Δευτέρα, 10 Οκτωβρίου 2016

" Πρώτα -πρώτα, να τους πεις ότι δεν πρέπει να στεναχωριούνται, διότι δεν υπάρχει Θάνατος..." Άγιος Γέροντας ΠαϊσιοςΔεν υπάρχει θάνατος! 
Μιά μέρα κατέβηκα στον  για να τον ενημερωσω για τον αδερφό ενός γνωστού μας!Είπα λοιπόν στον Γέροντα:-Γέροντα, στεναχωριουνται οι δικοί του ότι θα πεθάνει, διότι οι γιατροί τούς δήλωσαν ότι δεν υπάρχει πλέον καμία ελπίδα ζωής. Πρέπει να εύχονται στο Θεό? Κι ο Γέροντας:Πρώτα -πρώτα, να τους πεις ότι δεν πρέπει να στεναχωριούνται, διότι δεν υπάρχει Θάνατος. Μόνο μετάβαση γίνεται, μετακίνηση δηλαδή από την μία ζωή στην άλλη. 

Βλέπεις κι ο απόστολος Παύλος λέει: 
"ίνα μη λυπήσθε καθώς και οι λοιποί οι μη έχοντες ελπίδα ".

Τώρα όσον αφορά στο αν πρέπει να προσεύχονται, πρέπει, και για τον εξής λόγο:

"Όταν για τις αμαρτίες κάποιου παραχωρεί ο Θεός και τον βρίσκει ανίατος ασθένεια, τότε, αν δεν παρακαλούμε Τον Θεό να ενεργήσει η αγάπη Του ότι εκείνη κρίνει σωστό,τότε ο άνθρωπος οδηγείται εκεί που φυσιολογικά τον οδηγεί ή αρρώστια. Όταν,όμως, κάποιοι εύχονται γι αυτόν στον Θεό και Τον παρακαλούν να ενεργήσει ότι η αγάπη Του βλέπει πώς είναι το συμφέρον για την ψυχή του, τότε χάριν της δικής μας παρακλήσεως ο Θεός βλέπει ως παντογνώστης που είναι, το πώς θα εξελιχθεί το υπόλοιπο της ζωής του ασθενή, κι αν μεν κρίνει ότι παραμένοντας στη ζωή η ψυχή του θα ωφεληθεί περισσότερο παρατείνει την ζωή, εάν πάλι όχι, τότε εφόσον Εκείνος κρίνει ότι είναι αυτή η καλύτερη στιγμή τον παίρνει!"

by Σμαραγδη δελτα

Δημοσίευση σχολίου
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...