Πέμπτη 16 Ιουνίου 2016

4 Τρόποι να Εξαφανίσεις τον Πονοκέφαλο Χωρίς Φάρμακα...



4 Τρόποι να Εξαφανίσεις τον Πονοκέφαλο Χωρίς Φάρμακα

Δεν χρειάζεται να ανοίξεις το κουτί με τα φάρμακα από την πρώτη ενόχληση που θα νιώσεις. Παίξε το γιατρό στο σπίτι και αντιμετώπισε ψύχραιμα τα συμπτώματα. Ερευνητές απ’ όλο τον κόσμο έχουν ανακαλύψει φυσικούς τρόπους, για να καταπολεμήσεις μόνη σου τα πιο συνηθισμένα συμπτώματα. Δοκίμασε τα παρακάτω και αν δεν πιάνει τίποτα, τότε μόνο μπορείς να καταφύγεις στην παρακεταμόλη.

1. Απομακρύνσου από το κινητό σου.
Πρόσφατη έρευνα αποκάλυψε ότι οι άνθρωποι που κρατούν το κινητό πολύ κοντά στο πρόσωπό τους καταπονούν σε μεγάλο βαθμό τα μάτια τους. Αυτό με τη σειρά του μπορεί να επιφέρει πονοκέφαλο.

2. Πιες νερό.
Ακόμα και η περιορισμένη αφυδάτωση μπορεί να προκαλέσει έντονο πονοκέφαλο, σύμφωνα με έρευνα το 2012 στο επιστημονικό περιοδικό Journal of Nutrition. Ενα ποτήρι νερό (250 ml) θα σε βοηθήσει να νιώσεις καλύτερα μέσα σε μερικά λεπτά.

3. Κάνε ένα διάλειμμα.
Το σφίξιμο στην περιοχή του μετώπου φέρνει συχνά πονοκέφαλο τάσης, που οφείλεται στο στρες. Πήγαινε σε μια ήσυχη γωνιά του σπιτιού ή του γραφείου σου και κάνε μασάζ στο μέτωπό σου με κυκλικές κινήσεις των δαχτύλων σου. Κατά τη διάρκεια του μασάζ, πάρε 5 αργές, βαθιές αναπνοές: είσπνευσε από τη μύτη, έκπνευσε από το στόμα.

4. Ρίξ’ το στα βότανα.
Ερευνα στο επιστημονικό περιοδικό Headache αποκάλυψε ότι ο πονοκέφαλος μπορεί να περάσει μέσα σε λίγα λεπτά αν βάλεις κάτω από τη γλώσσα σου ένα αντιφλεγμονώδες τζελ με τζίντζερ και βάλσαμο για 60 δευτερόλεπτα και μετά το καταπιείς. Οι κάψουλες από βάλσαμο ή το τσάι τζίντζερ μπορούν επίσης να βοηθήσουν. Ακόμη δεν αισθάνεσαι καλά; Μάλλον είναι η ώρα να πάρεις ένα παυσίπονο με παρακεταμόλη.


Δέησις Αδιαλείπτως

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου