Τετάρτη 13 Ιουνίου 2018

Ύμνοι του γερμανικού Τύπου στον Αλέξη Τσίπρα για το Σκοπιανό...

Και μόνο το γεγονός πως τον εξυμνούν για το μεγάλο του "κατόρθωμα" οι Γερμανοί,
καταδεικνύει το πόσο εφιαλτικά ασύμφορη είναι για μας αυτό που θέλει να περάσει στη Βουλή...
Αποτέλεσμα εικόνας για handelsblatt tsipras
«Ο Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος ξεκίνησε το 2015 ως απρόβλεπτος πολιτικός παρίας, αποδεικνύεται πραγματιστής πολιτικός και αξιόπιστος εταίρος» γράφει η Handelsblatt και σημειώνει:
 «Για τον Τσίπρα αποτελεί μια σημαντική επιτυχία στην εξωτερική πολιτική.​Μετά από 27χρόνια η Ελλάδα και η πΓΔΜ δρομολογούν τη λήξη της διένεξης στο ονοματολογικό».
 Ενδεικτικοί είναι οι τίτλοι στον γερμανικό Τύπο για τη συμφωνία Τσίπρα – Ζάεφ:
«Συμφωνία στο ονοματολογικό» (Die Zeit), «Το όνομα αυτής Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας» (Spiegel Online), «Συμφωνία στη διένεξη για το όνομα» (Süddeutsche Zeitung), «Τερματίζεται η διένεξη ΠΓΔΜ-Ελλάδας για το όνομα» (tagesschau.de)
H Zeit Online σημειώνει: «Μια ευρωπαϊκή χώρα θα αλλάξει, όπως όλα δείχνουν, όνομα. Η πΓΔΜ θα ονομάζεται «Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας». Αθήνα και Σκόπια κατέληξαν σε συμφωνία στο ζήτημα του ονόματος. Πριν όμως γίνει πράξη η συμφωνία, θα διεξαχθεί δημοψήφισμα στην πΓΔΜ. Πράσινο φως θα πρέπει να δώσουν και τα κοινοβούλια των δύο χωρών. Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας ανακοίνωσε ότι θα ζητήσει από τους Έλληνες βουλευτές να εγκρίνουν τη συμφωνία αφότου πρώτα τα Σκόπια εφαρμόσουν τους όρους που έθεσε».
Τo Spiegel Online παρατηρεί: 
«Ως αντάλλαγμα για την αλλαγή του ονόματος η Αθήνα δεν θα προβάλλει πλέον βέτο στην ένταξη της ΠΓΔΜ στο ΝΑΤΟ και δεν θα σταθεί εμπόδιο στην έναρξη ενταξιακών διαπραγματεύσεων της χώρας στην ΕΕ. Η διένεξη για την ονομασία της πρώην δημοκρατίας της Γιουγκοσλαβίας ξεκίνησε το 1991, όταν η πρώην σερβική επαρχία ανακήρυξε την ανεξαρτησία της. Η Ελλάδα, ωστόσο, απέρριπτε ο όνομα «Μακεδονία», επειδή αυτό είναι το όνομα και ενός ελληνικού γεωγραφικού διαμερίσματος».
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
(εμείς από εδώ ).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου