Σάββατο 18 Αυγούστου 2018

Τέλος στις «θερμιδικές τύψεις” όταν τρώτε σουβλάκια. Τι ανακάλυψαν οι επιστήμονες για το φρούτο που «εξουδετερώνει” τις λιπαρές τροφές...




"αμφ.":

Επιτέλους!!! 
Το ρίχνουμε στα μύρτιλλα, λοιπόν...
Αν το λένε οι επιστήμονες,ποιοι είμαστε εμείς που θα τολμήσουμε να τους αμφισβητήσουμε;

Κανένα πρόβλημα! Μύρτιλλα...

(Ε,να μη βάλουμε και κάτι
που να σπάει λίγο το "μονόπλευρο" των πνευματικών;)

Τέλος στις «θερμιδικές τύψεις” όταν τρώτε σουβλάκια! Ερευνητές από το πανεπιστήμιο Lund στη Σουηδία, κατάφεραν να εντοπίσουν ένα φρούτο, το οποίο θα μπορούσε να αποτρέψει αύξηση του σωματικού βάρους σε άτομα που ακολουθούν μια διατροφή με υψηλή περιεκτικότητα σε λιπαρά.
Πρόκειται για μια συγκεκριμένη ποικιλία μούρων, τα οποία ονομάζονται lingonberries, προέρχονται από τη Σκανδιναβία και είναι πιο γνωστά ως κόκκινα μύρτιλλα.
Ύστερα από εργαστηριακή έρευνα σε ποντίκια, οι επιστήμονες διαπίστωσαν ότι τα κόκκινα μύρτιλλα έχουν την ιδιότητα να εμποδίζουν τον οργανισμό να αποθηκεύει περιττό λίπος, μετά από ένα ιδιαίτερα λιπαρό γεύμα ή μετά από μια γενικότερη διατροφή που είναι πλούσια σε λιπαρά και υδατάνθρακες.
Επίσης, τα lingonberries μείωσαν ακόμα και τα επίπεδα χοληστερίνης στο αίμα.
Οι ερευνητές εξέτασαν την επίδραση και άλλων ειδών μούρων, όπως τα μαύρα μούρα (blackcurrants), τα bilberries, τα raspberries, τα crowberries και τα μούρα τύπου acai. Λόγω της γνωστής ευεργετικής τους αντιοξειδωτικής δράσης, όλα τα μούρα βοηθούν στην καλύτερη λειτουργία του ανθρώπινου οργανισμού. Τα κόκκινα μύρτιλλα αποδείχτηκαν πολύ πιο αποτελεσματικά, όσον αφορά την αντιστροφή των επιπτώσεων της λιπαρής διατροφής.
Πηγή: topontiki.gr και iatropedia.gr
(εμείς από εδώ)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου