Σάββατο 16 Νοεμβρίου 2019

Απίστευτη εμφάνιση από τον Στέφανο Τσιτσιπά!!!

«Λύγισε» και τον "βασιλιά" Ρότζερ Φέντερερ  και πέρασε στον αυριανό μεγάλο τελικό του ATP Finals...


Ένα βήμα πριν την κορυφή του κόσμου είναι ο Στέφανος Τσιτσιπάς, καθώς σήμερα νίκησε τον «βασιλιά» Ρότζερ Φέντερερ, στον ημιτελικό του ATP Finals στο Λονδίνο με 2-0 σετ (6-3 και 6-4). 
Σημειώνεται πως ο 21χρονος σούπερ σταρ, ο πρώτος Ελληνας που συμμετέχει σε ATP Finals, μπορεί να μην έχει κερδίσει ακόμη τρόπαιο σε Grand Slam τουρνουά, αλλά θα διεκδικήσει το τρόπαιο στη «μάχη» των κορυφαίων του αθλήματος, δείχνοντας με τη σημερινή του απόδοση πως είναι το νέο μεγάλο όνομα στο παγκόσμιο τένις ανδρών.
Ούτε ο έξι φορές πρωταθλητής, Φέντερερ, κατάφερε να σταθεί εμπόδιο στην πορεία του Τσιτσιπά στο πρώτο του ATP Finals!
Απίστευτα πράγματα!
Δείτε βίντεο από τον αγώνα εδώ...

* Και ένα σχόλιο (κι ας είναι παλιότερο) του Αντώνη Καρπετόπουλου για τον Στέφανο, που εκφράζει κι εμάς...
"...η ιστορία της πραγματοποίησης του μεγαλύτερου ονείρου που είχε ποτέ ένα παιδί είναι κάτι σημαντικότερο ακόμα και από τη διαδοχή του Φέντερερ. Ο μικρός Στέφανος μεγάλωνε βλέποντας τον Ελβετό να θριαμβεύει. Υπήρξαν σίγουρα πολλές οι στιγμές, που με μια ρακέτα στο χέρι, ονειρεύτηκε ότι θα τον δει απέναντί του – ίσως ο Ελβετός να ήταν ο λόγος που άρχισε να παίζει και τένις. Ήταν σίγουρα στο πέρασμα των χρόνων δεκάδες οι φορές που ο Στέφανος σχεδίαζε στο μυαλό του την ώρα που θα τον συναντούσε. Θα έπαιζε ένα τέλειο παιγνίδι κρατώντας σε όλο το ματς το σερβίς του. Θα του κέρδιζε δύο τάι μπρέικ δείχνοντας του ότι στις λεπτομέρειες είναι πλέον καλύτερος. Θα του έπαιρνε ένα σετ με μπρέικ στο δωδέκατο γκέιμ, ακριβώς τη στιγμή που αυτός θα προετοίμαζε στο μυαλό του ένα ακόμα τάι μπρέικ. Θα ακύρωνε δώδεκα μπρέικ πόιντ στη σειρά. Θα τον υποχρέωνε να ζητήσει να εξεταστεί από το ριπλέι ένας πόντος, μόνο και μόνο για να πάρει μια ανάσα παραπάνω. Θα τον απέκλειε σε ένα τουρνουά του Γκραν Σλαμ, την πρώτη φορά που σε ένα τέτοιο θα τον συναντούσε.
  
Πόσο εύκολο είναι για ένα παιδί να τα σκεφτεί όλα αυτά;  Πάρα πολύ. Αλλά πόσο διαστημικά απίθανο είναι να γίνουν πραγματικότητα; Ακόμα και ο πιο θαρραλέος και λάτρης των υπερβολών σεναριογράφος δεν θα τολμούσε να τα βάλει όλα αυτά σε ένα σενάριο: τα παιδικά όνειρα δεν τα αγγίζεις – τρομάζεις από τη διάστασή τους. Χαμογελάς από αμηχανία όταν τα ακούς. Είναι προσωπικά και για αυτό απλησίαστα.

 Τα παιδιά οφείλουν να ονειρεύονται ...
Ο Στέφανος Τσιτσιπάς απέδειξε ότι και το πιο τρελό, ακραίο, υπερβολικό, όνειρο μπορεί να γίνει πραγματικότητα. Δεν κέρδισε απλά τον Φέντερερ: έστειλε ένα μήνυμα στα παιδάκια όλου του κόσμου ότι οφείλουν να ονειρεύονται, ότι δεν πρέπει να σταματούν να ελπίζουν, ότι επιβάλλεται να συνεχίσουν να προσπαθούν να πετάνε χαμηλά κι ας μην πιστεύει κανείς ότι οι άνθρωποι μπορούν να πετάνε – ίσως δεν μπορούν όλοι, αλλά κάποιοι μπορούν. Από χθες κάποιες εκατοντάδες παιδιά θα ονειρεύονται να τον βρουν αντίπαλο τον Στέφανο για πρώτη φορά σε ένα τουρνουά του Γκραν Σλαμ και να τον κερδίσουν, παίζοντας με τη σειρά τους το δικό τους καλύτερο τένις στην καριέρα τους..."

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου