Παρασκευή 16 Μαρτίου 2018

"Είμαι γυναίκα στην Ελλάδα...Το 2018!"

(Με ποιο τρόπο να δείξουμε σε όλες τις γυναίκες που τα έχουν περάσει όλ΄αυτά ή τώρα τα περνούν πόσο τις έχουμε έγνοια;     Πόσο προσοχή πρέπει να΄χετε, κορίτσια...
Και σας θερμοπαρακαλούμε!
Τηρήστε τη συμβουλή ενός σπουδαίου γιατρού, που είπε τελευταία σε κάποια ασθενή του:
"Πριν κάνετε το οτιδήποτε, σταυρώστε τον εαυτό σας!"
Και στην επιλογή του γιατρού σας, της κλινικής ή της οποιασδήποτε άλλης ανάλογης κίνησης...
Οk;
~ από τον "αμφ." & τους συν αυτώ.-)
 Î¦Ï‰Ï„ογραφία της Eleana Ã…kerfeldt.
Και οι έφηβοι δεν έχουν σχεδόν καμία διαπαιδαγώγηση. Περιγεννητική; Μηδέν εις το πηλίκο.
Οι γυναίκες εδώ, δεν ασχολούνται με την εγκυμοσύνη αν δε μείνουν έγκυες. Κι όταν μένουν, δεν ασχολούνται με την εγκυμοσύνη τους. Απλώς "κουβαλούν " το παιδί τους. 
Το παιδί που τις επέλεξε, απλώς το κουβαλούν. Δε το φροντίζουν με τη διατροφή τους, δεν τρέφονται σωστά. Δεν ασκούνται. Δεν έχουν σύνδεση με το παιδί τους. Δεν ενημερώνονται για τις επίσημες διεθνείς οδηγίες. Δεν αμφισβητούν το γιατρό τους. Δε του ζητούν τις κατευθυντήριες οδηγίες που βασίζει αυτό που τους λέει και που τους κάνει. Δε του ζητούν έρευνες. Δε διεκδικούν αυτό που θέλουν αν είναι αντίθετο από αυτό που τους λέει. Δε διεκδικούν καν το καλύτερο για εκείνες και το παιδί τους, ακόμα κι αν γνωρίζουν ποιο είναι. 
Είναι καλά κορίτσια. Αποποιούνται κάθε υποψία ευθύνης.

Και οι γιατροί μας; Ααα... οι γιατροί μας, εδώ, είναι ΘΕΟΙ. 
Μη γελάτε. Στ' αλήθεια είναι! 
Στο κεφάλι τους... Αλλά και στων γυναικών.
Οι γιατροί κάνουν υπερήχους χωρίς σταματημό, για ψύλλου πήδημα. Άλλωστε, πληρώνονται γι'αυτό. Δίνουν χάπια σωρό, και φάρμακα. Σαν να είναι αρρώστιες η εγκυμοσύνη και ο τοκετός, το πιο φυσικό πράγμα σε όλη την πλάση. 
Σαν να μην είναι ο τοκετός η πιο δυνατή στιγμή της γυναίκας! Μιλούν συνέχεια για ρίσκα... Όλη η εγκυμοσύνη και ο τοκετός είναι ένα ρίσκο. Δεν έχουν επιλογές οι γυναίκες. Μόνο έτσι γίνεται, όπως σου είπε ο γιατρός σου. Ξέρει αυτός.
Αυτός θα σου πει και πότε είναι έτοιμο να βγει το μωρό σου. Αν και πότε είναι επαρκείς οι συσπάσεις σου. Αν και πότε είναι έτοιμος ο τράχηλός σου. Ακόμα και πότε θα έπρεπε να είναι έτοιμος. Ξέρει αυτός.
Ξέρει πως δε χρειάζεσαι την ηρεμία σου για να ξεκινήσει ο τοκετός σου, όχι. 
Μπορούμε να το κάνουμε με τεχνητή ωκυτοκίνη, γιατί να σε κρατήσουμε ευτυχισμένη; Ξέρει πως δε χρειάζεσαι σκοτάδι για να παράξεις τις σωστές ορμόνες και να γεννήσεις. Ξέρει πως δε χρειάζεσαι ησυχία και ηρεμία. Ξέρει πως δε χρειάζεσαι περπάτημα, αλλά καθήλωση σε ένα κρεβάτι με τον ορό στο χέρι. Ξέρει πως πριν καν φτάσεις τις 42 εβδομάδες, έχεις μεγαλύτερο ρίσκο να πεθάνει το μωρό σου μέσα σου, -και σου το λέει!- ! 
Ξέρει πως δε χρειάζεται να πάρεις το χρόνο σου και να περιμένεις με αγάπη και σεβασμό για τις δύο ψυχές που κουβαλάς μέσα σου- τη δική σου και του παιδιού σου. 
Ξέρει πως δεν έχει σημασία πως θες να γεννήσεις. Ξέρει πως δεν έχει σημασία το πότε και το πως θέλει να γεννηθεί το παιδί σου. Ξέρει πως χρειάζεσαι τεχνητές προσταγλανδίνες και ωκυτοκίνες για να καταφέρεις να γεννήσεις, γιατί το σώμα σου δεν είναι ικανό. Ούτε εσύ. Ούτε καμία. Άσε να έχουμε το κεφάλι μας ήσυχο, πέφτει και Κυριακή... Ξέρει.
Να μη το ξεχάσω, και περινεοτομή χρειάζεσαι! Γιατί με την επισκληρίδειο δε θα μπορείς να σπρώξεις, οπότε θα σου λέει εκείνος πότε να το κάνεις. 
Είπαμε, ξέρει. Εντάξει, δεν ξέρει ακριβώς πότε, γι'αυτό και σκίζεσαι. 
Και για να μη σκιστείς, σε σκίζει εκείνος πρώτος. Στο περίνεο και στην ψυχή. 
Όμως θα τα μπαλώσει εκείνος μετά, και το περίνεο και την ψυχή σου. 
Αν είναι τυχερός ο άντρας σου, θα σου κάνει και husband's stitch, κλείνοντάς του το μάτι. Γιατί είπαμε, ξέρει!
Χρειάζεσαι, επίσης, κολπικές εξετάσεις, ΠΟΛΛΕΣ κολπικές εξετάσεις. Τί καλύτερο άλλωστε από αυτές την ώρα που φέρνεις στον κόσμο το παιδί σου; Άσε τη συγκέντρωση, αυτά είναι για τις χίπισσες.
Ξέρει αυτός.
Αυτό που ξέρει, όμως, πιο καλά από όλα, είναι πως δε χρειάζεσαι να ακούσεις για το τι κάνουν ΌΛΕΣ ΑΥΤΕΣ ΟΙ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ στο σώμα σου και στον οργανισμό του παιδιού σου. 
Δε χρειάζεσαι να ξέρεις για τις παρενέργειες όλων αυτών. Οχι. Αν δεν ξέρεις, δε θα επιρρίψεις και ευθύνες. 
Γιατί δε θες να τον απομυθοποιήσεις κιόλας, θες; 
Οχι, ο γιατρός σου είναι ο γιατρούλης... σου. 
Τόσα χρόνια τα σπούδασε!
Και ξέρει αυτός.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου