια εννιακόσια εξήντα επτά) κυκλοφόρησε το βιβλίο του 
"Το λυκόφως τού Μαρξισμού" , με το οποίο αποδομούσε υπαρξιακά και φιλοσοφοπολιτικά την Μαρξιστική κοσμοθεωρία και προδιέγραφε την μετά βεβαιότητος κατάρρευση των Σοβιετικών συστημάτων που φέρονταν ως ο εφαρμοσμένος Μαρξισμός. Χλευάστκε και λοιδωρήθηκε επί πολλά χρόνια. Όχι όμως πια μετά το 1989. Ο κύπριος θεολογάκος είχε προβλέψει ως αναπόφευκτη την κατάρρευση τού Σοβιετικού συστήματος, μόλις 22 χρόνια πριν συμβεί και ενώ αυτό κάλπαζε και προβαλλόταν ως η ακατανίκητη μοίρα τής ανθρωπότητας...
http://gr.depositphotos.com/.../stock-photo-ussr-1968...
Kritwn Christos Choutopoulos Gregos

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου