Πέμπτη, 9 Ιουνίου 2016

GREECE - NORTH CAROLINA (JORDAN vs GALIS, Nov. 20, 1983) - Σχόλιο αμφ: Πίστευες ποτέ, πως θα παρακολουθούσες αντίπαλους σε παιχνίδι Jordan και Γκάλη; (Λεπτομέρειες για την ύπαρξη ενός τέτοιου συλλεκτικού Βίντεο, η κακή εικόνα & ο ανύπαρκτος ήχος...)

Αλεξάνδρειο, 20 Νοεμβρίου 1983...


Χρήστης του Youtube μας χάρισε κομμάτι της μπασκετικής ιστορίας, ανεβάζοντας τον ιστορικό αγώνα της Εθνικής Ελλάδας με το North Carolina του Michael Jordan, το μακρινό 1983.

(υπήρχε μέχρι πρότινος αποκλειστικά στο αρχείο του Πανεπιστημίου με το οποίο μεγαλούργησε ο Michael Jordan....)


Το περίφημο παιχνίδι ανάμεσα στην Εθνική μας και το πανεπιστήμιο της Βόρειας Καρολίνας, το Νοέμβρη του 1983, και συγκεκριμένα το ένα από τα δύο. Ο 20χρονος δευτεροετής Μάικλ Τζόρνταν, με το 23 από τότε, πάτησε ελληνικό έδαφος και αντιμετώπισε τον Νίκο Γκάλη, με το 7 στην πλάτη! Το βίντεο δεν είναι από τηλεοπτική μετάδοση. Είναι η λήψη από βιντεοκάμερα της εποχής η οποία προοριζόταν αποκλειστικά για το αρχείο του προπονητή της Βόρειας Καρολίνας Ντιν Σμιθ, και υπάρχει μόνο στα αρχεία του Πανεπιστημίου. Η εικόνα βέβαια είναι πολύ καθαρή και ευκρινής, αλλά δεν υπάρχει ήχος, και φυσικά μετάδοση. Το ματς είναι ολόκληρο, απλά έχουν κοπεί τα κενά διαστήματα όπου δεν παιζόταν παιχνίδι! Όπως και να χει....πιστεύω ότι είναι συλλεκτικό και ιστορικό παιχνίδι, κι ακόμη και μια τέτοια λήψη είναι καλύτερη από το τίποτα!
Στα αγωνιστικά τώρα, με την Εθνική δεν αγωνίστηκε ο Παναγιώτης Γιαννάκης, ο οποίος είχε μείνει στην Αθήνα. Στο ματς της επόμενης ημέρας στο κλειστό του Σπόρτιγκ όμως, ο Νικος Γκάλης δεν ταξίδεψε από Θεσσαλονίκη και ο Παναγιώτης Γιαννακης αγωνίστηκε. Ο Γκάλης σκόραρε 24 πόντους ενώ ο Τζόρνταν 34, ο οποίος αργότερα δήλωσε, «Είναι ένας πλήρης παίκτης. Δεν περίμενα να δω έναν τέτοιο σκόρερ από την Ευρώπη, ειδικά από τη χώρα σας». Η North Carolina επικράτησε της Εθνικής μας με 100-83. Δεν υπάρχει κάτι άλλο να πούμε παρά...Michael and Nick on fire!!! 


(Στο 29:23 του βίντεο απολαύστε ανάποδο κάρφωμα του Μάικλ Τζόρνταν!)

ΕΛΛΑΔΑ: Γκάλης 24, Ανδρίτσος 16, Σακελλαρίου 2, Κοκολάκης 20, Κατσούλης 10, Σταυρόπουλος 2, Ρωμανίδης 2, Καρατζουλίδης 4, Φιλίππου 1, Μάλλαχ 2, Σκροπολίθας, Αγιασωτέλης.

ΝΟΡΘ ΚΑΡΟΛΑΪΝΑ: Πέτερσον 4, Τζόρνταν 34, Χιλ 8, Τόμπσον 8, Πέρκινς 14, Μπραντ Ντόχερτι 14, Ματ Ντόχερτι 7, Εξουμ 4, Μάρτιν 4, Σμιθ.
το είδαμε εδώ
Δημοσίευση σχολίου
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...