Σάββατο 10 Μαρτίου 2018

Ένας μαθητής της ΣΤ΄ Δημοτικού, που αναδεικνύεται πρώτος των πρώτων στους διαγωνισμούς των Μαθηματικών, παρότι ανταγωνίζεται μαθητές της Β΄ και Γ΄ Γυμνασίου...

Αποτέλεσμα εικόνας για Ορέστης Λιγνός
– Α΄ Βραβείο στον «Ευκλείδη» και Χρυσό Μετάλλιο στον «Αρχιμήδη»
Ορέστης Λιγνός Στ΄ Δημοτικού ~ "ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΑΙΔΕΙΑ" Δημοτικό Αμαρουσίου.
(Για να καταλάβεις πόσο μεγάλο είναι το επίτευγμα του Ορέστη, δες την τελική κατάταξη εδώ! )

Η τελετή βράβευσης πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 4 Μαρτίου 2018 στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών.
Συγχαρητήρια σε όλους τους μαθητές για τη συμμετοχή τους!
Σχετικά με τους διαγωνισμούς:
Οι διαγωνισμοί Θαλής, Ευκλείδης και Αρχιμήδης διοργανώνονται κάθε χρόνο από την Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία και σε αυτούς συμμετέχουν μαθητές με ιδιαίτερες επιδόσεις στα Μαθηματικά από όλη την Ελλάδα.
Σε κάθε επόμενο επίπεδο αυξάνεται ο βαθμός δυσκολίας και οποιαδήποτε διάκριση αποτελεί αξιοσημείωτη επιτυχία. Όσοι διακρίνονται στο διαγωνισμό Αρχιμήδη, αποκτούν πρόσβαση στον "Προκριματικό Διαγωνισμό" από τον οποίο προκύπτουν οι ομάδες που εκπροσωπούν τη χώρα στις Βαλκανιάδες και τη Διεθνή Μαθηματική Ολυμπιάδα...
("...Αν και τόσο μικρός δεν παραλείπει να ευχαριστήσει τη διευθύντρια του σχολείου του γιατί τον ενθαρρύνει στις προσπάθειές του, αλλά και τη Μαθηματική Εταιρεία γιατί «εκεί βρίσκουμε έναν χώρο για εξάσκηση. Επίσης έχει σπουδαία περιοδικά τα οποία συστήνω σε όλα τα παιδιά που ενδιαφέρονται για τα Μαθηματικά». Την αγάπη του για τα Μαθηματικά σίγουρα ο μικρός Ορέστης την οφείλει κατά ένα μέρος και στον πατέρα του κ. Θανάση Λιγνό (επίσης μαθηματικό), ο οποίος τον έστρεψε προς αυτή την κατεύθυνση από τις πρώτες κιόλας τάξεις του Δημοτικού.
«Διαβάζουμε μαζί κάθε μέρα περίπου 1-2 ώρες και το Σαββατοκύριακο περισσότερο. Του αρέσει γενικά η μάθηση και δεν είναι μονοδιάστατος. Κάνει αγγλικά και γερμανικά, κολύμπι, παίζει μπάσκετ και... Καραγκιόζη». Ο κ. Θανάσης Λιγνός πιστεύει πάντως ότι ο γιος του δεν είναι παιδί-φαινόμενο και ότι εάν όλοι οι γονείς έσκυβαν περισσότερο πάνω από τα παιδιά τους τα αποτελέσματα θα ήταν καλύτερα...")
~ Σχετικές αναρτήσεις:

1) Εννιάχρονος κέρδισε χάλκινο μετάλλιο σε Μαθηματική Ολυμπιάδα


 

3) Οι 12 τριετείς υποτροφίες στο 100% των διδάκτρων σε ποια παιδιά θα πάνε φέτος;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου