Πέμπτη, 6 Απριλίου 2017

~ "Δεν είναι δουλειά κανενός να ζυγίζει τους τρόπους και τις θυσίες των άλλων, ούτε τον τρόπο πού δείχνουν την πίστη και την αγάπη τους στον Χριστό..."

Φωτογραφία του Panteleimon Krouskos.
(Δημιουργός αυτού του έργου είναι ο Πανσέληνος και βρίσκεται στο Βατοπέδι.Αν προσέξεις αυτοπροσωπογραφείται ο αγιογράφος.Είναι αυτός με την κουκούλα...)

"Για την Μεγαλοβδομάδα το φύλαγα, αλλά μια πού το θυμήθηκα.
Μην δηλητηριάζουμε την χαρά προσφοράς του άλλου. 
Μην σκοτώνουμε με ... ευσέβεια και νοικοκυρίστικο υπολογισμό την καλή πρόθεση, την μεγάλη στιγμή πού δεν θα επανέλθει ίσως, του αδελφού μας την μεγάλη αγάπη για να δείξουμε τον εαυτό μας...

ΟΙ ΣΠΑΤΑΛΟΙ... ΑΜΑΡΤΩΛΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ... 
ΟΙΚΟΝΟΜΟΙ ΙΟΥΔΕΣ...

Ενα άρθρο της Μεγ. Τετάρτης και διά πάσαν χρήσιν...

Να μην είμαστε επικριτικοί και να μην βάζουμε όρους και πλαίσια στην αγάπη του ανθρώπου έναντι Του Θεού.
Δεν είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε το τί είναι για τον Άλλο ο Θεός και πόσο θρησκεύει ή ορθότερα αγαπά!
Όταν η γυναίκα έχυσε το πολύτιμο μύρο, ο Ιούδας προέβαλε την ένσταση, ότι αυτό το μύρο σπαταλήθηκε ενώ θα μπορούσε να πουληθεί και να δοθεί το αντίτιμο στους φτωχούς. 
Συναίνεσαν απ΄ότι φαίνεται και οι άλλοι μαθητές.
Ο Χριστός όμως μακάρισε την γυναίκα, τους είπε πώς όσο υπάρχει ευαγγέλιο θα μνημονεύεται και η πράξη της και έβαλε πρώτα τον εαυτό Του πάνω από κάθε θρησκευτική πράξη ελέους και κάθε θρησκευτική υποχρέωση.
Επειδή κάθε Μεγαλοβδομάδα γράφονται αδιάκριτα πράγματα για τον τρόπο πού θρησκεύουν οι άνθρωποι, για το πώς πρέπει να νηστεύουν, να προσεύχονται, να εκκλησιάζονται να κοινωνούν, να κάνουν δωρεές σε ναούς και ιδρύματα κλπ., πρέπει και εμείς να δώσουμε βάρος στα λόγια του Χριστού.
Δεν είναι δουλειά κανενός να ζυγίζει τους τρόπους και τις θυσίες των άλλων, ούτε τον τρόπο πού δείχνουν την πίστη και την αγάπη τους στον Χριστό.
Τό τί κρύβει καθένας μέσα Του, το γνωρίζει αυτός μόνο πού ετάζει καρδίας και νεφρούς.
Αλλιώς μοιάζουμε με τον καλό νοικοκύρη, πρακτικό, ορθολογιστή Ιούδα πού υπολόγιζε ήδη το αντίτιμο, και νοιάζοταν τάχα μου για τους φτωχούς. Εξουθενώνοντας την γυναίκα, προέβαλε τον εαυτό του και τις καλές δίκαιες προθέσεις του. 
Και επιπλέον ήθελε να κλέψει και να επωφεληθεί από την αγάπη της.
Δεν είμαστε εμείς διδάσκαλοι και σωτήρες του αδελφού μας.
Ό,τι κάνει ο καθένας καλώς το κάνει στον βαθμό, πού το κάνει.
Ας δείξουμε και εμείς την αγάπη και την πίστη μας στον Χριστό και ας αφήσουμε την υπεράσπιση του Θεού έναντι στους ανθρώπους.

Γιατί ΓΥΜΝΟΣ άνθρωπος δεν μπορεί να κρίνει τον ΝΤΥΜΕΝΟ, έστω και με τα κουρέλια, πού διαθέτει αυτός ο ΝΤΥΜΕΝΟΣ, τον ξεπερνά τον ΓΥΜΝΟ...Και αν είμαστε ΓΥΜΝΟΙ να κοιτάξουμε να ντυθούμε πρώτα, πριν κάνουμε τον διδάσκαλο στους άλλους. 
Γιατί η αισχύνη δεν κρύβεται. Φαίνεται..."
Δημοσίευση σχολίου
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...