Τετάρτη 20 Οκτωβρίου 2021

ΝΕΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑ - "TΡΑΥΜΑ ΚΑΙ ΘΑΥΜΑ" [Ιστορίες Ψυχικής Ανθεκτικότητας και Συγχώρησης Συγγραφέας: Πέλη Γαλίτη-Κυρβασίλη]

 

ΝΕΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑ

Τίτλος: TΡΑΥΜΑ ΚΑΙ ΘΑΥΜΑ
Ιστορίες Ψυχικής Ανθεκτικότητας και Συγχώρησης
Συγγραφέας: Πέλη Γαλίτη-Κυρβασίλη
Μέγεθος: 14 Χ 21
Αριθμός σελίδων: 328
ISBN: 978-960-619-094-0
Τιμή: 15,00€
KYKΛΟΦΟΡΕΙ: 20/10/2021
Σε όλα τα βιβλιοπωλεία και online εδώ

Ζούμε μια ζωή παραμορφωμένη, με πολλές ανοιχτές πληγές και νεκρές στιγμές. Καλούμαστε να μεταμορφώσουμε το προσωπικό μας τραύμα που μας πονάει και δεν μας αφήνει να ζήσουμε, σε κάτι πιο δυνατό που θα μας αφυπνίσει και θα μας δώσει πίσω τη χαμένη μας ζωτική δύναμη.

Κάθε πόνος μέσα μας, αντί να μας μολύνει, μπορεί να γίνει ένας ανεκτίμητος θησαυρός στον βαθμό που τον αποδεχόμαστε και γνωρίζουμε πώς να τον αντιμετωπίσουμε. Αν τον μεταχειριστούμε σωστά και δεν τον απωθήσουμε, θα αποτελέσει την εφαλτήρια δύναμη για μεταμόρφωση.

Μέσα από την επίπονη αλλά θεραπευτική διαδικασία της συγχώρησης, σιγά σιγά η καρδιά μαλακώνει. Όλα τα δυσλειτουργικά προστάγματα που κουβαλούσαμε τόσα χρόνια και μας καθήλωναν, όλα τα βαρίδια που δεν μας άφηναν να πετάξουμε και μας κρατούσαν ακινητοποιημένους στο έδαφος, τώρα ως εκ θαύματος εξαφανίζονται. Αρχίζουμε να γινόμαστε συμπονετικοί και ελεήμονες προς όλον τον κόσμο. Διαπιστώνουμε ότι αν δεν αγαπάμε στενεύουμε μέσα μας. Όταν αγαπάμε, πλαταίνει η καρδιά και μετά θέλουμε να τους αγκαλιάσουμε όλους. Ζούμε μέσα στον κόσμο αλλά με άλλο τρόπο. Η νέα ζωή, με την αρχή που κάθε μέρα βάζουμε, ανοίγεται μπροστά μας συνοδευόμενη από μια αίσθηση προσωπικής ευθύνης και ελπίδας. Η πορεία τώρα δεν είναι καθοδική, όπως παλιά˙ νιώθουμε πως ανεβαίνουμε, ακόμα και όταν πονάμε. Κι όλο αυτό είναι ένα θαύμα.

Το θαύμα δεν πρέπει να το περιμένουμε αλλά να το πραγματώνουμε...

ot img 20211014202032

Πέλη Γαλίτη - Κυρβασίλη

Η Πέλη Γαλίτη-Κυρβασίλη είναι Διδάκτωρ Παιδαγωγικών του Πανεπιστημίου Αθηνών και κάτοχος Master Σχολικής Συμβουλευτικής του Πανεπιστημίου του Missouri, Η.Π.Α. Εργάστηκε ως σύμβουλος σε σχολεία των Η.Π.Α. και είναι μέλος της Αμερικανικής Συμβουλευτικής Εταιρείας.

Δίδαξε Συμβουλευτική στο Mεταπτυχιακό Πρόγραμμα του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Αθηνών και το πρόγραμμα συγχώρησης και αποκαταστατικής δικαιοσύνης στο Mεταπτυχιακό Tμήμα Φιλοσοφίας και Παιδαγωγικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Υπηρέτησε ως εκπαιδευτικός στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση και διετέλεσε στέλεχος στον Συμβουλευτικό Σταθμό Νέων Β΄ Αθήνας.

Το 2012 εγκαταστάθηκε οικογενειακώς στις ΗΠΑ και εργάζεται ως ερευνήτρια στο Τμήμα της Παιδαγωγικής Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου του Wisconsin-Madison. Διευθύνει το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Αγωγή στη Συγχώρηση» και, επισκεπτόμενη κατά τακτά διαστήματα την Ελλάδα δίνει διαλέξεις και διοργανώνει επιμορφωτικά σεμινάρια για εκπαιδευτικούς.

πηγή

* Με μεγάλη χαρά σας παρουσιάζω το νέο μου βιβλίο "Τραύμα και Θαύμα".

Ευχαριστίες πολλές σε όλη την ομάδα των εκδόσεων "Εν πλω" για την πολύ φροντισμένη και οργανωμένη δουλειά.

Ευχαριστώ επίσης όλους όσους συνετέλεσαν στη δημιουργία αυτού του βιβλίου και κυρίως τους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές που μοιράστηκαν την ιστορία τους και αναδείξαν μέσα απο την προσωπική τους πορεία υπέρβασης πώς το τραύμα μπορεί να μεταμορφωθεί σε θαύμα!

Ένα συναρπαστικό ταξίδι δύναμης και ανθεκτικότητας που ζήσαμε και ζούμε όλοι μαζί μέσα από τη θεραπευτικη διαδικασία της σύγχώρησης...

Peli Galiti

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου