Σάββατο 10 Δεκεμβρίου 2016

Ο ύπουλος πόλεμος για ό,τι ιερό και όσιο...Ακόμα και σε αθλητικούς ιστοτόπους!Τόσοι πολλοί πια σε "στρατευμένη" υπηρεσία,ρε αδέλφια...Τα Θρησκευτικά είναι τελικά το μείζον πρόβλημα αυτού του τόπου;

"αμφ.":

Δες & θα καταλάβεις...

Το άρθρο του "Oneman":

~ "Είναι, τελικά, επικίνδυνα τα Θρησκευτικά για την κοινωνία μας;

Ένας δημοσιογράφος διάβασε τα Θρησκευτικά όλων των τάξεων δημοτικού, γυμνασίου και λυκείου και κατέγραψε τα συμπεράσματά του.

"...Αν ο στόχος του Υπουργείου Παιδείας είναι στηριζόμενο στο δικαίωμά της ανεξιθρησκίας του κάθε Έλληνα πολίτη να δημιουργεί ανθρώπους με ολόπλευρη ανάπτυξη της προσωπικότητάς τους, ανεξάρτητα από το αν θα γίνουν χριστιανοί, έχει αποτύχει παταγωδώς.

Τα Θρησκευτικά των τάξεων του Δημοτικού κάνουν χριστιανική κατήχηση στους μαθητές και τους μεταφέρουν χριστιανικές αλήθειες, ανεξάρτητα αν αυτές αντιβαίνουν στην κοινή λογική. Και οι 'αλήθειες' που μαθαίνει ένα παιδί σε αυτές τις ευαίσθητες ηλικίες δύσκολα μπορούν να διαγραφούν από το μυαλό του στην πορεία της ζωής του, όσο ανοιχτόμυαλος ενήλικας και αν γίνει.

Στην ουσία, τα βιβλία του Γυμνασίου είναι όπως θα πρέπει να είναι τα Θρησκευτικά, ένα βήμα πριν την κατάργησή τους από το σχολικό πρόγραμμα. Με τους συγγραφείς τους να παραθέτουν τα στοιχεία της Βίβλου, όπως θα έπρεπε να τα παραθέσει οποιοσδήποτε έγραφε τα συγκεκριμένα βιβλία, αλλά λέγοντας ξεκάθαρα, με δεκάδες τρόπους, στον αναγνώστη πως δεν γίνεται να παίρνει τοις μετρητοίς, όλα όσα γράφονται εκεί..."


                        Διάβασε εδώ...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου