Σάββατο 28 Ιανουαρίου 2023

* Ο εκδοτικός οίκος που 100άρισε και ανθίζει ακόμα και μέσα στο καταχείμωνο... |Κοπή Βασιλόπιτας των Εκδόσεων Έαρ για το 2023

 

Καθώς τα χρόνια περνούν, η οικογένεια των Εκδόσεων Έαρ μεγαλώνει και ανθίζει! 

Ένα εγκάρδιο πρωτοχρονιάτικο αντάμωμα ήταν η ευκαιρία για να συναντηθούμε όλα τα μέλη της από κοντά, κάποια ίσως και για πρώτη φορά μετά από τα χρόνια της πανδημίας!

Η βραδιά ξεκίνησε γλυκά με μουσικές μελωδίες από τον κ. Μανώλη Παλιάκη και τον κ. Παναγιώτη Καφετζόπουλο και έναν αβραμιαίο μπουφέ, τριγύρω από τον οποίο δόθηκαν αφορμές να γίνουν εποικοδομητικές συζητήσεις, νέες γνωριμίες και… εκ του σύνεγγυς αναγνωρίσεις!

                                                      

Ξέρετε τι είναι να συναντάς από κοντά τον συγγραφέα του αγαπημένου σου παιδικού βιβλίου; 

Ή την εικονογράφο που με κάθε εικόνα της έχεις ταξιδέψει σε κόσμους μακρινούς; 

Τέτοιες εκπλήξεις αναπάντεχης χαράς μάς επιφύλασσε η ολιγόωρη συναναστροφή όλων των συνεργατών της οικογένειας των Εκδόσεων Έαρ, συγγραφέων και εικονογράφων, γραφιστών και επιμελητών, τυπογράφων και μεταφραστών!



Στην ενδιαφέρουσα κοινή συζήτηση που ακολούθησε, εκ μέρους των Εκδόσεων ο θεολόγος και μέλος της Αδελφότητας Θεολόγων «Ο Σωτήρ», κ. Θεόδωρος Χαλκιόπουλοςταξίδεψε πίσω στον χρόνο που πρωτοάνθισαν οι Εκδόσεις Έαρ, διέτρεξε με ειλικρίνεια τις δυσκολίες που κατά καιρούς ανακύπτουν και έθεσε τις νέες προοπτικές που ξανοίγονται για τις εκδόσεις μετά την κυκλοφορία πλέον του 100ού τίτλου!

Ο υπεύθυνος digital marketing και θεολόγος καθηγητής, κ. Θεοφάνης Ζαφειριάδηςπαρουσίασε τα στατιστικά δεδομένα των κοινωνικών δικτύων των Εκδόσεων που δείχνουν ότι το αγαπημένο κοινό έχει αγκαλιάσει τις ευρηματικές και καλαίσθητες αναρτήσεις, αλλά και τις εκθέσεις ορθοδόξων παιδικών βιβλίων στις οποίες πρωτοστάτησαν οι Εκδόσεις Έαρ.

Μήπως η κυκλοφορία του βιβλίου θα κινδυνεύσει από τα e-book, τη δωρεάν διάθεσή του από τις δανειστικές βιβλιοθήκες ή την κατακόρυφη άνοδο του χαρτιού; 

Η κ. Νίκη Κατσιάπη, Δρ Παιδαγωγικής, Διευθύντρια της Δημόσιας Βιβλιοθήκης Πύργου και συγγραφέας, μάς ερμήνευσε πώς αυτοί είναι τρόποι για να αγαπήσουμε το διάβασμα περισσότερο και πώς ακόμα και μια δραστηριότητα μαγειρικής μπορεί να δράσει προς την κατεύθυνση της φιλαναγνωσίας στα παιδιά, μια που «παιδί αναγνώστης-για πάντα αναγνώστης»!


Αγαπημένοι συνεργάτες πήραν το λόγο καταθέτοντας τις δικές τους προτάσεις και ο π. Χριστόδουλος Κογιώνης έβαλε μια γλυκιά κατακλείδα στη συζήτηση προτρέποντας όλους να καταθέτουν το δικό τους ξεχωριστό χάρισμα, που ο Θεός τους εμπιστεύτηκε στο χώρο του βιβλίου.

                                     

Τη βραδιά ολοκλήρωσε η ευλογία της Βασιλόπιτας όπου ο π. Γεώργιος Χριστοδούλου, υπεύθυνος Νεότητας στον Ιερό Ναό Αγίας Σοφίας Ψυχικού και συγγραφέας, επισήμανε πόσο σημαντικό ρόλο μπορεί να παίξει κάθε ένας άνθρωπος ξεχωριστά στην κυκλοφορία των ορθόδοξων χριστιανικών βιβλίων που φωτίζουν την ομιχλώδη ατμόσφαιρα που επικρατεί στην κοινωνία μας.

Ποιο ήταν το ομορφότερο δώρο που μας χάρισαν οι Εκδόσεις μας εκείνο το κυριακάτικο απόγευμα του Γενάρη; 
Όχι, δεν ήταν η πρωτοχρονιάτικη προσφορά γενναιόδωρης έκπτωσης σε βιβλία για κάθε αγαπημένο συνεργάτη. 


Ήταν η αδελφική αίσθηση ότι ανήκουμε όλοι στην ίδια οικογένεια, 
αυτή των Εκδόσεων Έαρ
και καμιά φορά η χοϊκή μας φύση έχει ανάγκη τη συνάντηση με παρουσία φυσική 
ώσπου απλά και χαριτωμένα να το ανακαλύψει! 
Όπως εκείνο το χειμωνιάτικο απόγευμα...




1 σχόλιο: