Τρίτη 15 Δεκεμβρίου 2015

"Συγνώμη ,τιμωρία των δολοφόνων και αποζημίωση..."- Ο Πούτιν στον Ερντογάν.-

Στη μέγγενη του Πούτιν ο Ερντογάν. 

Τελεσίγραφο...

Συγνώμη ,τιμωρία των δολοφόνων και αποζημίωση” είναι οι τρεις όροι από τη Μόσχα στην Άγκυρα για να “αρχίσει η ομαλοποίηση των σχέσεων”.
Με άλλα λόγια η Ρωσία κάνει ότι μπορεί για να αποφύγει την αποκλιμάκωση της έντασης που έχει προκληθεί με την Τουρκία. 
Τους όρους αυτούς έθεσε ο Ρώσος πρέσβης στην Άγκυρα Αντρέι Καρλόφ.«Αν οι απαιτήσεις μας δεν ικανοποιηθούν οποιαδήποτε άλλη κίνηση δεν έχει νόημα», είπε ο Καρλόφ, σε συνέντευξή του στην τουρκική εφημερίδα Τζουμχουριέτ. 
Ο Ρώσος πρέσβης Αντρέϊ Καρλόφ έθεσε το θέμα του δολοφόνου του Ρώσου πιλότου, τον οποίο η Μόσχα έχει “ταυτοποιήσει”. Είναι ο Αλπασλάν Τσελίκ. «Ο Τσελίκ είναι αυτός που σκότωσε τον πιλότο μας. Το έκανε μάλιστα μπροστά στην κάμερα και έκανε και δηλώσεις και έδειξε και το αλεξίπτωτο του πιλότου», είπε ο Καρλόφ και πρόσθεσε πως ο πατέρας του Τσελίκ ήταν δήμαρχος σε τουρκική πόλη. 
«Είναι εύκολο να αποκαλυφθεί ο επικεφαλής των ληστών που έκανε τη δήλωση για τον πιλότο μας, ο οποίος είναι Τούρκος και όχι Σύρος», κατέληξε. 
Προφανώς η κίνηση να τεθούν αυτοί οι όροι έχει ως στόχο να παραουσιαστεί η Μόσχα ως διαλλακτική από την στιγμή που είναι βέβαιο ότι η Άγκυρα δεν μπορεί να δεχτεί αυτούς τους όρους.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου