Παρασκευή 22 Ιανουαρίου 2021

"Βρε ταλαίπωρε, τόσα χρόνια καλόγερος και ούτε ένα γατί δεν μπορείς να βοηθήσεις!




2 σχόλια:

  1. "Η αλαζονεία πηγάζει από υπέρμετρο εγωισμό και άκρατη υπερηφάνεια. Ο άνθρωπος που έχει προσβληθεί από το φοβερό αυτό πάθος έχει την εντύπωση πως είναι "μέγας" και βλέπει τους άλλους μυρμήγκια μπροστά του. Αυτό φαίνεται στο ύφος, στα λόγια, και στις πράξεις του. Ίσως να νομίζει πως είναι και "θεός". Επιδιώκει να μειώνει, να εξευτελίζει και να διαλύει τους άλλους για να επιδεικνύει μονίμως την ανύπαρκτη υπεροχή του.
    Η αλαζονεία είναι ένα δαιμονικό πάθος τελείως αντίθετο με την ταπείνωση που έμπρακτα μας δίδαξε ο Χριστός, που είναι ο πραγματικά
    Μέγας,
    Παντοσύναμος,
    Ισχυρός
    Αθάνατος και γεμάτος Αγάπη.
    Ο Θεός όμως, αντιτάσσεται στους υπερήφανους, στέκεται μπροστά τους και τους φράσσει τον δρόμο για να σταματήσουν τον κατήφορο και να γλιτώσουν από την καταστροφή. Και αν αντιληφθούν πόσο επικίνδυνος είναι αυτός ο δρόμος, αν μετανοήσουν και ζητήσουν το έλεός του, Αυτός δε θα τους το αρνηθεί.
    Αντίθετα, η ταπείνωση είναι το πρώτο και βασικό σκαλοπάτι για να πατήσει κανείς στέρεα, ν' ανέβει ψηλά και να προσεγγίσει τον Θεό ο οποίος δίνει Χάρη στους ταπεινούς - όπως έκανε και στον αδύναμο Δαβίδ που εξόντωσε τον πάνοπλο και πελώριο Γολιάθ - και ενισχύει αυτούς που χρησιμοποιούν το μεγάλο όπλο που λέγεται Προσευχή."
    Ι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή