Τετάρτη 10 Ιανουαρίου 2018

Δεν θέλουμε like...Λίγο αίμα θέλουμε...

Αποτέλεσμα εικόνας για θαλασσαιμία
Καλή χρονιά σε όλους και χρόνια πολλά!
Βρίσκομαι πάλι στην δυσάρεστη θέση να μεμφθώ και να καταγγείλω διάφορες καταστάσεις ανακράζοντας και κράζοντας, πράγμα που δεν γουστάρω καθόλου(την γκρίνια δηλαδή)!
Από 08/01/2018 υπάρχει ΠΑΛΙ τεράστια έλλειψη αίματος(βεβαίως μόνο για την θαλασσαιμία; αναρωτιέμαι) παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες του κέντρου αιμοδοσίας του νοσοκομείου παίδων «Αγία Σοφία», όπου είναι και η μονάδα μεσογειακής αναιμίας ενηλίκων-ανηλίκων που παρακολουθούμαι, το αποτέλεσμα είναι για μία ακόμη φορά τα τελευταία 3έτη, το ίδιο: αναβολές-ματαιώσεις προγραμματισμένων μεταγγίσεων και υπομεταγγίσεις, του χειρίστου είδους!!! Ιατρικώς γνωρίζουν οι πάντες πολύ καλά ότι το γεγονός της κακής μεταγγίσεως(ποσοτικώς, ποιοτικώς κλπ) είναι η βασικότερη πηγή κινδύνων επιδείνωσης της βεβαρημένης ήδη υγείας μας, και πολλαπλών επιπλοκών σε αυτήν!
Όταν επιστημονικώς-ιατρικώς, οι ανάγκες σε αίμα πχ για εμένα ως πολυμεταγγιζόμενο άτομο, ας πούμε, είναι της τάξεως των 750ml ανά 14-16 ημέρες, ετησίως θα χρειαστώ 18 λίτρα το έτος, καλώς εχόντων των καταστάσεων(άνευ ιώσεων, επιπλοκών κλπ)! Αυτό μεταφράζεται σε 72 μονάδες αίματος περίπου τον χρόνο για ένα άτομο με τις ανάγκες του συγκεκριμένου ανθρώπινου οργανισμού! 
Πώς , με ποιόν τρόπο και για ποιόν λόγο, θα καταφέρουμε εμείς ως πάσχοντες να φέρουμε τις προαναφερθείσες ποσότητες αίματος, που έχουμε απόλυτη ανάγκη; Διότι αυτό ακριβώς μας ζητεί το νοσοκομείο κύριε υπουργέ! Συνταγματικώς αυτή η διαδικασία επιτάσσεται;;;
Είχα κάνει αναφορά για το ίδιο θέμα το καλοκαίρι που μας πέρασε, στις 10 Ιουλίου που υπήρξε πάλι τεράστια έλλειψη, με έγγραφες καταγγελίες μου στα αρμόδια #υπουργεία , χωρίς να λάβω ούτε ΜΙΑ απάντηση! Ούτε κατά διάνοια έστω τυπική!!! Ακόμα και στην www.kathimerinotita.gov.gr του πολίτη που το έστειλα, έλαβα απάντηση μετά από μεγάλο χρονικό διάστημα, ότι εστάλη το αίτημά μου στα αρμόδια #υπουργεία!!!
Γνωρίζουμε πως υπάρχει κακή διαχείριση του αίματος. Και αυτό γιατί, επί παραδείγματι, εάν ετησίως πανελλαδικώς συλλέγονται περί τις 650000 μονάδες αίματος και οι συνολικές απολύτως ανάγκες για όλη την χώρα(όχι τι αίμα συλλέχθηκε, αλλά τι τελικώς μεταγγίστηκε), ανέρχονται στις 400000 μονάδες περίπου τον χρόνο, από αυτές για την θαλασσαιμία κατευθύνονται οι 120000-130000 περίπου! Πώς καταφέρνουμε και υπάρχει έλλειψη;;; 
ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ!!!! Έλεος! Κύριε #υπουργέυγείας υπάρχετε;;; 
Εδώ βεβαίως θα ήθελα να επισημάνω και το δυσάρεστο γεγονός που με λύπησε πάρα πολύ, ότι την προηγούμενη φορά που χρειάστηκε να ανεβάσω ακριβώς το ίδιο θέμα, καταγγέλλοντας την τεράστια έλλειψη, δεν υπήρξε ούτε ένας συνάνθρωπός μας, που να έδειξε ενδιαφέρον, πέραν του εύκολου πλέον και ανώδυνου like!!! Ούτε ένα τηλέφωνο, ούτε ένα μήνυμα, έστω κάτι όπως: πήγα και έδωσε αίμα αδελφέ, ή : χρειάζεσαι αίμα; ΤΙΠΟΤΑ!!! 

Σε αντιδιαστολή βεβαίως με τους κολλητούς μου, τους οποίους τους έχω «ξεζουμίσει»!!!!
Ελπίζουμε και ευχόμαστε ο καλός Θεός να φωτίσει άπαντες και να εξαλειφθεί το πρόβλημα σύντομα!


Κωνσταντίνος Βαϊόπουλος

Φωτογραφία του Κωνσταντίνος Βαϊόπουλος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου