Δευτέρα 9 Οκτωβρίου 2017

~ Μήπως η αγωνία κι ο αγώνας αυτών των 2 γονιών πρέπει να μας παραδειγματίσει;

...Τουλάχιστον όσους από εμάς παραμένουμε...εφησυχασμένοι;
Αποτέλεσμα εικόνας για απαράδεκτους νέους φακελων των Θρησκευτικών

Το θέμα με τους  απαράδεκτους νέους φακελων των Θρησκευτικών το γνωρίζετε.

Στη πρώτη συγκέντρωση γονέων όπου και μίλησα για το

• τι θα διδαχθούν τα παιδιά μας ( δηλ. για το τζαμί, τον Μουεζίνη, το Σάββατο των Εβραίων, την Παρασκευή των  Μουσουλμάνων, το πώς κάνουν το σταυρό τους οι Καθολικοί και οι  Προτεστάντες, τουν κανόνες των Βουδιστών και των ινδουιστών, τις γιορτές και έθιμα των Εβραίων και των Μουσουλμάνων, για τα πολύ "Χριστιανικά" έθιμα όπως του σπασίματος του ροδιού για γονιμότητα και καλή τύχη!, για τη Befana, τη μάγισσα της Ιταλίας κλπ....), επειδή δεν  εμπνέουν στην ορθόδοξη πίστη,

• τι λέει το σύνταγμα μας ότι οφείλει να διδάσκει η πολιτεία ("τα γνήσια στοιχεία της Ορθόδοξης Χριστιανικης Παράδοσης", άρθρο 17, παρ.2, )

• για το ότι βάζουν τα παιδιά μας σε έναν συγκριτισμό  στην πρώτη τους επαφή με τα Θρησκευτικά που ηλικιακά δεν είναι σε θέση να κάνουν. (Να θυμίσω πως στα χρόνια μας αυτή τη *θρησκειολογία* την κάναμε στη Β' Λυκείου όταν είχαμε μάθει αρκετά για την πίστη μας και είχε πήξει το μυαλό μας!)

• για το ότι στις αναφορές τους Αποκρύπτουν Επιμελώς αρνητικά στοιχεία άλλων θρησκειών όπως η βία, ο ρατσισμός ,ο φανατισμός!!! (για ποιον χτυπά η καμπάνα!)

• για το ότι εμείς εννοείται πως επιστρέφουμε τον φάκελο -βιβλίο ως απαράδεκτο επισυναπτόμενο με τη Δήλωση Επιστροφής του βιβλίου ως απαράδεκτο! (βλέπε εδώ)
Αποτέλεσμα εικόνας για απαράδεκτους νέους φακελων των Θρησκευτικών
Αποτελέσματα; Στη συνάντηση της Ε' "έπεσαν να με φάνε" λέγοντας :
α. πως δεν είναι αντισυνταγματικός ο φάκελος-βιβλίο, 
β. πως πρέπει τα παιδιά μας να γνωρίζουν για άλλες θρησκείες γιατί ζούμε σε χώρα με πολλούς μετανάστες, 
γ. πως αυτοί δε διδαχτήκαν τίποτα από τα Θρησκευτικά της εποχής τους, το αντίθετο μάλιστα!
δ. πως δεν μπορούμε εαν δε μας αρέσει ένα βιβλίο να πάρουμε απαλλαγή, γιατι δεν παίρνουμε και από τα μαθηματικά ( ~άσχετα εαν αυτά είναι επιστήμη!)

Παρόλα αυτά δε μπορούσαν να αρνηθούν πως ειδικά για ενα τόσο ευαίσθητο θέμα όπως η πίστη, υπάρχει σχετικός νόμος που επιτρέπει στους γονείς να εξαιρεθεί το παιδί τους από το μάθημα των Θρησκευτικών! (Ευτυχώς που υπάρχει ο σχετικος νόμος γιατί έδειξαν πως ενοχλήθηκαν πολύ που  θέλαμε ο γιος μας να πάρει απαλλαγή απο το μάθημα των Θρησκευτικών!!!!)

Και η δασκάλα ενοχλήθηκε γιατι σχεδίαζε την ώρα αυτή να τους μιλήσει για κανόνες (παίρνοντας αφορμή απο τους κανόνες των Εβραίων, Μουσουλμάνων, Ινδουιστών, Βουδιστων;;;),  για την αγάπη, την ισότητα και να κάνει συναισθηματική αγωγή στα παιδιά!


Στη συγκέντρωση της Γ' Δημοτικού όμως, δόξα τω Θεώ, ενώ αρχικά ακούστηκε κάποιος αρνητικός ήχος απο κάποιο γονέα, οι γονείς (που ούτε καν είχαν δει το φάκελο-βιβλίο)   εξεπλάγησαν απο την ύλη που θα διδαχτούν τα παιδιά μας!!!!
Άρχισαν έντρομοι να ρωτούν τη δασκάλα εάν πράγματι θα γίνουν αυτά που τους είχα περιγράψει. Η δασκάλα τους καθησύχασε πως θα κάνει γενικά θέματα που αφορούν στην αγάπη, τη συγνώμη κλπ, παίρνοντας αφορμή απο χωρία του βιβλίου.

Παρόλα αυτά εμείς με τον σύζυγό μου αποφασίσαμε να πάρουμε απαλλαγή απο τα Θρησκευτικά, διότι το τι θα κάνουν τα παιδιά μας έγκειται στα χέρια του κάθε δάσκαλου!!!

Όμως διαβάζοντας το νόμο ειδαμε πως η  αίτηση αυτή θα έπρεπε να είχε γίνει απο 1/9 έως  20/9....

Στο τμήμα της κόρης μου όμως, τα βιβλία δόθηκαν μόλις προχθές γιατι είχαν μείνει σε άλλη αίθουσα και η δασκάλα νόμιζε πως ήταν σε έλλειψη! Πότε να προλάβουμε να τα ξεφυλλίσουμε;
Στο δε τμήμα του γιου μας, τους είχε πει η δασκάλα ότι θα μείνουν στο σχολείο! Έτσι ξεφυλλίσαμε τον φακελο Θρησκευτικών μόνο όταν εμείς του ζητήσαμε να τον φέρει απο το σχολείο!

Προσπαθήσαμε λοιπόν να βρούμε μια λύση... 
Αφού συνεργαστήκαμε  με μια νομικό, προέκυψε η παραπάνω Αίτηση Απαλλαγής από τα Θρησκευτικά.

Δεν γνωρίζω εαν θα τη δεχτούν στο σχολείο που φοιτούν τα παιδιά μας.

Αύριο θα πάμε με τις 2 δηλώσεις  για τον υιό μας της Ε' Δημοτικου και την κόρη μας της Γ' Δημοτικού στον διευθυντή. Να σημειωθεί πως ήδη έχουμε Επιστρέψει τους φακέλους-βιβλία δίνοντας και τη σχετική Αίτηση ως Απαράδεκτα!

Να δώσει ο Θεός να τις δεχτούν...

Α.Α.

 



ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΔΗΛΩΣΗ

 (άρθρο 8 Ν.1599/1986)

Η ακρίβεια των στοιχείων που υποβάλλονται με αυτή τη δήλωση μπορεί να ελεγχθεί με βάση το αρχείο άλλων υπηρεσιών (άρθρο 8 παρ. 4 Ν. 1599/1986)

ΠΡΟΣ(1):
Το …… Δημοτικό Σχολείο ………………………………………………………..

Ο – Η Όνομα:

Επώνυμο:


Όνομα και Επώνυμο Πατέρα:


Όνομα και Επώνυμο Μητέρας:


Ημερομηνία γέννησης(2):


Τόπος Γέννησης:


Αριθμός Δελτίου Ταυτότητας:

Τηλ:


Τόπος Κατοικίας:

Οδός:

Αριθ:

ΤΚ:


Αρ. Τηλεομοιοτύπου (Fax):

Δ/νση Ηλεκτρ. Ταχυδρομείου
mail):



Με ατομική μου ευθύνη και γνωρίζοντας τις κυρώσεις (3), που προβλέπονται από τις διατάξεις της παρ. 6 του άρθρου 22 του Ν. 1599/1986, δηλώνω ότι: δεν επιθυμώ ………………..…. μου ………….………………………………….…………… μαθητ….. της …..… τάξης να παρακολουθεί το μάθημα των θρησκευτικών  του Σχολείου  αποκλειστικά για λόγους θρησκευτικής συνείδησης καθώς πλέον το μάθημα των θρησκευτικών σε αντίθεση με την χριστιανική ορθόδοξη πίστη μας,  την χριστιανική ορθόδοξη παράδοση της πατρίδος  μας και τις διατάξεις του Συντάγματος της Πολιτείας μας, χρησιμοποιείται ως όργανο  που περίτεχνα οδηγεί  στον αγνωστικισμό και την αθεϊα.
Την ώρα του μαθήματος των θρησκευτικών μπορεί να απασχολείται στο άλλο τμήμα της τάξης ή σε κάποια άλλη δραστηριότητα.
Περαιτέρω, δεν κατέστη δυνατόν να σας υποβάλω την παρούσα σε προγενέστερο χρόνο, παρά την επιθυμία μου και την επιμέλεια μου για λόγους οφειλόμενους αποκλειστικά σε ανωτέρω βία  και που δεν ήταν δυνατόν να ελέγξω. 
 
Ημερομηνία:      ……….20……

Ο – Η Δηλ.

(Υπογραφή)


(1) Αναγράφεται από τον ενδιαφερόμενο πολίτη ή Αρχή ή η Υπηρεσία του δημόσιου τομέα, που απευθύνεται η αίτηση.
(2) Αναγράφεται ολογράφως.
(3) «Όποιος εν γνώσει του δηλώνει ψευδή γεγονότα ή αρνείται ή αποκρύπτει τα αληθινά με έγγραφη υπεύθυνη δήλωση του άρθρου 8 τιμωρείται με φυλάκιση τουλάχιστον τριών μηνών. Εάν ο υπαίτιος αυτών των πράξεων σκόπευε να προσπορίσει στον εαυτόν του ή σε άλλον περιουσιακό όφελος βλάπτοντας τρίτον ή σκόπευε να βλάψει άλλον, τιμωρείται με κάθειρξη μέχρι 10 ετών.

(4) Σε περίπτωση ανεπάρκειας χώρου η δήλωση συνεχίζεται στην πίσω όψη της και υπογράφεται από τον δηλούντα ή την δηλούσα. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου