Τετάρτη 8 Ιουνίου 2022

~ Πέταξε ...

Τι κάνεις όταν συνειδητοποιείς πως φεύγεις από αυτή τη ρημάδα τη ζωή;

[ Τον κόσμο που αφήνει λυπόμαστε.
Όχι τον ίδιο τον π. (πλέον) Εφραίμ.
Γιατί, σκέψου να "πεθαίνουμε" και να μας υποδέχεται η Μάνα Παναγιά και ο Τίμιος Πρόδρομος, ως επικεφαλής του Μοναχικού Τάγματος, που αντικαθιστά το Αγγελικό Τάγμα του εκπεσόντος Εωσφόρου...
Χωρίς ταγκαλάκια και άλλες τέτοιες ασχήμιες.
Θες κάτι άλλο;
Μην ξεγιελιέσαι από κανέναν.
Θάνατος δεν υπάρχει.
Ανέστη Χριστός!]

~ "αμφ."

Εκτελέστηκε ο θανατοποινίτης Αντώνιος στην Αριζόνα

Ο Frank Atwood, βαπτισμένος με το όνομα Αντώνιος, εκτελέστηκε δια της θανατηφόρας ένεσης, σήμερα Τετάρτη 8 Ιουνίου, στην Αριζόνα των ΗΠΑ, στις 10:16πμ τοπική ώρα (20:16 ώρα Ελλάδος) παρουσία της οικογένειας της δολοφονημένης 8χρονης Βίκι Λιν Χόσκινσον. Σύμφωνα με αμερικάνικα μέσα ενημέρωσης, κατά τη διάρκεια της εκτέλεσης του 66χρονου επετράπη να παρευρίσκεται πνευματικός.


Της Σβετλάνα Λεβίτσκι


Υπενθυμίζεται ότι ο Αντώνιος έλαβε χθες το μοναχικό σχήμα από τον Ηγούμενο της Ιεράς Μονής Αγίου Αντωνίου Αριζόνας Παΐσιο λαμβάνοντας το όνομα Εφραίμ.

Παρά τις αλλεπάλληλες προσπάθειες των δικηγόρων του να μετατραπεί η θανατική ποινή σε ισόβια κάθειρξη ή να αναβληθεί η εκτέλεσή του εξαιτίας του ότι έπασχε από μιας μορφής εκφυλιστικής πάθησης στη σπονδυλική στήλη η οποία θα του προκαλούσε επώδυνο και βασανιστικό πόνο κατά την χορήγηση της θανατηφόρας ένεσης, τελικά οι εισαγγελείς της Αριζόνα αρνήθηκαν.

Η αιτία της μη εκπλήρωσης της επιθυμίας του μοναχού, ήταν οι δήθεν κατηγορίες περί προσπάθειας παράτασης χρόνου και του ότι θα του χορηγούνταν κάποιου είδους ηρεμιστικό έτσι ώστε να μην είναι οδυνηρός ο θάνατός του. Ο Αντώνιος, ο οποίος το τελευταίο διάστημα της ζωής του ήταν σε αναπηρικό καροτσάκι, είχε προτείνει αντί της θανατηφόρας ένεσης να χρησιμοποιηθεί θανατηφόρο αέριο, κάτι το οποίο επίσης δεν έγινε δεκτό...

............................................................................

Ο Μητροπολίτης Λεμεσού μιλά για τον θανατοποινίτη Αντώνιο λίγο πριν την εκτέλεσή του

Ο Μητροπολίτης Λεμεσού κ. Αθανάσιος μίλησε χθες στο Ράδιο Πρώτο για τον Φρανκ Άτγουντ, καθώς αποτελεί τον άνθρωπο που οδήγησε τον Αντώνιο στην Ορθοδοξία. Ο Πανιερώτατος μίλησε για την γνωριμία τους και για τις επισκέψεις που έκανε στις φυλακές της Αριζόνας για να τον δει.

Ακούστε τα όσα ανέφερε στο 11:07” και μετά: 

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ναυπάκτου είχε αποκαλύψει αποκλειστικά στην Pemptousia TV και τον δημοσιογράφο Δημήτρη Στρουμπάκο τον τρόπο με τον οποίο ήρθαν σε επικοινωνία και το περιεχόμενο των δύο πρώτων επιστολών που του είχε αποστείλει...(συγκλονιστικό!)

           ~ Δείτε ολόκληρη την ανάρτηση εδώ...

1 σχόλιο: