Κυριακή 14 Οκτωβρίου 2018

Ξεκινάνε οι εκδηλώσεις προς τιμήν του Αγίου μας...



  Από αυτήν την Κυριακή 14 Οκτωβρίου 2018 ξεκινάνε οι εορταστικές εκδηλώσεις προς τιμήν του πολυαγαπημένου μας Αγίου Δημητρίου, οι οποίες θα κορυφωθούν με την έλευση της Παναγίας του Όρους των Ελαιών και του Τιμίου Σταυρού από τα Ιεροσόλυμα την Δευτέρα 15 Οκτωβρίου. 
Οι εορταστικές εκδηλώσεις θα ολοκληρωθούν την Κυριακή 4 Νοεμβρίου, με την τελετή του Αγίου Μύρου.
  Ώς τέκνα του Αγίου Δημητρίου, θέλουμε να εκφράσουμε την απέραντη αγάπη και συγκίνηση μας, προς τον Μέγα Άγιο και ταυτόχρονα να προσκαλέσουμε όλους τους ανθρώπους να έρθουν να προσκυνήσουν και να παρακαλέσουν τον Μυροβλύτη του Χριστού.
  Ο Άγιος Δημήτριος ειναι Ολοζώντανος, παρών σε κάθε στιγμή της ζωής μας. Δεν μπορούμε να φανταστούμε την ζωή μας χωρίς τον Μυρορρόα του Θεού. Όσο έχουμε Εκείνον δίπλα μας, δεν έχουμε να φοβηθούμε τίποτα. Όλοι μας χρωστάμε μεγάλη ευγνωμοσύνη στον Φιλόπατρι και Σωσίπολι Άγιο. 
Το λιγότερο που μπορούμε να κάνουμε, ειναι να είμαστε όσο πιο συχνά μπορούμε στον πάνσεπτο Ιερό Ναό του, για να τον τιμήσουμε, να τον δοξάσουμε και να τον προσκυνήσουμε ευλαβικά και τιμητικά.
   Έχουμε ιερό χρέος,  να ευχαριστήσουμε εκ βάθους καρδίας, τον Προϊστάμενο του Ναού του Αγίου μας, πατέρα Δαμασκηνό, καθώς και τους καλούς μας Ιερείς, Πατέρα Γεώργιο και Πατέρα Νικόλαο, που τόσο κοπιάζουν για την αγάπη του Αγίου. Επίσης τους νεωκόρους, τους ψάλτες, τους ιερόπαιδες, τους λογιστές και όλους τους βοηθούς του Ναού, που αγωνίζονται για να έχουμε όλοι μια υπέροχη πανήγυρι. Σε όλους χρωστάμε μεγάλη ευγνωμοσύνη.
  Περαίνοντας, επιτρέψτε μας να απευθυνθούμε στον Αδερφό και Προστάτη μας.
Άγιε μας, σε αγαπάμε, σε πιστεύουμε, εισαι για εμας το στήριγμα, ο Προστάτης, η καταφυγή μας. Ευλόγησε, σε παρακαλούμε, τις εορταστικές εκδηλώσεις προς τιμήν σου. Κάνε όλοι οι άνθρωποι που θα προσέλθουν, να ωφεληθούν πνευματικά και να φύγουν χαρούμενοι, γεμάτη ελπίδα και κουράγιο. Αξίωσε μας, να είμαστε συνεχώς κοντά σου και να σε μιμηθούνε. Μην μας εγκαταλείψεις ποτέ, σε ικετεύουμε και συγχώρεσε μας για όλα τα λάθη μας. Προστάτεψε την Αγιοτόκο Θεσσαλονίκη, την πόλη σου, που κάποιοι θέλουν να την αλώσουν και χάρισε σε όλους μας, πνεύμα Αυτοθυσίας, Λεβεντιάς και Θυσιαστικής Αγάπης. Αμην. Σε ευχαριστούμε για όλα....

                                           Με απέραντη αγάπη.
         Πτυχιούχοι και Φοιτητές Διαφόρων Σχολών της Θεσσαλονίκης.
                                                 Τα παιδιά σου.

(Μας έστειλαν...
Προς ενημέρωση και κοινοποίηση...
                                                    "αμφ.")


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου