Τετάρτη, 16 Δεκεμβρίου 2015

Φωτογραφική ανάβαση στο Άγιον Όρος...

Στο πλαίσιο της παρουσίασης των τεσσάρων φωτογράφων της Έκθεσης «Άγιον Όρος: «Κατ’ εικόνα του φωτογραφικού βλέμματος», τρίτος κατά σειρά φωτογράφος, τον οποίο  παρουσιάζει η Αγιορειτική Εστία είναι ο Zoran Prurger από την γειτονική Σερβία.

tritosfotogr2
Ο ανεξάρτητος φωτογράφος Zoran Purger (γεν. 1954) κατάγεται από την πόλη Paraćin της Σερβίας. Στα μέσα της δεκαετίας του 1980 συμμετείχε στην ίδρυση του φωτογραφικού αρχείου της σχολής αγιογραφίας της Μονής Žiča. Είναι μέλος της Ένωσης Φωτογράφων Σερβίας από το 1976, καθώς και της Ένωσης Καλλιτεχνών Εφαρμοσμένων Τεχνών και Σχεδιαστών της Σερβίας (ULUPUDS) από το 1994.
tritosfotogr.1
Ο Zoran Purger πραγματοποίησε μέχρι στιγμής επτά ατομικές εκθέσεις στη Σερβία. Συνεργάστηκε με αρχαιολογικά μουσεία στο πλαίσιο της φωτογραφικής τεκμηρίωσης των εκθεμάτων τους. Το σημαντικότερο έργο του είναι η έκθεση φωτογραφίας με αντικείμενο τους θησαυρούς της Μονής Χιλανδαρίου, στην οποία χρησιμοποίησε τεχνικές εκτύπωσης cibachrome. Συνεργάζεται με την Αγιορειτική Φωτοθήκη από το 2007.
tritosfotogr6

Στο διάστημα 2012-2013 εργάσθηκε ως λέκτορας μερικής απασχόλησης στη Σχολή Μέσων Ενημέρωσης και Επικοινωνίας του Βελιγραδίου. 
Το 2014 πραγματοποίησε έκθεση με τίτλο «Existence in parallel time line» με θέμα το Άγιον Όρος στη γκαλερί ARTGET του Βελιγραδίου.
tritosfotogr.7
Φέρεται εις γνώσιν των ενδιαφερομένων ότι η Έκθεση θα παραμείνει ανοικτή έως τις 29 Ιανουαρίου 2015. Από το Σάββατο 12 Δεκεμβρίου 2015 και μέχρι την Τρίτη 5 Ιανουαρίου 2016, θα ισχύει το εορταστικό ωράριο.

tritosfotogr.4
Για πληροφορίες σχετικά με οργανωμένες επισκέψεις και ξεναγήσεις, μπορείτε να επικοινωνείτε στο τηλέφωνο: 2310 263308.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου