Παρασκευή 15 Οκτωβρίου 2021

* "Δείχνουμε στους νέους υποκρισία και τους καταστρέφουμε την αθωότητα..." | Κώστας Γανωτής | Σοφία Χατζή

___________________ ΣΥΝΟΨΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗΣ Οι ταλαιπωρημένοι νέοι μας γεννήθηκαν σε μια εποχή με πολλές μεγάλες υποσχέσεις. Ο 20ος αιώνας, η επιρροή των συγγραφέων και η προσδοκία μιας νέας εποχής. Είδαν τη λήξη των πολέμων, μεγάλες εφευρέσεις, μηχανές, αεροπλάνα, κατάκτηση του διαστήματος. Η ανθρωπότητα έκανε όνειρα για κατάργηση της πείνας και τον πλούτο. Ο νέος θεός της προόδου.
Υλισμός, αθεΐα, απολυταρχικά καθεστώτα. Σε αυτό το περιβάλλον ζουν τα παιδιά, αλλά δεν είναι πανευτυχείς.
Έχουν κατάθλιψη.
Βλέπεις το βλέμα σφαγμένου αρνιού. Δεν μπορούν εκφράσουν κάτι βαθύ και ωραίο μέσα τους. Δεν ξέρουν αγάπη άλλη από το σεξ. Δεν τολμά κανείς να χαϊδέψει ένα παιδί.
Δεν τολμάς να πεις σ' αγαπώ.
Ο άλλος φρικάρει όταν του πεις σ' αγαπώ, έγραψε μια κοπέλα. Γιατί οι μεγάλοι νοιώθουν ένοχοι για την καταστροφή της αρετής της αγάπης στα παιδιά. Δημιούργησαν την εποχή με τα τραγούδια που εξυμνούν τον αγοραίο, επιδερμικό έρωτα. Μεγάλοι έλληνες μουσουργοί μας οδήγησαν στην όμορφη, χριστιανική μουσική, αλλά δεν ακολούθησαν όλοι. Τα παιδιά θέλουν μόνο τα ξένα τραγούδια.
Δεν ενδιαφέρουν οι στίχοι. Έγινε στροφή στην "σεξοποίηση" των πάντων και εκεί οδηγούν τα παιδιά οι γονείς. Φέραμε τα αθώα παιδιά σε ένα κόσμο βουτηγμένο στην αισχρότητα και στη βλακεία. Καλοταΐσαμε τα παιδιά, τους αγοράζαμε τα πάντα - να μην τους λείψει τίποτα. Δείξαμε ένα δρόμο "ευτυχίας", δηλαδή στην πράξη την επιβίωση των κατοικίδιων ζώων και εξαπατήσαμε τα παιδιά. Τρώνε ό,τι θέλουν και κάναμε το παιδί να γίνεται λούκουλος. Κάνουμε παιδιά μόνο για να διακοσμούμε τη ζωή μας. Οι εκτρώσεις μολύνουν το κοινωνικό περιβάλλον. Λέει η κοινή γνώμη : εσύ πώς τολμάς και φέρνεις στον κόσμο τόσα πολλά παιδιά; Η κυρία με το σκυλάκι έκανε την πολύτεκνη μητέρα να ντρέπεται. Τα νέα ζευγάρια δεν μπορούν να ζήσουν και να χαρούν την ερωτική τους ελευθερία.
Δεν ικανοποιούνται και φθάνουν στα ναρκωτικά. Παίζουμε μια μακάβρια κωμωδία, τραγωδία μπροστά τα μάτια των παιδιών. Πώς να πιστέψουν πως τα αγαπάμε; Πολλοί Ευρωπαίοι διώχνουν τα παιδιά τους στα 15 και τους ζητούν να βρουν τρόπο να επιζήσουν μόνα τους κι εκείνοι επιδιώκουν να μην ενοχλούνται να ζούν στην αμαρτία τους. Ρώτησαν τον Κένεντυ οι φοιτητές, γιατί μας στέλνετε στο Βιετνάμ; -Δεν στέλνουμε εσάς.
Στέλνουμε τους μετανάστες, τους νέγρους, τους Μεξικάνους. Στέλνονται οι νέοι στον πόλεμο και σκοτώνονται για να υπάρχει απόθεμα σε πετρέλαιο. Στον β παγκόσμιο πόλεμο 10 χιλιάδες νέοι γερμανοί σκοτώθηκαν στην Ελλάδα. Τι να μάθουν για την ιστορία τους οι Άγγλοι ; Στη Βρετανία η ιστορία καταγράφει ότι το θησαυροφυλάκιο της Αυτού Μεγαλιότητος πλούτισε από την πώληση του οπίου από την Ινδία στους Κινέζους. Κατέστρεψαν, ξεζούμισαν, αποβλάκωσαν τον κινεζικό λαό. Στο τέλος έδωσαν ελεύθερη πρόσβαση στα λιμάνια τους γιατί καταστράφηκαν οικονομικά. Ένας πατέρας ρώτησε την κόρη του γιατί παίρνει ναρκωτικά και εκείνη απάντησε: Γιατί να μην παίρνω; Μέσα στους νέους κοιμάται βαθιά η παιδική αθωότητα.
Ο Θεός δεν αποσύρει την παρουσία Του.
Έχουν το βάπτισμα. Το παιδί που τράκαρε με τη μηχανή και άγγιξε τον θάνατο, μέσα στον μεγάλο πόνο, αποζητώντας το μητρικό χάδι, ανακαλύπτει μέσα του το Πρόσωπο του Θεού. Βλέπουμε νέους, μετά από τέτοιες καταβάσεις κοντά στο θάνατο, να έρχονται στην εκκλησία με τις πατερίτσες. ___________________ Ραδιοπαραμυθία 13.10.2021- Καθημερινή εκπομπή στο ραδιόφωνο της Πειραϊκής Εκκλησίας, 91.2 FM Επιμέλεια - παραγωγή: Σοφία Χατζή δείτε περισσότερες εκπομπές στο Youtube, στο playlist: ΡΑΔΙΟΠΑΡΑΜΥΘΙΑ Σοφία Χατζή https://youtube.com/playlist?list=PLVOw7e45N8AfBDlBujCCViMyx36BQGksz δημιουργία βίντεο: kkaratz@gmail.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου