Δευτέρα 29 Ιουνίου 2015

"Φοβάμαι όχι την πείνα, αλλά την δειλία και την βλακεία!" - Γεώργιος "ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΝΑΥΣ".-

Σχόλιο αμφ:

"...οι ευνουχισμένοι πνευματικά συμπατριώτες μας..."
Μεγάλη κουβέντα, Γιώργο!


Αδέρφια έχουμε πόλεμο! Και από έξω, αλλά και από μέσα... Δεν είναι μόνο οι "καλοί μας φίλοι", οι Ευρωπαίοι, και οι "πατριώτες" πολιτικοί μας, που θέλουν να μας ξεκάνουν, αλλά και οι πνευματικά ευνουχισμένοι συμπατριώτες μας!

Φοβάμαι αδέρφια όχι την πείνα, αλλά την δειλία των βολεμένων μέχρι προχθές, αλλά και την βλακεία όσων πιστεύουν ότι αν ψηφίσουν ναι θα γλιτώσουμε τα χειρότερα... Σε αυτό βασίζονται οι ξένοι. Έχουν κάνει τόσο καλή δουλειά τις τελευταίες 4 δεκαετίες. Μας άφησαν απαίδευτους, μας έμαθαν να είμαστε καλοπερασάκηδες, έπληξαν καίρια τις παραδόσεις μας και την πίστη μας και μας γέμισαν με λάθος πρότυπα.

Άντε τώρα αυτός ο λαός να σηκώσει κεφάλι και να πει ΟΧΙ, μιμούμενος τον Λεωνίδα, να μην φοβηθεί την πείνα, αφού ακούει νηστεία και βγάζει σπυράκια..., να δείξει αξιοπρέπεια ενώ έχει μάθει να γλείφει για να κερδίσει μια θέση στο δημόσιο ή μια μετάθεση κτλ. Άντε αυτός ο λαός να στραφεί προς το Θεό, όταν βαριέται να πάει στην εκκλησία ή να κάνει την προσευχή του... 

Αλλά δεν χάνω την πίστη μου και την ελπίδα μου στο Θεό. Αυτός και μόνο ξέρει πώς και πότε θα μας ξυπνήσει. Δεν ξέρω αν ήρθε τώρα η στιγμή, αλλά ξέρω ότι ακόμα και ναι να ψηφίσουμε, θα επιτρέψει να ταρακουνηθούμε κι άλλο μέχρις ότου στραφούμε σε Αυτόν...

Όσοι λίγοι έχουμε το μυαλό μας στη θέση του και την καρδιά μας στον Κύριο ημών Ιησού Χριστό, ας κάνουμε μια ύστατη προσπάθεια να τονώσουμε τους ολιγόπιστους και ολιγόψυχους αδερφούς μας, αλλά πάνω από όλα ας προσευχηθούμε στο Θεό να επιτρέψει οτιδήποτε (όσο σκληρό και αν μας φανεί), ώστε να ξυπνήσουμε από τον λήθαργο και να ενεργοποιήσουμε τις ικανότητες που έχουμε μέσα μας και τις οποίες αξιοποιήσαμε τόσο στο μακρινό όσο και στο πρόσφατο παρελθόν μας. 

Ας μιμηθούμε επιτέλους τους προγόνους μας και ας γίνουμε αντάξιοι της ιστορίας μας. Ο Θεός να μας φωτίσει και να μας ενδυναμώσει.



Δείτε και αυτά:





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου