Παρασκευή 26 Αυγούστου 2016

Έκαναν περήφανο τον καθηγητή τους!!! - Στα ΑΕΙ τέσσερις κρατούμενοι των φυλακών νέων Αυλώνας...



Περήφανο έκαναν τον καθηγητή τους τέσσερις υποψήφιοι των Πανελληνίων Εξετάσεων από το λύκειο του Ειδικού Καταστήματος Κράτησης Νέων Αυλώνα, καθώς δίνοντας τη δική τους «μάχη» εισήχθησαν στα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα της χώρας.
Με την υποστήριξη των εκπαιδευτικών που στάθηκαν στο πλευρό τους, προσφέροντάς τους εθελοντικά και ενισχυτικά μαθήματα, τελικά τα κατάφεραν.
Μάλιστα, ο ένας από τους εκπαιδευτικούς αυτούς, ο Πέτρος Δαμιανίδης, πραγματοποίησε την εξής ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook:
"Συγκινημένος, χαρούμενος, περήφανος; όλα μαζί....
Φέτος έδωσαν Πανελλήνιες εξετάσεις τέσσερις μαθητές μας. Πέρασαν και οι τέσσερις!!!! Μπράβο τους. Ένας από τους αγώνες που έχουν να δώσουν στη ζωή τους δικαιώθηκε. Με το καλό και οι επόμενοι. Συγχαρητήρια και στα παιδιά και στους/στις συναδέλφους μου.
Κοιτάζοντας τη φωτογραφία από την πρόσφατη επίσκεψη στη Βουλή σκέφτομαι τη συγκίνηση των μαθητών μας όταν πήραν το απολυτήριο του Λυκείου τον Ιούνιο και τα λόγια του μαθητή με το άσπρο καπέλο: "Κύριε Πέτρο ΕΓΩ πήρα απολυτήριο; δεν το πιστεύω."
Σήμερα του είπα: "...βλέπεις Κ...η ζωή σου επιφυλάσσει κι άλλες εκπλήξεις...τη πορεία σου τη χαράζεις με τους αγώνες σου..."
Καλή συνέχεια στους αγώνες των μαθητών μας, αλλά και όλων των μαθητών, ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα".
Σημειώνεται πως δεν είναι η πρώτη φορά μαθητές του λυκείου του Ειδικού Καταστήματος Κράτησης Νέων πετυχαίνουν κάτι τέτοιο. Το 2015 κατάφεραν να εισαχθούν σε ΑΕΙ δυο υποψήφιοι και το 2014 τέσσερις. Από το 2003 που ξεκίνησε τη λειτουργία του, έχουν εισαχθεί στα ΑΕΙ συνολικά 20 μαθητές!
Παράλληλα, ο υπουργός Παιδείας, Νίκος Φίλης, έχει ήδη προαναγγείλει τη διαμόρφωση ενός θεσμικού πλαισίου που θα παρέχει τη δυνατότητα εκπαίδευσης σε όλους τους νεαρούς φυλακισμένους και δεν θα περιορίζεται στη στοιχειώδη ή τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου