Τετάρτη 5 Μαΐου 2021

* Το παιχνίδι Freedom του Βαγγέλη Μπαγιαρτάκη είναι υποψήφιο στα Golden Geek Awards για καλύτερο Wargame...

 


Είμαι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσω ότι το παιχνίδι "Freedom!" με θέμα την Πολιορκία του Μεσολογγίου, θα κυκλοφορήσει σύντομα και στα ελληνικά από την εταιρεία

PHALANX
, με τίτλο "Ελεύθεροι Πολιορκημένοι".
Πρόκειται για ένα παιχνίδι για 2 παίκτες με τον έναν παίκτη να παίρνει το ρόλο των Οθωμανών και να προσπαθεί με κάθε τρόπο να καταλάβει το Μεσολόγγι, και τον άλλο παίκτη να έχει το ρόλο των Ελλήνων υπερασπιστών της Ιερής Πόλης που προσπαθούν να μην την αφήσουν να πέσει στα χέρια των εχθρών.
Όλο το παιχνίδι έχει βασιστεί πάνω στα πραγματικά ιστορικά γεγονότα, ύστερα από ενδελεχή μελέτη και με σεβασμό στην ιστορία. Κάθε κάρτα του παιχνιδιού συνοδεύεται και από μια σύντομη περιγραφή που επιτρέπει στους παίκτες να γνωρίσουν καλύτερα τόσο τους πρωταγωνίστες και από τις 2 πλευρές, όσο και τα ίδια τα γεγονότα όπως εξελίχθηκαν.
Η εταιρεία άνοιξε στη σελίδα της τη δυνατότητα προπαραγγελίας του παιχνιδιού. Μπορείτε να τη βρείτε στον παρακάτω σύνδεσμο:
Πέρα από την Ελληνική έκδοση (και την Αγγλική που βγήκε πριν ένα χρόνο, εξαντλήθηκε και ετοιμάζεται η επανεκτύπωση της), εάν εκδηλωθεί ενδιαφέρον, η εταιρεία σκοπεύει να βγάλει το παιχνίδι και στα Γερμανικά, Γαλλικά, Ισπανικά και Πολωνικά. Εάν γνωρίζετε κάποιον που μπορεί να τον ενδιαφέρει κάποια από αυτές, στον παραπάνω σύνδεσμο θα βρει τη δυνατότητα προπαραγγελίας και για αυτές.
Σας ευχαριστώ όλους για το ενδιαφέρον και ιδιαιτέρως όλους όσους συνέβαλαν στο να υλοποιηθεί. Προσωπικά, με συγκινεί πολύ το γεγονός ότι μια ιδέα που γεννήθηκε στο μυαλό μου πριν από ακριβώς 10 χρόνια, τη βλέπω να υλοποιείται και να δίνει τη δυνατότητα σε ανθρώπους απ' όλο τον κόσμο να μάθουν για αυτό το τόσο σημαντικό γεγονός που άλλαξε την ιστορία ολόκληρης της Ευρώπης.


* Δες και μια από τις συνεντεύξεις που έχει δώσει ο Βαγγέλης (στα αγγλικά) στο
Ontabletop
σχετικά με το Freedom, εδώ...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου