Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου 2016

Σε μια περίοδο που στο ΝΒΑ "δεν κινείται τίποτα", η είδηση της συμφωνίας του Γιάννη Αντετοκούνμπο με τους Bucks έκανε πάταγο. Όλος ο πλανήτης ασχολείται με το συμβόλαιο των 100.000.000 δολαρίων που θα υπογράψει αύριο το απόγευμα...(Να χαλαρώσουμε λίγο...Το έχουμε ανάγκη!)


Αποτέλεσμα εικόνας για Γιάννης Αντετοκούνμπο
Σε μια περίοδο που στο ΝΒΑ "δεν κινείται τίποτα", η είδηση της συμφωνίας του Γιάννη Αντετοκούνμπο με τους Bucks έκανε πάταγο. Όλος ο πλανήτης ασχολείται με το συμβόλαιο των 100.000.000 δολαρίων που θα υπογράψει αύριο το απόγευμα ο 21χρονος forward, ο οποίος έκανε "έκπτωση" (όσο κι αν αυτό ακούγεται σε πολύ κόσμο υπερβολικό, είναι η πραγματικότητα) και δεν πήρε το maximum των χρημάτων που μπορούσε από την ομάδα του Milwaukee.

Καλά διαβάσατε!

Ο Γιάννης μπορούσε να ζητήσει να γίνει ο "designated player" του franchise και να πάρει ένα ποσό που θα άγγιζε τα 138.000.000 δολάρια για πέντε χρόνια (όπως σας είχαμε εξηγήσει αναλυτικά στις 30 Ιουνίου), όμως δεν είχε πρόβλημα να βρει τη "χρυσή τομή" για να είναι όλοι ευχαριστημένοι. Κι ας βάλει λιγότερα χρήματα στον τραπεζικό του λογαριασμό από αυτά που θα μπορούσε να βρει στην αγορά ως free agent ή έστω ως restricted free agent.

Στην πράξη, ο Αντετοκούνμπο πήρε το συμβόλαιο των τεσσάρων χρόνων, δεν έγινε ο "designated player" και άφησε και ένα ποσό που αγγίζει τα 6.000.000 δολάρια για να διατηρήσουν οι Bucks μια ευελιξία εν όψει των επόμενων χρόνων και των επόμενων συμβολαίων που πρέπει να δώσουν. Ξέρει και ο ίδιος ο παίκτης ότι το να κρατήσουν τα "Ελάφια" τον βασικό τους κορμό για πολλά χρόνια, θα είναι κάτι πολύ σημαντικότερο από το ποσό που άφησε.
 
Με δεδομένο ότι ΜΟΝΟ ένας παίκτης μπορεί να χαρακτηριστεί "designated player" και να πάρει πενταετές συμβόλαιο, ίσως οι Bucks να θέλουν να το δώσουν αυτόν τον τίτλο στον Jabari Parker το επόμενο καλοκαίρι. Αν θέλετε την ταπεινή μας άποψη, δεν θα το κάνουν. Απλώς θέλησαν να διατηρήσουν ευελιξία, ώστε να έχουν όσο το δυνατόν μικρότερες απώλειες σε έμψυχο δυναμικό.

Την ώρα που όλοι περιμένουν να συζητηθεί η νέα συλλογική σύμβαση εργασίας (σε έναν χρόνο από τώρα), οι Bucks ξέρουν ότι πέτυχαν διάνα με την επιτυχία τους να πείσουν τον Αντετοκούνμπο να πάρει λιγότερα χρήματα και μικρότερο συμβόλαιο κατά ένα χρόνο. Κι όταν εκείνος βγει ξανά στην αγορά ως free agent το καλοκαίρι του 2021 (μιας και η νέα συμφωνία θα έχει ισχύ από την περίοδο 2017-2018), θα προσπαθήσουν να τον επιβραβεύσουν για την "χάρη" που τους έκανε φέτος. Έτσι λειτουργούν οι ομάδες του ΝΒΑ, τουλάχιστον οι περισσότερες.

Για την ιστορία, Ο Γιάννης θα παίξει φέτος για 2.995.421 δολάρια και την επόμενη σεζόν, την πρώτη του νέου του συμβολαίου, θα πάρει ακριβώς 22.500.000. Στην τέταρτη και τελευταία (2020-2021) θα βάλει στον τραπεζικό του λογαριασμό ένα ποσό γύρω στα 27.500.000 και στη συνέχεια θα συζητήσει με τους Milwaukee Bucks και τις ομάδες που θα ενδιαφέρονται για να τον αποκτήσουν, από μηδενική βάση για μια σίγουρη max συμφωνία. Ακόμη κι αν τότε υπογράψει για 5 χρόνια, θα έχει την ευκαιρία να ψάξει άλλο ένα συμβόλαιο στα 31 του...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου