Κυριακή 25 Ιουλίου 2021

ΤΟ ΔΕΙΠΝΟ ΤΟΥ ΒΟΣΚΟΥ - The Shepherd (Full Movie 4K)

[GR] Ταινία βασισμένη σε πραγματική ιστορία. [EN] Based on a true story. [GR] 'Ένας καλοκάγαθος βοσκός θα ακούσει το κήρυγμα του Ιερέα του χωριού, για τον ίσιο δρόμο που πρέπει να ακολουθούν οι πιστοί και πως αν δεν λοξοδρομήσουν ποτέ, θα βρουν τον Παράδεισο και θα συναντήσουν Τον Θεό. Ο απονήρευτος βοσκός (Μαυρογένης), που δεν γνωρίζει τίποτα για Θεό και Θρησκείες, παίρνει τοις μετρητοίς τα λόγια του Ιερέα και ξεκινάει ένα ταξίδι, βαδίζοντας συνέχεια ίσια, έχοντας την εντύπωση ότι πράγματι θα βρει τον Παράδεισο. Θα συναντήσει αρκετά επόδια στον δρόμο του αλλά και θαυματουργικές εμφανίσεις. Λίγο πριν καταρεύσει από την πείνα και την κούραση, θα τον περιμαζέψουν σε ένα Μοναστήρι, όπου εκεί θα λάβει την απάντηση στην αναζήτησή του. Κάτι αναπάντεχο περιμένει όμως τόσο τον βοσκό όσο και τον Ηγούμενο της Μονής... [EN] Mavrogenis, a kind shepherd, will listen to Father Fotis' preaching about the straight path, people have to follow in order to find Heaven and see God. The naïve shepherd takes Father Fotis' words for granted and starts walking straight with the hope to find Heaven. Just before he starves to death, he will be found by a Monk. Mavrogenis will stay a few days in the Monastery, to recover. He will also witness a miracle beyond his understanding... Βραβευμένη ταινία μεγάλου μήκους (117 λεπτά). Awarded feature film (117 min).

Σενάριο-σκηνοθεσία: Γιάννης Στραβόλαιμος
Πρωταγωνιστεί ο Κωστής Σαββιδάκης και πολλοί άλλοι ηθοποιοί...

* Επισήμανση: Ζητήσαμε άδεια από άνθρωπο της παραγωγής, ο οποίος μας είπε πως η ταινία είναι ανοιχτή και μπορούμε να την ανεβάσουμε, αλλά κάποια στιγμή θα κλείσει πάλι, γιατί ταξιδεύει σε φεστιβάλ στο εξωτερικό (σημ: βραβεύεται παντού...), οπότε θα είναι ελεύθερη για λίγες μόνο ημέρες ...
Και μια σημείωση του δημιουργού της ταινίας:
"Όσοι το βλέπετε σε τηλεόραση, βάλτε τη στη λειτουργία Cinema για να έχετε πιο πιστή απόδοση χρωμάτων..."

(για να δεις την ταινία, πάτησε πάνω στην εικόνα...)



ΥΓ:
Αφού δεις την ταινία, θέλουμε τη γνώμη σου...

3 σχόλια:

  1. Τέλεια, αγγίζει την ψυχή!! Υπάρχει μαγιά ακόμα! Δόξα τω Θεώ!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Υπέροχη ταινία! Δόξα τω Θεώ που υπάρχουν άνθρωποι να δημιουργούν τέτοια διαμάντια που μιλούν κατευθείαν στην καρδιά.Δείτε την!

    ΑπάντησηΔιαγραφή