Κυριακή, 20 Νοεμβρίου 2016

Αρχ. Σάββας Αγιορείτης: " Όχι αιρετική, παναιρετική η Σύνοδος της Κρήτης..." ~ (σχόλιο "αμφοτεροδέξιου": Δεν τα λέει ολόσωστα ο π.Σάββας; Εντάξει,δε αντιδρά κανείς για τα μνημόνια και τις τρόϊκες...Να μη μιλάμε όμως και για τις αιρετικές θέσεις,που επιχειρούν να διαστρεβλώσουν 2000 και πλέον χρόνια της Ορθόδοξης Αλήθειας Του Χριστού...Πολύ δεν πάει;;;)" Βλέπετε ας πούμε πριν λίγο καιρό, πριν λίγους μήνες έγινε αυτή η σύνοδος στην Κρήτη, που είναι αιρετική. Όχι αιρετική, παναιρετική! 
Γιατί δικαίωσε όλους τους αιρετικούς όλων των αιώνων! Όλους τους αιρετικούς που είχαν καταδικάσει οι οικουμενικές σύνοδοι, 2.000 χρόνια, η σύνοδος αυτή τους ονόμασε εκκλησίες!
Που είναι φοβερό πράγμα, δεν έχει γίνει ποτέ στην εκκλησία αυτό το πράγμα! Είναι φοβερή εκτροπή! Και βλέπετε σήμερα, πόσο άφωνοι έχουν μείνει αυτοί οι οποίοι υποτίθεται ότι είναι φύλακες τις Ορθόδοξης πίστης, κατ' εξοχήν υπεύθυνοι για την διαφύλαξη τις Ορθόδοξης πίστης είναι οι ιεράρχες! Οι Επίσκοποι! 
Πόσοι από τους ιεράρχες μιλούν; Ελαχιστότατοι! Πρέπει να μιλήσουν; ΠΡΈΠΕΙ να μιλήσουν, είναι εντολή του Θεού! Γι΄αυτό τους έβαλε ο Θεός εκεί! Δεν είναι για να κάνουν διοίκηση, και να καταστέλλουν τους ιερείς που μιλάνε και ζούνε σωστά! Αλλά αντίθετα οι ίδιοι έπρεπε να μπαίνουν μπροστά και να διαμαρτύρονται όταν η πίστης χάνεται όπως τώρα. Γιατί δεν μιλούν; Γιατί αν θα μιλήσουν θα έχουν πειρασμό! Θα κινδυνέψει η θέση τους!
Θα έρθουν σε αντίθεση με τους λυκοποιμένες με αυτούς οι οποίοι έκαναν την σύνοδο και κρύβονται πίσω από την σύνοδο! Θα έρθουν σε αντίθεση με το Κράτος, με τους πολιτικούς οι οποίοι στήριξαν αυτή την σύνοδο ουσιαστικά-αυτοί την συγκρότησαν! Και σου λέει καλύτερα μη μιλάς για να έχουμε την ησυχία μας! 
Ναι, αλλά αυτό αρέσει στον Θεό; 
Όχι βέβαια! 
Και ένας που δεν θέλει να πειρασθή χάριν του Θεού - γιατί είπαμε ότι, αν τηρείς τις εντολές θα πειρασθης, θα έχεις πειρασμό- , αυτός φυσικά δεν μπορεί και να σωθεί μετά! Χάνει και την σωτηρία του. Γι΄αυτό «Ουδείς ἀπείραστος δυνήσεται εισελθειν εἰς τήν βασιλείαν των ουρανών. Επαρον γάρ, φησί, τούς πειρασμούς, καί ουδείς ο σωζόμενος». 
Είναι δηλαδή και όλα αυτά τα σκάνδαλα που συμβαίνουν-και πάντοτε συνέβαιναν- στην εκκλησία, και οι αιρετικοί υπήρχαν πάντοτε. Διαφόρων ειδών αιρετικοί. Αλλά στην δική μας εποχή υπάρχει αυτή η φοβερή έκπτωση των ανθρώπων των πιστών οι οποίοι εμφανίζονται σαν να μην έχουν νεύρο ψυχής! 
Σαν άφωνοι μπροστά στο κακό! Και καταπίνουμε και δεχόμαστε αυτά 
που είναι απαράδεκτα! "
(Αρχ. Σαββας Αγιορειτης ~
Κερασιωτης Καυσοκαλυβιων-)
Δημοσίευση σχολίου
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...