Πέμπτη, 11 Οκτωβρίου 2018

" Δεν μπορούσα να περιμένω να έρθει ο ειδικός διαπραγματευτής, έπρεπε να πάρω γρήγορα μια απόφαση...Ναι, όντως του είπα "Αν πέσεις, να ξέρεις δεν θα μπορέσω να πάω απόψε σπίτι στα παιδιά μου", και το εννοούσα..."

Η εικόνα ίσως περιέχει: 4 άτομα, άτομα στέκονται
Ο άνδρας αριστερά, δίπλα στον Φώτη (ναι Έλληνας) που ήθελε να αυτοκτονήσει, είναι ο Αστυνομικός Διευθυντής Ηλίας Αλεβιζόπουλος που τον έπεισε να κατέβει.
Μίλησα με τον αξιωματικό της ΕΛΑΣ και τολμώ να πω ότι με εντυπωσίασε η ευαισθησία με την οποία αντιμετώπισε την περιπέτεια του άνδρα: 
ΑΠΕ
«Δεν μπορούσα να περιμένω να έρθει ο ειδικός διαπραγματευτής, έπρεπε να πάρω γρήγορα μια απόφαση καθώς ο άνδρας ήταν αρκετή ώρα πάνω και αυτό είναι κακό σε αυτές τις περιπτώσεις, εξαιτίας της κούρασης. Γνώριζα ότι έπαιρνα ένα τεράστιο ρίσκο, αλλά δεν μπορούσα να τον αφήσω. Αν δεν πήγαινε κάτι καλά θα έλεγαν "τι δουλειά είχες εσύ..." θα έφταιγα για όλα εγώ. Δεν μπορούσα όμως να κάθομαι από κάτω ήρεμος καπνίζοντας το τσιγαράκι μου και να βλέπω αυτόν τον άνθρωπο να κινδυνεύει να πέσει κάτω.
Ναι όντως του είπα:
"Αν πέσεις, να ξέρεις δεν θα μπορέσω να πάω απόψε σπίτι στα παιδιά μου..."
ΑΠΕ
 Και το εννοούσα. Άλλωστε θα μιλήσω και στα παιδιά μου γι’ αυτή την εμπειρία μου, ως μάθημα βοήθειας στον συνάνθρωπο. Είπαμε και πολλά άλλα, και την ώρα εκείνη και μετά, αλλά ήταν μια προσωπική συζήτηση που δεν θέλω να μοιραστώ. Πάντως την υπόσχεση που του έδωσα σε κάτι που μου ζήτησε θα την τηρήσω. Δεν θεωρώ ότι έκανα κάτι σπουδαίο. Είναι χαρά μου που είναι καλά. Τίποτα άλλο».

Τέτοιους άνδρες (και γυναίκες) θέλουμε στην ΕΛΑΣ. 
Τίποτα άλλο.
(την είδηση κοινοποίησε ο Ιωάννης Χατζιδάκης ).
~ Δικό μας σχόλιο:
Όση ώρα διήρκεσε η περιπέτεια του ανθρώπου, από κάτω έδιναν και έπαιρναν οι βιντεοσκοπήσεις και οι φωτογραφίσεις του γεγονότος...Και όχι μόνο από τους ντόπιους...
Αυτό το σχόλιο μόνο. Τίποτε άλλο.
EUROKINISSI

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου