Δευτέρα 29 Ιανουαρίου 2024

☆ Με εαρινό αέρα… Ιαπωνίας έγινε φέτος η κοπή της Βασιλόπιτας στην οικογένεια μας των εκδόσεων Έαρ...

 

Κοπή Βασιλόπιτας Εκδόσεων Εαρ για το 2024

 |by Εκδόσεις Έαρ| 


Με εαρινό αέρα… Ιαπωνίας έγινε φέτος η κοπή της Βασιλόπιτας στην οικογένεια μας των εκδόσεων Έαρ. 

Ήταν Κυριακή 14 Ιανουαρίου, ευτυχώς η πρόγνωση για χιόνι δεν επαληθεύτηκε. 

Η πρόσκληση έγραφε «στα εκπαιδευτήρια της Ελληνικής Παιδείας στο Μαρούσι». 

Συνάντηση στα βόρεια σε μια από τις πιο κρύες μέρες του χρόνου. 

Όμως αν η ατμόσφαιρα είναι που μετράει, ήταν η πιο ζεστή και γλυκιά συνάντηση του Γενάρη!

 

Στην αρχή της συνάντησης ο κ. Θεόδωρος Χαλκιόπουλος, καλωσόρισε όλους και παρουσίασε τα τελευταία νέα των εκδόσεων, επικαιροποιώντας τα δεδομένα στο χώρο του βιβλίου. 

Συγκινητική ήταν η αναφορά στους δυο εκλιπόντες την προηγούμενη χρονιά συνεργάτες, τον Κωνσταντίνο Γανωτή, αγαπημένο συγγραφέα, και τον Νίκο Γκραικιώτη, αφανή συνεργάτη και ταμία του Συλλόγου, για τους οποίους αφιερώσαμε ένα λεπτό προσευχής.

 

Ο κ. Θανάσης Χατζής, υπεύθυνος επικοινωνίας των εκδόσεων, αναφέρθηκε στον πολύ δρόμο που έχει να διανύσει μια συγγραφική ιδέα ώσπου να γίνει βιβλίο. 

Πόσα στάδια, πόσες λεπτομέρειες, πόσες διαφορετικές ειδικότητες πρέπει να συνεργαστούν. 

Αυτό το μακρινό ταξίδι είναι όμως που μας κάνει όλους συνεργάτες. 

Σε διαφορετική θέση και ευθύνη ο καθένας, με ένα σκοπό: 

την κυκλοφορία του καλού βιβλίου που θα φέρει τον αναγνώστη ένα σκαλί πιο κοντά στον Ουρανό!

 

Στο δεύτερο μέρος της εκδήλωσης, η κ. Μαρία-Κινούκο Φουκάμι, συγγραφέας του βιβλίου «Η συμφιλίωση»που κυκλοφόρησε πρόσφατα από τις εκδόσεις Έαρ, συνομιλώντας με την κ. Δέσποινα Ανταράκη, επιμελήτρια έκδοσης του βιβλίου, μοιράστηκε μαζί μας σκέψεις και προβληματισμούς από το ταξίδι της από τη μακρινή άπω Ανατολή ώσπου να «αναγνωρίσει την οικία του Πατέρα» στην Ορθόδοξη εκκλησία.

 


«κ. Μαρία-Κινούκο, στην Ελλάδα γεννηθήκαμε Ορθόδοξοι και δεν αντιλαμβανόμαστε πώς φαίνεται η Ορθοδοξία στους άλλους. Τι είναι αυτό που σας συγκίνησε στην Ορθοδοξία;»

 

«Πώς αποφασίζει κάποιος ότι δεν τον καλύπτει αυτό που ζει και αρχίζει να αναζητά την αλήθεια πέρα από αυτά με τα οποία γεννήθηκε;»

 

Με ζωντανό διάλογο με τους παρευρισκόμενους και συγκινητική ευχέρεια στη χρήση της ελληνικής γλώσσας, μάς χάρισε πολύτιμα κομμάτια μιας οπτικής που μας λείπει. 

Μάς εκμυστηρεύθηκε ότι ναι υπήρχαν φορές που αισθάνθηκε τελείως χαμένη και μπερδεμένη… 

Η πρόνοια του Θεού την οδήγησε στην Ορθόδοξη εκκλησία, το «σπίτι μου» όπως αποκαλεί τον  χώρο όπου αισθάνεται ελεύθερη να ζει συμφιλιώνοντας την εθνική της καταγωγή ως Γιαπωνέζα και το πολιτισμικό της υπόβαθρο με την πίστη στον μόνο Αληθινό Θεό.

 

Και… φτάνουν τα spoilers! 

Τα περισσότερα και βαθύτερα στο βιβλίο της ίδιας της Μαρίας-Κινούκο «Η συμφιλίωση»!

             

Η Χριστιανική Φοιτητική Δράση με πολυμελή ορχήστρα πρόσφερε ζωντανή μουσική υπόκρουση και επιλογές από πρωτοχρονιάτικα κάλαντα σε όλη τη διάρκεια της εκδήλωσης. 

Τιμητική για τις εκδόσεις ήταν η παρουσία και ο χαιρετισμός του προέδρου του συλλόγου «Ο Μέγας Βασίλειος», κ. Αναστασίου Γριτσόπουλου. 

Την συνάντηση επισφράγισε ο π. Απόστολος Τσολάκης, μέλος της Aδελφότητας Θεολόγων «Ο Σωτήρ» καλώντας όλους να ανθίζουν μέσα σε ένα μαραμένο κόσμο. 


Τα μέλη της οικογένειας του Έαρος μπορούν να φέρνουν την άνοιξη, μάς είπε, όπως οι ανθισμένες κερασιές στην Ιαπωνία μπορούν να δημιουργούν τέτοια απαράμιλλα τοπία!


Την κοπή της Βασιλόπιτας ευλόγησε ο π. Θωμάς Τσιαμπόκαλος που ταξίδεψε από τη Βοιωτία ειδικά για την εκδήλωση. 


Οι επικοινωνίες των συνεργατών τόσο πριν, όσο και μετά από την εκδήλωση, εκτυλίχθηκαν γύρω από έναν νόστιμο μπουφέ που όπως συμβαίνει σε κάθε οικογένεια, ευοδώνει το άνοιγμα των καρδιών και παρατείνει το περιθώριο συζητήσεων και δημιουργίας νέων ιδεών. 

Και για να πίνουμε πιο συχνά στην υγειά της οικογένειας των εκδόσεων, φεύγοντας οι εκδόσεις Έαρ, μας χάρισαν μαζί με δυο ολοκαίνουργια βιβλία και μια κούπα εκδόσεων Έαρ, η οποία συντρόφευσε γλυκά και τον συγγραφέα αυτής εδώ της νοσταλγικής ανταπόκρισης!

 

|Υστερόγραφο «κάλυψης ενδοοικογενειακής περιεργείας»: 

μεταγενέστερες πληροφορίες επιβεβαιώνουν ότι τα πέντε φλουριά έτυχαν αγαπημένοι συνεργάτες που διακονούν από άλλη θέση έκαστος: 

ένα έπεσε σε μέλος της επιτροπής των εκδόσεων, 

ένα άλλο σε εικονογράφο, 

έτερο σε μέλος της χορωδίας της ΧΦΔ, 

4ος τυχερός ένας μικρός μαθητής της μουσικής οικογένειας 

και το 5ο σε οικογένεια υπαλλήλου των εκδόσεων.

 

Η χάρη του Αγίου Βασιλείου να συνοδεύει όλη την οικογένεια των εκδόσεων Έαρ! 

Ώσπου να ανταμώσουμε ξανά. 

Πειράζει να ευχηθούμε να είναι σε λιγότερο από χρόνο;


|όλες οι φωτογραφίες από την ανταπόκριση εδώ...


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου