Παρασκευή 1 Ιουνίου 2018

"...ο π. Iωάννης Ρωμανίδης επισημαίνει από τότε (40 χρόνια πριν...) πως στο εγγύς μέλλον ΟΙ ΠΟΝΗΡΕΣ ΣΤΟΧΕΥΣΕΙΣ ΘΑ ΜΕΘΟΔΕΥΟΝΤΑΙ ΜΕ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΥΛΗ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ!!!!!"

Σχετική εικόνα
ΙΩΑΝΝΗ  ΡΩΜΑΝΙΔΗ: 
" ΡΩΜΗΟΣΥΝΗ"

<<Σήμερα , επέτειο της Άλωσης της Πόλης, σκέφτομαι πως αν άρχιζα τώρα τις σπουδές μου, θα ήθελα να γίνω ιστορικός και μάλιστα ειδικευμένη στη Βυζαντινολογία. 
Λυπάμαι που στο σχολείο δεν καταφέραμε να μάθουμε αρκετά, να κατανοήσουμε την εποχή και να βρούμε κάπου εκεί τις ρίζες των δεινών και της μετέπειτα κακοδαιμονίας μας. Ο καθένας μπορεί πια να αποκρύπτει , να παραλλάσσει, να σιωπά , να αποφεύγει την ύλη εκείνη που φανερώνει ποιο ήταν τότε το μέγεθος "Ελλάδα", ποιο ήταν το μεγαλείο της και πώς έφτασε να είναι στους καιρούς μας η γνωστή συρρικνωμένη "Ελλαδίτσα"! 
Μάλιστα ο πατέρας Ρωμανίδης επισημαίνει από τότε (σαράντα χρόνια πριν) πως στο εγγύς μέλλον ΟΙ ΠΟΝΗΡΕΣ ΣΤΟΧΕΥΣΕΙΣ ΘΑ ΜΕΘΟΔΕΥΟΝΤΑΙ ΜΕ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΥΛΗ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ!!!!!
Όλοι όσοι θέλουν διακαώς να ξεκαθαρίσουν τα ιστορικά θέματα από τη μεταφορά της Ρώμης στη Νέα Ρώμη -Κωνσταντινούπολη, να γνωρίσουν το μεγαλείο της αυτοκρατορίας και να εκπλαγούν από την ελληνικότητά της, οφείλουν να μελετήσουν οπωσδήποτε το βιβλίο "ΡΩΜΗΟΣΥΝΗ" του σοφού θεολόγου του Ελληνισμού, ομότιμου καθηγητή του ΑΠΘ και αείμνηστου πλέον Ιωάννη Ρωμανίδη. 
Το κλασικό αυτό έργο εντοπίζει όλα τα ψεύδη και τις προπαγάνδες που διαδίδονται από διάφορα κέντρα ( των δικών μας Υπουργείων Παιδείας συμπεριλαμβανομένων). 
Ρίχνει φως σε μια περίοδο κατά βάση άγνωστή μας και μάς εκπλήσσει με τις επισημάνσεις του. 
Αναφέρεται στο ρόλο των γερμανικών φύλων αλλά και του Καρλομάγνου που εμπνεύστηκε και επέβαλε το "filioque" προκειμένου να εξορίσει την Ορθοδοξία από τη Δύση δημιουργώντας αυτός το σχίσμα. 
Αναφέρεται στον εξωπραγματικό όρο "Βυζάντιο" με τον οποίο δόλια αντικατέστησαν το αληθινό όνομα της αυτοκρατορίας που ήταν Ρωμανία.Αναφέρεται επίσης στην επιβολή του γραικυλισμού και των γραικύλων που διαπρέπουν από την απελευθέρωση και τη δημιουργία του κράτους μας ως τώρα. 
Οι αναλογίες μάλιστα των τότε γεγονότων με τα τεκταινόμενα σήμερα έχουν να μάς διδάξουν πολλά! 
Το βιβλίο, που νομίζω πως κυκλοφορεί και σε e-book δωρεάν στο διαδίκτυο με τίτλο: "ΡΩΜΙΟΣΥΝΗ-ΡΩΜΑΝΙΑ-ΡΟΥΜΕΛΗ" κυριολεκτικά σοκάρει με το φως και την αλήθεια του! 
Οφείλω δε να δηλώσω σήμερα πως είμαι ευγνώμων στον πατέρα Λάμπρο , που είχε τη γενναιοδωρία να μού το χαρίσει πριν χρόνια, αν και ήταν ήδη εξαντλημένο και δυσεύρετο! Απαραιτήτως να το μελετήσετε!>>
Αποτέλεσμα εικόνας για "ΡΩΜΙΟΣΥΝΗ-ΡΩΜΑΝΙΑ-ΡΟΥΜΕΛΗ"

(Παράθεση από την κα Α. Ιωαννίδου).-


~ Σχετικά, δες και άκου κι αυτό:

Ναυπάκτου Ἱερόθεος: «Ἔργο καὶ διδασκαλία π. Ἰωάννου Ρωμανίδου»


~ και αυτό:

Ι. Ρωμανίδης: Η Ρωμηοσύνη διαφέρει των άλλων πολιτισμών. Το όνομα Ρωμηός (Βίντεο)


Η Ρωμηοσύνη δέν αποδεικνύεται. Περιγράφεται.
Ο ρωμιός έχει φιλότιμο, αμύνεται δεν επιτίθεται 
αλλά αμύνεται, έχει ενστικτώδη συλλογική μνήμη. 
Δεν ζητά εκδίκηση αλλά δικαίωση...

(η συνέχεια εδώ)...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου