Δευτέρα 3 Ιουλίου 2017

~ "...κάτι την τσίμπησε μέσα στην καρδιά της..."

«οἱ τελῶναι καί αἱ πόρναι προάγουσι ὑμᾶς εἰς τήν Βασιλείαν τῶν Οὐρανῶν»...
(Μήπως εμείς οι "καθώς πρέπει" 
μείνουμε τελικά απ΄όξω; 
Λες να "παίζει" τέτοιο ενδεχόμενο;)
Φωτογραφία του Misha Sarov.
....σε ένα κήρυγμά του, καθώς ακούγονταν τα μεγάφωνα απέξω από το ναό (Αγ.Σπυρίδωνος Πειραιώς) και υπήρχε πολύς κόσμος, μπροστά από το ναό πέρασε μία πόρνη γυναίκα, η οποία πήγαινε στη δουλειά της (στην παρακείμενη Τρούμπα).
Μόλις πέρασε μπροστά από το ναό και άκουσε από τα μεγάφωνα το κήρυγμα του αείμνηστου π.Χρυσοστόμου, κάτι την τσίμπησε μέσα στην καρδιά της...
Κοντοστάθηκε, άκουσε καλά τα λόγια του π.Χρυσοστόμου και τότε σταματάει, μπαίνει μέσα στο ναό, κάθεται κι ακούει το κήρυγμα του Ιεροκήρυκα. 
Όταν τελείωσε το κήρυγμα, ζήτησε να δει τον Ιεροκήρυκα και να εξομολογηθεί. Εξομολογήθηκε στον π. Χρυσόστομο με δάκρυα στα μάτια, γεμάτη μετάνοια. 
Και, τελειώνοντας -- ήταν αργά βράδυ -- του ζήτησε τη χάρη να μείνει το βράδυ μέσα στο ναό, διότι δεν είχε πού να πάει, και την άλλη μέρα θα ετακτοποιείτο.
Πράγματι, έμεινε μέσα στο ναό όλο το βράδυ και, όταν το πρωί πήγαν οι ιερείς ν’ ανοίξουν το ναό, βλέπουν την πρώην πόρνη, τη μετανιωμένη αυτή γυναίκα, μπροστά στην εικόνα του Χριστού μας μπρούμυτα πεσμένη, μέσα σε μια λίμνη από δάκρυα, νεκρή...

Την ώρα της μεγάλης μετάνοιάς της, έφυγε στον ουρανό αυτή η ψυχή και σ’ αυτό συνετέλεσε με το δείκτη του λόγου του, με το δείκτη της μετανοίας, ο αείμνηστος π.Χρυσόστομος Γιαλούρης...

(Ο π.Χρυσόστομος,ο εκ Λέσβου μητροπολίτης Χίου, ετάφη στη Νέα Μονή Χίου.Η ανακομιδή των λειψάνων του έγινε το 2004 και μοσχοβόλησε ο ασκητικομαρτυρικός αυτός τόπος απ την ευωδιά της Θείας Χάρης που εξέπεμπαν.... Για την μετανοημένη κοπέλα τι να πούμε....είναι ακριβώς σαν την οσία Ταϊσία του αγιολογίου μας)


* του Misha Sarov

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου